Pohodništvo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 3099

24   60  

Izdelki 1-24 od 3099

24   60  

Pohodništvo v Intersportu

Hoja je osnovna oblika človeškega gibanja. A ne gre le za mobilnost, temveč tudi za užitek, za dihanje svežega zraka, za odkrivanje neznanih kotičkov, za doseganje osebnostnih ciljev, za druženje z družino in prijatelji. S tega vidika je pohodništvo ena izmed najbolj zdravih oblik rekreacije, saj ponuja razmeroma zmerne obremenitve telesa, srčno-žilnega sistema in sklepov. Poleg tega aktivira tudi večino mišičnih skupin in ponuja enakomerno porazdelitev obremeniteve. Gibanje na svežem zraku in v prekrasni naravi pa blagodejno vpliva na razpoloženje in psiho, povečuje motivacijo in delovno storilnost, je odlično sredstvo proti stresu in drugim tegobam sodobnega sveta, poleg tega pa polni baterije in iz glave odpihne vse skrbi.

Dobra oprema povečuje užitek in tudi varnost

Pohodništvo je aktivnost, za katero ne potrebujemo veliko opreme. Ampak tistih nekaj nujno potrebnih kosov mora biti kakovostnih. Verjetno najbolj pomembna je obutev. Pohodniški čevlji morajo biti udobni, ponujati morajo odličen oprijem na vseh vrstah podlag, zaželeno pa je, če so tudi vodo-odbojni. Načeloma velja pravilo, da se z dolžino ture povečuje tudi potreba po boljši obutvi. Za krajše enodnevne pohode lahko uporabljamo nizko obutev. Za izlete v sredogorje in visokogorje pa potrebujemo višjo obutev, ki zagotavlja boljšo stabilnost in varuje gležnje.

Med obvezno pohodniško opremo spadajo tudi posebna oblačila, ki so praviloma izdelana iz sodobnih materialov, ki so trpežni, se hitro sušijo in dobro odvajajo vlago. Tudi v poletnem času na turo vedno vzamemo pohodniško jakno, ki pride še kako prav, če se vremenske razmere nenadoma poslabšamo. Zelo primerne so takoimenovane softshell jakne, ki so izdelane iz rahlo raztegljivega materiala, ki zagotavlja svobodo gibanja.

Nahrbtnik za vso opremo

Zvesti pohodniški sopotnik je tudi nahrbtnik, v katerega spravimo vso potrebno opremo ter tudi nekaj hrane in pijače. Velikost nahrbtnika je odvisna od dolžine ture. Načeloma pa so vsi sodobni nahrbtniki opremljeni z ergonomskim hrbtiščem, ki ima poseben ventilacijski sistem, naramnice so podložene in nastavljive. V notranjosti pa je poseben predal za meh za vodo.

Med dodatno opremo pa spadajo tudi pohodniške palice, čelade, tisti najbolj ekstremni pohodniki, ki v hribe in gore zahajajo tudi pozimi, pa potrebujejo tudi dereze.

Seveda so med pohodniškimi navdušenci tudi otroci. Tudi njim so namenjene otroške različice obutve, oblačil in nahrbtnikov.

V spletni trgovini Intersport je na voljo bogata ponudba pohodniške obutve za vse okuse.

Nalaganje…