Ženski pohodniški čevlji

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 118

24   60  

Izdelki 1-24 od 118

24   60  

Ženski pohodniški čevlji

Ko se odpravite v hribe, je kvalitetna obutev tisti del pohodniške opreme, ki poskrbi za vaše udobje in varnost. Preden se lotimo nakupa, si moramo odgovoriti na nekaj vprašanj - kje, kako pogosto in po kakšnih terenih bomo hodili, v katerem letnem in v kakšnih vremenskih pogojih bomo hodili ... Ženski pohodniški čevlji so nekoliko prilagojeni anatomiji ženskih stopal.

Opora in višina čevlja

Višina je tista lastnost pohodniških čevljev, ki omogoča dobro oporo. Seveda pa je ob tem dobro vedeti, kje bomo v glavnem hodili. Za sprehode po ravnem terenu so primerni nizki pohodniški čevlji. Če gremo v visokogorje, pa so bolj primerni visoki pohodniški čevlji.

Podplat

V večini primerov so za pohodništvo primerni čevlji z grobo profiliranim podplatom, ki dobro grabijo na mehkejših podlagah. Zelo priporočljivo je tudi, da so iz kakovostne gume, ki deluje tudi v mokrih in vlažnih pogojih.

Čevlji za visokogorje imajo praviloma trši in bolj robusten podplat, medtem ko imajo modeli za sprehode in pohode po sredogorju bolj prožne podplate.

Materiali

V zadnjem času prevladujejo kakovostni tehnični materiali, ki omogočajo zračnost, hkrati pa so dovolj trpežni, da so kos tudi bližnjim srečanjem z ostrimi skalami in koreninami. Kljub temu pa večina proizvajalcev ponuja tudi klasične usnjene čevlje, na katere še vedno prisegajo številni pohodniški tradicionalisti. Priljubljene so tudi kombinacije umetnih materialov in usnja. Za tiste, ki v gore zahajajo tudi pozimi, so primerni čevlji iz goreteksa. Tisti najbolj zahtevni pa si bodo izbrali takšne, na katere je možno namestiti dereze.

Bogata ponudba

V prodajalni Intersport so na voljo pohodniški čevlji številnih svetovno priznanih znamk. Ženski čevlji Salomon navdušujejo s svojo funkcionalno sodobnostjo. V zadnjem času so izjemno priljubljeni tudi ženski pohodniški čevlji adidas Terrex, ki navdušujejo s svojo robustno funkcionalnostjo. Odlični so tudi slovenski pohodniški čevlji Planika. Čevlji Lowa predstavljajo večno klasiko. Z novimi pohodniškimi čevlji se boste z velikim veseljem odpravili na izlet v Logarsko dolino, v Julijske Alpe, na Karavanke in na številne druge izletniške točke, kjer boste napolnili svoje baterije.

Nalaganje…