Fitnes

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 1952

24   60  

Izdelki 1-24 od 1952

24   60  

Fitnes

Vsakdo izmed nas ima svojo najljubšo športno dejavnost. Nekateri tečejo, drugi planinarijo, tretji navijajo pedale na kolesih, mnogi se navdušujejo nad športi z žogo, številni uživajo v vodnih športih ... A vsem tem različnim športom je skupna temeljna telesna pripravljenost. V tem oziru sta telovadnica ali fitnes studio kot neke vrste kipraski atelje, v katerem klešemo svoje telo in sistematično gradimo njegovo moč, vzdržljivost in gibljivost. Le telo z dobro osnovo je zmožno na dolgi rok premagovati napore in obremenitve različnih športnih aktivnosti. S tem povečujemo užitek in veselje pri svojih najljubših športih in hkrati zmanjšujemo možnost poškodb.

Človeško telo je v svojem bistvu izjemen inštrument. Dolžina njegovega brezhibnega delovanja je pravzaprav zelo odvisna od vzdrževanja in nege. Pri tem največ štejeta sistematika in skrb za njegovo celostno stanje. Če ga zanemarimo, se precej poveča verjetnost, da se utrudi, obrabi, pokvari, poškoduje. Zato je skrb za lastno telo neke vrste osebna higiena.

Domači fitnes

Za trening pravzaprav ni treba biti športni fanatik. Vsakdo lahko trenira po svojih zmožnostih in s svojimi cilji. Nekdo trenira, ker bi se rad znebil nekaj odvečnih kilogramov in želi poskrbeti za izboljšanje svoje postave. Nekdo trenira, ker bi se rad udeležil svojega prvega maratona. Nekdo trenira, ker se bo poleti podal na kolesarsko potovanje ter mora izboljšati svojo telesno kondicijo in moč. In svojo telovadnico ali fitnes studio si lahko vsakdo uredi kar doma. Celo dnevna soba lahko postane prizorišče treninga, saj tam lahko stojijo eliptični ternažer, sobno kolo, tekalna steza, uteži, vadbena postaja, elastični trakovi ali katerakoli druga naprava za fitnes.

Oprema za fitnes

Najbolj bistvena sestavina treninga sta trdna volja in cilj. No, potrebujemo tudi nekaj osnovne opreme. Sodobna oblačila za fitnes so praviloma izdelana iz kakovostnih tehničnih materialov, ki se hitro sušujo in dobro odvajajo vlago. Poleg tega so zasnovana v krojih, ki omogočajo svobodo gibanja. Primerno je imeti tudi posebne fitnes copate, ki omogočajo dobro bočno stabilnost, poleg tega pa njihovi podplati zagotavljajo dober opreijem na ravnih in gladkih površinah. Vse to pa je seveda na voljo v spletni prodajalni Intersport.

Nalaganje…