Politika zasebnosti

Nazaj na podporo

Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Družba INTERSPORT spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom oz. preko naših spletnih strani, spletnih trgovin ali preko naših mobilnih aplikacij (v nadaljnjem besedilu: storitve; spletne storitve). Zato vas prosimo, da preberite kako družba INTERSPORT ISI, d.o.o. (v nadaljevanju: družba INTERSPORT) obravnava vaše osebne podatke.

Namen Politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve vaše zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti družbe INTERSPORT je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

  1. kontaktne informacije družbe INTERSPORT in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
  2. pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
  3. vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
  4. uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
  5. upravljanje nastavitev zasebnosti,
  6. posredovanje osebnih podatkov,
  7. roke hrambe osebnih podatkov,
  8. varstvo osebnih podatkov,
  9. pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
  10. spremembe politike zasebnosti.

 

1.     UPRAVLJALEC in KONTAKT

 Upravljalec osebnih podatkov je družba INTERSPORT ISI, d.o.o., Cesta na Okroglo 3, Naklo (v nadaljevanju: družba  INTERSPORT).

Na vaša vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba in/ali pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi INTERSPORT. Stik s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko vzpostavite preko zgoraj navedenega naslova družbe INTERSPORT ali preko elektronske pošte  gdpr@intersport.si.

 

2.     PRAVNE PODLAGE IN NAMENI OBDELAVE

Družba INTERSPORT zbira, beleži, ureja, shranjuje posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

 

2.1.         Obdelava na podlagi pogodbe – nameni

 

Družba INTERSPORT obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb, in sicer:

i)                 pogodb o prodaji/nakupu izdelkov – posredovane osebne podatke kupcev v spletnih trgovinah na naslovu www.intersport.si (ne glede na registracijo);

ii)               pogodb o uporabi spletnih ali mobilnih storitev – osebne podatke naročnikov storitev (npr. registracija uporabniškega računa v spletni trgovini, uporabniki aplikacije Intersport Aktiv).

 

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti družba INTERSPORT obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika, sklenitve pogodbe (čeprav je pogodba o prodaji izdelkov med družbo INTERSPORT in kupcem v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko družba INTERSPORT kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (»naročilo odpremljeno/pripravljeno za prevzem«), se šteje, da se posredovani osebni podatki v tem primeru obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitev pogodbe), za komunikacijo z vami (obveščanje o spremenjenih splošnih pogojev, novi verziji mobilne aplikacije, ipd.), za zagotavljanje podpore uporabnikom (npr. odpravo tehničnih težav), v primeru nakupa pa z namen izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)), pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za hrambo zgodovine nakupov (le registrirani uporabniki), za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.

 

2.2.         Obdelava na podlagi zakonskih obveznosti – nameni

Družba INTERSPORT obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za družbo INTERSPORT (npr. zlasti davčnih predpisov shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger, ipd.).

2.3         Obdelava na podlagi zakonitih interesov - nameni

Družba INTERSPORT lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva družba INTERSPORT, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, družba INTERSPORT opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize družbe INTERSPORT. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

 Na podlagi z zakonitega interesa lahko družba INTERSPORT obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev goljufij oz. drugih  zlorabe spletnih strani ali  mobilne aplikacije, kot tudi za zaščito svoji pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

Na podlagi zakonitih interesov družba INTERSPORT lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

 

2.4.         Obdelava na podlagi soglasja (privolitve) – nameni

 

Družba INTERSPORT obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki  posameznik poda družbi za naslednje namene:

 

i)                 za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta športa in zdravega življenjskega sloga;

ii)               za izvajanje trženjskih analiz in segmentirana kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;

iii)              za namen sodelovanja v nagradnih igrah.

 

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, po elektronski pošti na posredovan e-naslov oz. v tiskani obliki na posredovani naslov.

 

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano;   s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila; v nastavitvah uporabniškega računa ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov gdpr@intersport.si.

 

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko družba INTERSPORT izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani družbe INTERSPORT za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov.

 

3.     OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

 

Družba INTERSPORT o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke z družbo INTERSPORT. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-obvestila (neposredno trženje), registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini, obiskom spletnih strani družbe INTERSPORT ali uporabo mobilne aplikacije Intersport Aktiv. Družba INTERSPORT zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

 

Osebni podatki, ki jih zbiramo:

 

i)                 osnovni osebni podatke kot so ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev;

ii)               podatki o uporabniškem računu spletne trgovine in uporabi storitve Intersport Aktiv, ko se odločite za posredovanje vaših podatkov preko mobilne aplikacije, poleg osnovnih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ob registraciji, zbiramo tudi osebne podatke kot so vsebine in podatki (informacije), ki jih naložite na uporabniški račun ali objavite, pošiljate, posredujete ali drugače delite z uporabo mobilne aplikacije (npr. sliko, posredovanje športnih interesov, dogodki, slike, komentarji, ipd.);

iii)              podatke o nakupu in načinu plačila,  pri čemer se v primeru izvedbe plačila v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice ali Mercator Pika kartice vsebina podatkov kartice  ne shranjujejo v zbirkah podatkov družbe INTERSPORT;

iv)             družba INTERSPORT vam omogoča registracijo v aplikacijo Intersport Aktiv z uporabo uporabniških računov, ki jih ustvarite pri tretjih osebah kot je npr. Facebook ali Google. S tako registracijo nam posredujete podatke o vašem naslovu elektronske pošte oziroma o vašem Facebook računu (v kolikor se registrirate preko Facebook računa, zbiramo zgolj podatke navedene v javnem profilu kot so ime in priimek, elektronska pošta, ID številko vašega uporabniškega računa in profilno sliko vašega uporabniškega računa), pri čemer lahko na vašo željo (»checkbox«) uvozimo vaše stike s privolitvijo dostopa do storitev tretjih oseb (npr. iz računa vaše elektronske pošte oziroma vašega Facebook računa); Upravljavec teh podatkov in informacij so tretje osebe, ki nam jih posredujejo na podlagi njihove politike zasebnosti. Načeloma lahko sami upravljate s podatki in informacijami, ki jih pridobimo od tretjih oseb (npr. družbena omrežja) z uporabo nastavitev zasebnosti v nastavitvah uporabniškega računa pri tretjih osebah.

v)               podatki, ki jih zbiramo preko mobilne aplikacije, so lahko tudi (1) lokacijski podatki z uporabo GPS (vendar podatkov o lokacijah ne shranjujemo), pri čemer se lahko odločite za izklop zbiranja podatkov preko geolokacije, kar pa lahko onemogoči posamezne funkcionalnosti aplikacije, ki uporabljajo te podatke (npr. deljenje podatkov o lokaciji); (2) podatki o vaši napravi, preko katere dostopate do mobilne aplikacije (tip naprave, operacijski sistem, (3) IP naslov in (4) informacije o uporabi mobilne aplikacije;

vi)             zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev družbe INTERSPORT.

 

 

4.     PIŠKOTKI 

 

Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj družbe INTERSPORT.

Družba INTERSPORT uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran, najdete na tej povezavi.

Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali mobilni napravi. Družba INTERSPORT se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

5.     UPRAVLJANJE NASTAVITEV V UPORABNIŠKEM RAČUNU

 

5.1         Posodobitve uporabniškega računa

 

Posameznik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vaše morebitne spremembe osebnih podatkov v uporabniškem računu spletne trgovine ali mobilne aplikacije lahko registrirani uporabnik posodobi, prilagodi oz. spremeni v nastavitvah uporabniškega računa.

 

5.2        Zaprtje uporabniškega računa

 

V kolikor želite zapreti vaš uporabniški račun spletne trgovine ali mobilne aplikacije, lahko to kadarkoli storite v zavihku nastavitve v vašem uporabniškem računu (skladno z navodili na spletni strani, ki se občasno posodabljajo) ali s posredovanjem zahteve za zaprtje uporabniškega računa na kontaktni naslov, pisni zahtevi je potrebno predložiti dokazilo o identiteti in naslovu. Račun bo zaprt v roku 10 delovnih dni po pridobitvi pisne zahteve posameznika in dokazil o njegovi istovetnosti.

Zaprtje uporabniškega računa spletne trgovine ne pomeni preklica soglasja (odjave) od prejemanja obvestil neposrednega trženja.

Upoštevajte dejstvo, da nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe, ne smemo izbrisati, v skladu s predpisi s področja davčnega prava hrani 10 let od izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

Obenem se morate zavedati, da lahko vaše objave iz časa aktivnega uporabniškega računa ostanejo vidne tudi po zaprtju uporabniškega računa (npr. klepeti  v mobilni aplikaciji z drugimi uporabniki so vidni z vaše naprave in naprave drugega uporabnika).

 

 

6.     POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

6.1        Pogodbeni obdelovalci

 

Družba INTERSPORT lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Družba INTERSPORT lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

 

6.2         Javne dostopne informacije

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko mobilne aplikacije (npr. dogodki, slike, komentarji, ….) ali pa objava komentarja v spletni trgovini oz. družbenih omrežjih, ipd.

 

6.3         Spletne strani in aplikacije tretjih oseb

 

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije (npr. Facebook, Google račun). INTERSPORT ni odgovoren za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov.

Na spletnih mestih družbe INTERSPORT obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani družbe INTERSPORT. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi družba INTERSPORT nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

 

6.4         Skupni upravljalci

 

Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji).

 

6.5         Univerzalno pravno nasledstvo

V primeru  združitve ali družba INTERSPORT vključi v poslovno združitev, delitev ali pride do prenosa dejavnosti na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo oseb, ki je povezana z prevzemom družbe INTERSPORT.

 

6.6        Javni organi

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo  tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

 

6.7        Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP 

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. Družba INTERSPORT sicer sam vaših osebnih podatkov ne bo iznašal v države izven EU ali EGP.

 

7.     ROKI HRAMBE OSEBNIH PODTAKOV

 

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Osebne podatke povezane z vašim uporabniškim računom se hranijo do zaprtja računa, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris. Zaprtje uporabniškega računa in  izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 10 delovnih dni od popolne zahteve.  Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom, za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskava pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do petih let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za družbo INTERSPORT, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

 

8.     VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Izvajamo več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Družba INTERSPORT si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Družba INTERSPORT upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. Družba INTERSPORT uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), ki zagotavlja šifriranje osebnih podatkov in podatkov kreditnih kartic. Družba INTERSPORT sodeluje s podjetjem, ki zagotavlja varnost naših storitev in vaših osebnih podatkov. Strežniki družbe INTERSPORT so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika kot tudi z varovanjem uporabniškega imena, gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito vaše elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Družba INTERSPORT vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate.

 

Omejitev odgovornosti. Družba INTERSPORT se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100% varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.

 

9.     PRAVICE POSAMEZNIKOV

Družba INTERSPORT zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.  Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski naslov gdpr@intersport.si ali po pošti na naslov INTERSPORT ISI, d.o.o., Cesta na Okroglo, 3, 4202 Naklo. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Družba INTERSPORT na vašo zahtevo odgovorila skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

 

9.1         Pravica do dostopa do podatkov 

Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu družba INTERSPORT potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter, če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

9.2         Pravica do popravka

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba INTERSPORT omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko to storijo preko nastavitev svojega uporabniškega računa v spletni trgovini ali pa nastavitev uporabniškega računa v mobilni aplikaciji INTERSPORT Aktiv.

9.3        Pravica do izbrisa

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu družba INTERSPORT omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe).

 

9.4         Pravica do omejitve obdelave

 

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu družba INTERSPORT omogoči pravico do omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki spletnih storitev lahko storite v nastavitvah vašega uporabniškega računa.

Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve.

 

9.5         Pravica do prenosljivosti podatkov

 

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba INTERSPORT omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenesli na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

 

9.6         Pravica do ugovora

 

V primeru, da družbe INTERSPORT obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesov družbe INTERSPORT, kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Družba INTERSPORT bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da imamo utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz pravnih razlogov.

Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila  oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu

 

9.7        Preklic soglasja

 

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko preklic soglasja izvedejo v nastavitvah uporabniškega računa.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

 

9.8          Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa.

 

10.  SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

 

Družba INTERSPORT si pridružuje pravico do spremembe politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo občasno pregledate.

O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti, vas bomo ustrezno predhodno obvestili. Prav tako bodo spremembe politike zasebnosti  pravočasno objavljena na naših spletnih straneh in straneh mobilne aplikacije.

V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših  spletnih storitve in zaprete svoj uporabniški račun oz. prekličete podana soglasja.

Potrebujete pomoč? Tu smo za vas

Kontakt

Nalaganje…