Fitnes

Funkcionalnost dnevnih opravil se začne z vadbo ravnotežja in koordinacije

Ravnotežne deske in drugi ravnotežni pripomočki so že dalj časa nepogrešljiv pripomoček funkcionalnih vadb, katerih cilj je izboljšati naša vsakdanja gibanja kot so npr. dvigovanja in nošenja različnih bremen. Pravilna izvedba teh gibanj se začne z močnimi stabilizacijskimi mišicami,  ki razbremenijo ledveni del hrbtenice.

Ti pripomočki omogočajo vadbo v nestabilnem položaju, zato se poveča moč mišice jedra in drugih stabilizacijskih mišic. Pomena teh mišic se že dolgo zavedajo praktično vsi trenerji, zato te pripomočke že dalj časa uporabljajo skoraj pri vseh športih.

Poskoki izboljšajo razpoloženje,  krepijo naše zdravje in kurijo kalorije

Ste začetnik in želite ohranjati svoje zdravje? 5 minut preskakujte kolebnico v zmernem tempu, nato se v  3-5 minutah ogrejte še z gimnastičnimi vajami. Sledi naj  15 minut telovadbe z vajami z lastno težo (npr. počepi, upogibi trupa, iztegi trupa, sklece ipd.). Vsako vajo ponovite 15-30 krat v treh nizih. Po vajah za moč še 20 minut v počasnem tempu preskakujte kolebnico. Ponovite štirikrat tedensko in vztrajajte vsaj en mesec. Presenečeni boste nad učinkovitostjo vadbe, saj boste izboljšali svojo telesno kondicijo in izgubili najmanj en odvečni kilogram.

Poskoki za kurjenje kalorij

V čim krajšem času pokuriti čim več kalorij? Odlično! V 5 minutah se ogrejte s preskakovanjem kolebnice v zmernem tempu, potem pa ponovite 5-10 intervalov, kjer 1 minuti maksimalnega tempa sledi 1 minuta nizko intenzivnega tempa. Ponovite vsak drugi dan in izvajajte en mesec. Vaš rezultat bodo opazili tudi drugi, saj boste lahko izgubili dva ali tri odvečne kilograme. Kolebnico lahko zamenjate tudi s trampolinom ali obročem. Pri vadbi na trampolinu pa bodite previdni! Pogoj za vadbo na njih je primerna telesna teža in dobra telesna kondicija ter moč mišic jedra, saj v nasprotnem primeru nepravilna in nenadzorovana vadba lahko povzroči poškodbe mišic medeničnega dna.