Kolesa

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 93

24   60  
 1. Cult OCTANE 112, električno kolo, črna

  1 barva

  Cult OCTANE 112, električno kolo, črna
  3.689,99 € 4.099,99 €
  i
  Prejšnja cena: 3.689,99 €
 2. Nakamura PLATINUM 3.2, moško treking kolo, siva

  1 barva

  Nakamura PLATINUM 3.2, moško treking kolo, siva
  434,99 € 579,99 €
  i
  Prejšnja cena: 463,99 €
 3. Nakamura PLATINUM 3.2 W, žensko treking kolo, črna

  1 barva

  Nakamura PLATINUM 3.2 W, žensko treking kolo, črna
  434,99 € 579,99 €
  i
  Prejšnja cena: 463,99 €

Izdelki 1-24 od 93

24   60  

Različne vrste koles zadovoljijo potrebam in željam vseh kolesarskih navdušencev

Ko se zima prevesi v pomlad, običajno vsi že nestrpno čakamo na nekoliko višje temperature, da se lahko zopet spravimo na kolo. Kolesarstvo je vse bolj priljubljena športno rekreativna aktivnost, zato ni nič presenetljivega, da je na naših cestah vse več kolesarjev.

Dejstvo pa je, da imajo kolesarji različne potrebe in želje kar se tiče svojih kolesarskih ambicij in doživetij, zato so nam danes na voljo različne vrste koles. Pri nakupu je zato dobro vedeti, zakaj boste kolesa uporabljali in po kakšnih terenih nameravate kolesariti.

Treking kolesa so primerna za kolesarjenje po različnem terenu

Med najbolj vsestranskimi kolesi so zagotovo treking kolesa, ki so nekakšna dvoživka med cestnim in gorskim kolesom. Zato boste zanje pogosto zasledili izraz cross kolesa, saj se lahko z njimi vozite tako po asfaltu kot tudi po makadamskih poteh.

Treking kolo ima nekoliko širše gume, pa vendar tako gladke, da lahko še vedno zagotavljajo učinkovito vožnjo po asfaltu. Nanj lahko namestite tudi dodatno kolesarsko opremo, zato je treking KTM kolo še posebej primerno za daljše kolesarske avanture ali potovanja s kolesom.

Za kolesarjenje po asfaltu izberite kakovostno cestno kolo

Če boste pretežno kolesarili po asfaltu in si ob tem želite tudi nekoliko aerodinamične vožnje, potem je najboljša izbira cestno kolo. Ta vrsta koles je vse bolj priljubljena, zato je tudi cestnih kolesarjev vse več na naših cestah, prav tako pa tudi cestnih koles različnih blagovnih znamk.

Za to vrsto koles je značilno ukrivljeno krmilo, ozke pnevmatike in daljša razdalja med sedežem in krmilo, zaradi česar je položaj na njem bolj aerodinamičen. Zanje je potrebna tudi posebna kolesarska obutev, ki se vpne v pedala, s čimer je vožnja še učinkovitejša.

Z mestnimi kolesi postane pot v službo udobna

Če iščete kolo za v službo in iz nje, potem je najbolje, da izberete katerega izmed mestnih koles. V tej kategoriji je še posebej priljubljeno Nakamura kolo, ki je v svoji zasnovi zelo enostavno, pa vendar vam ponuja vse, kar potrebujete. Udoben sedeža in pokončen položaj sta zagotovilo, da je to najboljše kolo za vsakodnevne opravke.

Podobno kot druga mestna kolesa, je njegova geometrija okvirja takšna, da je kolesarjenje izjemno udobno. Običajno ta vrsta koles nima prestav, saj je na ta način vzdrževanje zelo enostavno. Prav tako pa imajo tudi nizko prečno cev, ki omogoča lažje sestopanje s kolesa. Dodatna kolesarska oprema poskrbi, da lahko brez težav prevažate vaše osebne stvari, torbice ali nahrbtnike.

Z gorskimi kolesi boste odkrivali neokrnjeno naravo

Za vse tiste, ki si želite s kolesom odkrivati nove poti, so najboljša izbira gorska kolesa. Vsi ljubitelji gorskega kolesarjenja dobro vedo, da je potrebno v tem primeru še bolj paziti, da izberete kakovostno gorsko kolo.

Zagotovo ne boste ničesar obžalovali, če se boste odločili za Genesis kolesa ali pa KTM kolesa, ki ponujajo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Za to vrsto koles so značilne široke pnevmatike z grobim profilom. Ta vam omogoča kolesarjenje tudi po kolovozih, gozdnih poteh in drugih zahtevnejših terenih. Danes poznamo več kategorij gorskih koles, kot so na primer hardtail, all mountain ali pa downhill gorska kolesa, zato bodite pri njihovi izbiri še toliko bolj pozorni.

Pri izbiri otroškega kolesa, bodite pozorni predvsem na njegovo velikost

Ne glede na to, ali kupujete otroško cestno kolo ali pa treking kolo, morate biti pozorni predvsem na njegovo velikost. Otroška kolesa so vam na voljo v velikosti od 12 colov pa vse tja do 26 colov. Starši zelo radi kupujejo večja otroška kolesa, da bi na ta način nekoliko privarčevali, vendar je to za otroka lahko zelo nevarno.

Preveliko kolo običajno pomeni slabši nadzor in težave pri zaustavljanju in sestopanju. Zaradi tega postane otrok na kolesu nestabilen, nevarnost padca pa je toliko večja. Če za svojega otroka iščete kolo, ki mu bo nudilo vse, kar potrebuje, hkrati pa je tudi cenovno dostopno, potem izberite kolo Nakamura.

Ob nakupu novega kolesa ne pozabite tudi na ustrezno kolesarsko opremo

Ne glede na to, za katero kolo ste se odločili, je kolesarjenje zagotovo udobnejše, če boste imeli tudi ustrezno kolesarsko opremo. Med najpomembnejšimi kosi kolesarske opreme so zagotovo kolesarske čelade, ki za odrasle sicer niso obvezne, so pa vsekakor priporočljive. Kakovostna kolesarska čelada vas zaščiti v primeru padca, zato nanjo nikakor ne pozabite.

Kolesarska avantura pa bo prijetnejša, če boste imeli na sebi tudi kolesarska oblačila. ta niso samo zelo vpadljiva in privlačna, ampak tudi funkcionalna. Podložene kolesarske hlače preprečujejo žuljenje in bolečo zadnjico, lepo oprijeta in hitrosušeča kolesarska majica pa poskrbi za popolno udobje na kolesu. Za kolesarske majice je značilno, da imajo na hrbtu priročne žepe, v katere lahko pospravite rezervne pnevmatike, vetrovko ali pa energijsko ploščico. Če pa se odpravljate na daljši izlet, pa so nepogrešljivi kolesarski nahrbtniki.

Nalaganje…