Tekaške majice

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 262

24   60  

Izdelki 1-24 od 262

24   60  

Nepogrešljiva tekaška oblačila

Ni vas malo, ki tečete skorajda vsak dan. In če na sebi nimate primerno zasnovanih oblačil ter obutve, tek zagotovo ne more biti dovolj prijeten ter udoben. Še kako pomembno je torej med tekom in drugimi športnimi aktivnostmi nositi primerna oblačila pa tudi obutev.

Za dovolj udoben in prijeten tek so zagotovo izjemnega pomena tekaške hlače kot tudi tekaške majice. Te so praviloma narejene iz materialov, ki lahko zelo hitro odvajajo vlago stran od kože. Iz takšnih materialov so na sploh izdelane športne majice, tudi funkcijska majica. Od vas pa je odvisno, ali si boste za tek omislili majice z dolgimi rokavi ali boste raje tekli z majicami, ki imajo krajše rokave. Ne nazadnje pa v ta sklop oblačil za tek sodijo tudi tako imenovane podmajice, ki so pogosto precej zaželene.

Tekaška majica mora dajati občutek lahkosti

V resnici bi moral biti ves tekaški tekstil čim bolj lahek. To namreč psihološko lahko precej vpliva na tekača. Če nosite od znoja prepotene tekaške majice, je psihološki občutek lahkosti pri teku precej težje dosegljiv. Dejstvo je, da je teža majice za tek, ki ne odvaja vlage stran od kože, lahko tudi trikrat težja od športne majice iz modernejšega tehničnega materiala.

Moderne športne majice, ki so na primer izdelane iz poliamida ali pa iz poliestra ali iz nekaterih vrst volne, lahko na zelo hiter ter učinkovit način odvajajo vlago. Ključnega pomena je, da koža tekača ostaja topla in suha. Slednje je pomembno zlasti v toplejšem času.

Najbolj viden del opreme za tek

Tekaška majica pa je še toliko pomembnejša, saj je v resnici to najbolj viden del opreme za prav vsakega tekača. Slednje ne nazadnje pomeni, daje pomemben tudi sam izgled oziroma estetski videz. Kljub vsemu pa se morate ob nakupu tekaške majice zlasti osredotočiti na tehnične lastnosti tovrstnega oblačila. Te namreč omogočajo, da lahko tudi večje napore premagujete na dovolj udoben način.

Pri izbiri materialov za športne majice ne smete pozabiti niti na razmislek o zaščiti pred UV. Izbrati je torej treba takšno majico iz tkanin, ki učinkovito ščitijo pred vplivom sevanja sončnih žarkov. Tekači na dolge razdalje, ki imajo kakršne koli težave z vnetjem kože, pa bi si morali omisliti antibakterijske materiale.

Za tek v hladnejšem delu leta

Najbolj strastni tekači tečejo tudi pozimi. Za tek v bolj hladnem delu leta so primerne seveda majice z dolgimi rokavi oziroma takšne majice, ki se lahko odlično kombinirajo z jaknami. Slednje pa morajo seveda biti dobro odporne na dež in veter. V času najbolj nizkih temperatur se mora tekač praviloma obleči večslojno. Za prvi sloj je najbolje uporabiti kar oprijeto majico. Dobrodošla je seveda tudi izbira podmajice. Takšno oblačilo lahko dovolj dobro poskrbi, da se telo ves čas ohranja ogreto.

Omenjene tekaške majice z dolgimi rokavi se še bolje obnesejo med hladnim in toplim delom leta. To je namreč lahko odlična srednja pot med drugimi vrstami alternativ.

Funkcijska majice je kot druga koža

Med majicami za šport je bila posebej izpostavljena tudi funkcijska majica. Za takšna vrhnja športna oblačila na sploh velja, da so izjemno zračna in funkcionalna. Navadno imajo ojačane ploske šive, ki omogočajo dolgo ter maksimalno udobje.

Funkcijska majica je na sploh najpogosteje označena kot popolna športna majica za tek, treninge na sploh, ne nazadnje tudi za gorske izlete. Dobrodošle pa so predvsem takšne, ki imajo nekoliko daljši, vgrajen rokav, ki je čisto na koncu zaključen še z zapestjem ter luknjo za palec. Pogosto jih krasi še mrežasti dodatek v zgornjem delu hrbta.

Nalaganje…