Vračilo blaga in denarja

Nazaj na podporo

Vračilo blaga in reklamacije

Ali lahko vrnem izdelke, kupljene v spletni trgovini?

Izdelke lahko vrnete v roku 45 dni od prejema naročila, ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. 

Izdelke lahko vrnete na naslednja načina:
 
  1. v kateri koli prodajalni INTERSPORT v Sloveniji (brezplačno)
  2. po pošti na naslov prodajalne (strošek vračila je vaš), ki je odpremila blago (ime poslovalnice, ki je odpremila blago, je navedeno na računu). V primeru, da ste blago prejeli v več paketih iz različnih prodajaln, artikle za vračilo naslovite na eno izmed poslovalnic, ki vam je blago poslala.
V primeru vračila blaga neposredno v poslovalnico, boste v poslovalnici izpolnili odstopno izjavo, ki jo lahko natisne tudi tukaj in že izpolnjeno prinese v poslovalnico. Ob vračilu izdelkov priložite tudi račun.

V primeru vračila blaga po pošti k pošiljki priložite račun ter pravilno izpolnjen in podpisan obrazec odstopne izjave, ki ga lahko natisne tukaj. Kot datum odstopa od pogodbe velja datum, ko je pošiljka datirana s strani ponudnika poštnih storitev.

Stroški vračila so v primeru vračila izdelkov po pošti na strani kupca (razen v primeru dostave na dom, če zaradi narave izdelka ni mogoče vračilo na običajen način po pošti).

Vračilo kupnine prejmete najkasneje v 14 dneh od dneva, ko smo prejeli obrazec za Odstop od pogodbe. Kupnino prejmete vrnjeno z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili pri nakupu. Izrecno lahko zahtevate vračilo kupnine z uporabo drugega plačilnega sredstva in če to za vas (kot kupca) ne predstavlja dodatnih stroškov, vam lahko kupnino vrnemo na zahtevan način. Podrobnejše informacije o pogojih vračila najdete tukaj.

Če izdelek vračate zaradi uveljavljanja garancije ali stvarne napake, vas vabimo, da si pogoje in pravila preberete v razdelku o reklamacijah.

Kako reklamirati izdelek, kupljen v spletni trgovini?

V primeru, ko ste kupljen izdelek uporabili in z njim ali njegovimi lastnostmi niste zadovoljni ali menite, da z izdelkom ni vse tako, kot bi moralo biti, ga lahko skupaj z računom prinesete v eno izmed naših prodajaln.

Na voljo sta naslednji dve možnosti uveljavljanja reklamacije izdelka:
  • Uveljavljanje pravic iz garancije
    Garancijo lahko uveljavljate za izdelke, ki imajo lastnosti mehanizma (kolesa, fitnes naprave, smuči, športne ure, merilci in kamere) in za katere ste ugotovili, da ne delujejo brezhibno. Ob nakupu ste poleg računa prejeli tudi garancijski list, na katerem je naveden seznam vseh naših pooblaščenih serviserjev. Pravice iz garancije lahko uveljavljate v naših prodajalnah ali neposredno pri enem od serviserjev s seznama na garancijskem listu. Enako velja v primeru spletnega nakupa.
  • Uveljavljanje pravic iz naslova stvarne napake
    V primerih, ko izdelek, kupljen v naših prodajalnah, nima priloženega garancijskega lista in menite, da nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo običajno rabo oz. nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero ste izdelek kupili, lahko prijavite stvarno napako na izdelku, in sicer v roku dveh mesecev od odkritja domnevne napake oz. v roku dveh let, ko je bilo blago prevzeto z vaše strani.
Izdelek skupaj z računom lahko prinesete v katero koli našo prodajalno.

Za uveljavitev pravic iz naslova Stvarne napake lahko pošljete elektronsko sporočilo na spletnatrgovina@intersport.si ter priložite vse potrebne podatke za ugotavljanje stvarne napake in omogočite pregled artikla.

V primeru pošiljanja blaga po pošti so stroški pošiljanja na strani kupca. Če je stvarna napaka utemeljena, se kupcu poleg kupnine povrne tudi stroške pošiljanja. Kupec bo o rešitvi reklamacije obveščen v roku 8 dni od prejetja blaga v poslovalnico.
 

Potrebujete pomoč? Tu smo za vas

Kontakt

* Podatek, označen z zvezdico, je obvezen.

Z uporabo spletnega kontaktnega obrazca uporabnik spletne strani soglaša, da INTERSPORT ISI, d.o.o. uporabi posredovane osebne podatke za odgovor uporabniku (npr. ime in e-mail naslov, tel. št., ki jih uporabnik navede).

Več o tem

Nalaganje…