Nogometni čevlji za moške

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 86

24   60  

Izdelki 1-24 od 86

24   60  

Nogometni čevlji so najbolj kompleksen kos nogometne opreme

Nogomet je igra vseh iger. Je najpomembnejša postranska stvar na svetu. Je z naskokom najbolj priljubljen šport na našem planetu. Stadion je za mnoge središče sveta. Lige prvakov je poseben ritual, ki ga pravi nogometni navdušenci pač nikoli ne izspustijo. Pa naj gre za nogomet v živo ali prenos tekem na ekranu. Športne stave povezane z nogometom pa ultimativna oblika zabave. A v svojem bistvu je nogomet igra, ki potrebuje le tri elemente: domišljijo, žogo in nogometne čevlje. Slednji predstavljajo tako stik s podlago kot z žogo. Zato je jasno, da jim nogometaši posvečajo izjemno pozornost. Danes je izdelovanje nogometnih čevljev prava znanost, saj se čevlji razlikujejo glede na igralno površino, pozicijo igralca na igrišču in tip igralca. Čevlji morajo zagotavljati svodobno gibanje, nuditi morajo dober oprijem in omogočati hitre štarte, nenadne sprememembe smeri ter agilno in dinamično igro. Ob vsem tem pa morajo stopalom in gležnjem nuditi čim več opore, kar seveda zmanjšuje možnost nastanka poškodb. Prav gležnji in stopala so pri igranju nogometa najbolj na udaru.

 

Kopačke za igro na travi

Pravi nogomet se seveda igra na 100 metrov dolgem travnatem igrišču. Tek in gibanje na tej podlagi sta možna le s posebnim podplatom, ki je opremljen s čepi, ki omogočajo dober oprijem in odriv. Pravzaprav je to klasična podoba pravih nogometnih kopačk. A tudi trava ni enaka travi. Zato so danes na voljo različni modeli za različne travnate površine. Kopačke z oznako FG (Firm Ground) so primerne za nogometne zelenice, ki se nahajajo v podnebnih razmerah, kjer ne dežuje pogosto. Kopačke z oznako SG (Soft Ground) so primerne za igranje na mehkejših in bolj razmočenih igriščih. Tam morajo čepi za zagotavljanje oprijema nekoliko globje prodreti v podlago. 

Najprej so bile usnjene, potem so jih začeli izdelovati tudi iz drugih materialov. Danes so izdelani iz posebnih materialov, ki omogočajo odličen občutek noge pri udarcu žoge, poleg tega pa s svojo "lepljivo" površino omogočajo rotacijo žoge.  Že zdavnaj so ugotovili, da se mora pravi nogometni čevelj nogi prilegati kot nogavica. In danes skoraj devetdeset let kasneje je ta njegova ideja dobila svoje realistično utelešenje. Vodilni nogometni proizvajalci namreč ponujajo modele nogometnih čevljev oz. kopačke z nogavico. Gre za čevlje, ki segajo do gležnjev in imajo zgornji del izdelan iz elastične tkanine, ki odlično objame nogo. Na ta način varuje gležnje, hkrati pa nudi izjemen občutek.

Nogometni čevlji za umetno travo

V zadnjem času je vse več nogometnih igrišč z umetno travo. Ta podlaga spet zahteva nekoliko drugačen podplat. Če imajo čevlji za dvoranski nogomet gladek podplat iz surove gume, so za igrišča z umetno travo primerni čevlji s podplatom iz gume nekoliko bolj gorbega profila. Pogosto so to posebne različice čevljev Firm Ground, ki nosijo oznako AG (Artificial Ground) ali AT (Artificial Turf). Ponavadi njihov profil sestavljajo drobne polkroglice, ki nudijo dober oprijem. Zgornji del teh čevljev je izdelan iz sodobnih tehničnih materialov, ki odlično objamejo nogo, hkrati pa zagotavljajo dovolj stabilnosti. Večina proizvajalcev ponuja tudi polvisoke različice z nogavico.

 

V Intersportu skrbimo, da imajo nogometni navdušenci in igralci na voljo najnovejše modele, tudi takšne, ki so nastali po navdihu največjih nogometnih asov. Na nogometnem oddelku najdete nogometne čevlje Adidas Copa, Messi, Adidas X, Adidas Predator, Nike Legend, Nike Hypervenom, Nike Mercurial, Nike Obra, Nike Superfly, Nike Vapor in številne druge.

 

 

 

Nalaganje…