Kolesarske čelade

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 281

24   60  

Izdelki 1-24 od 281

24   60  

S kakovostnimi kolesarskimi čeladami v najboljši meri poskrbite za varnost na kolesu

Nošenje kolesarske čelade je z zakonom obvezno do dopolnjenega 18. leta starosti, vendar je to vsekakor tisti del kolesarske opreme, ki je ključnega pomena za varnost na kolesu. Med tem ko so kolesarske ure in merilci nepogrešljivi za izboljšanje naših zmogljivosti, pa je ustrezna kolesarska čelada najučinkovitejši način za zaščito glave v primeru padca.

Dejstvo pa je, da so se kolesarske čelade do danes nenehno spreminjale. Razlika je očitna že na prvi pogled, saj so čelade za kolo danes izjemno privlačne in sodobnega dizajna. Našim očem pa je skrit predvsem napredek v njihovi tehnologiji, ki nenehno stremi k še večji varnosti kolesarjev.

Varnost kolesarske čelade

Če želite, da vas čelada za kolo najbolje zaščiti pred padcem, potem morate izbirati takšne modele, ki so izdelani v skladu z vsemi veljavnim mednarodnimi standardi. Vse kolesarske čelade so izdelane iz zunanje plastične lupine in notranje obloge.

Zunanja lupina je trda in odporna proti predrtju. Njena ovalna oblika pa poskrbi, da bo v primeru trka zaščitila vašo glavo in vrat. Notranja obloga je namenjena večjemu udobju pri nošenju. Najnovejši modeli imajo običajno pralne blazinice, zaradi česar je vzdrževanje čelade za kolo bolj preprosto.

Različne vrste kolesarskih čelad

V ponudbi različnih trgovin lahko naletite na različne vrste kolesarskih čelad. Vsem je sicer skupni imenovalec ta, da vas učinkovito zaščitijo pred padci, kljub temu pa je pomembno, kakšno boste izbrali za svoj slog kolesarjenja. Če so gorska kolesa vaše najljubše prevozno sredstvo, potem za odkrivanje najbolj skritih kotičkov narave izberite mtb čelade.

Med najbolj priljubljenimi in vsestransko uporabnimi so treking oziroma cross čelade, nekoliko bolj specifične pa so cestne kolesarske čelade in downhill čelade. Čeprav so si kolesarske čelade med seboj različne, pa bos te pri njihovi izbiri še posebej pozorni na njihovo težo in velikost.

Velikost kolesarske čelade

Ustrezna velikost kolesarske čelade je ključnega pomena za vašo varnost. Prevelika čelada za kolo vam bo na glavi opletala, poleg tega pa vas lahko ovira tudi takrat, kadar se na hrbtu nosijo še kolesarski nahrbtniki. Premajhna kolesarska čelada bo neudobna in vas bo tiščala.

Najlažje boste ustrezno velikost kolesarske čelade ugotovili tako, da z merilnim trakom izmerite obseg glave. Kolesarska čelada Alpina in tudi vse druge čelade različnih proizvajalcev so razvrščene v različne kategorije velikosti in tako boste najlažje izbrali najboljši približek obsegu vaše glave.

Nakup otroške kolesarske čelade

Nakup otroške kolesarske čelade pa zahteva dodatno pozornost. Čeprav je otroška kolesarska čelada lahko zelo privlačna na prvi pogled, pa je najprej potrebno pomisliti na njeno funkcionalnost in predvsem velikost.

V želji, da bi nekaj evrov prihranili, starši pogosto kupujejo prevelike čelade za kolo. Zato otroška čelada za kolo na glavi opleta, ovira pogled in dodatno moti otroka pri vožnji s kolesom.

Nalaganje…