Kolesarski nahrbtniki

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 78

24   60  

Izdelki 1-24 od 78

24   60  

Vse, kar morate vedeti o pravilni izbiri kolesarskih nahrbtnikov

Ne glede na to, ali se odpravljajte na krajši kolesarki izlet ali pa na daljše potepanje na kolesu, so kolesarski nahrbtniki nepogrešljiv del takšnega izleta. Čeprav nekateri kolesarji za to vzamejo s seboj kar običajne nahrbtnike ali pa nahrbtnike za pohodništvo, so se nahrbtniki za kolesa izkazali za veliko boljšo izbiro.

Kolesarski nahrbtnik ima prav posebno ergonomijo, ki preprečuje potenje v predelu hrbta, zagotavlja popolno udobje kolesarja in stabilnost nahrbtnika. Kadar pa naredite počitek, je dovolj prostoren, da lahko vanj še vedno pospravite kolesarske čelade in drugo opremo.

Izbira kolesarskega nahrbtnika glede na vrsto kolesarjenja

Podobno kot lahko v ponudbi specializiranih trgovin naletimo na različna ženska kolesa in moška kolesa, boste naleteli tudi na različne vrste kolesarskih nahrbtnikov. Ti se med seboj razlikujejo glede na vrsto kolesarjenja, zato ni vseeno, kakšen kolesarski nahrbtnik izberete za mtb kolo in kakšnega za cestno kolo.

Če so vam gorska kolesa bolj pri srcu, potem bodite pozorni na to, da izberete kolesarski nahrbtnik za gorsko kolesarjenje, ki poskrbi, da vam ne opleta na hrbtu, ko se spuščate tudi po najbolj zahtevnem terenu. Za cestno kolesarjenje so značilni manjši nahrbtniki za kolesa, v ponudbi pa so vam na voljo tudi vsestranski modeli, ki jih lahko uporabite za prevoz na delo.

Izbira kolesarskega nahrbtnika glede na velikost

Velikost je drugi pomemben dejavnik, na katerega morate biti pozorni pri izbiri kolesarskega nahrbtnika. Proizvajalci stremijo k temu, da so nahrbtniki za kolo lahki, majhni in še vedno dovolj prostorni, da vanje pospravite vse, kar potrebujete pri kolesarjenju, kot so na primer čelade, rezervne pnevmatike, rezervna oblačila in še mnogo drugega.

Ko izbirate kolesarski nahrbtnik, pomislite na to, da ga boste morali prevažati na hrbtu. Zato je v določenih situacijah bolje s seboj vzeti tudi dodatne kolesarske torbe, ki jih lahko namestite na okvir kolesa. Takšne torbice so primerna za namestitev na krmilo ali pod sedež, za daljše kolesarjenja pa se lahko odločite tudi za večje torbe, ki jih namestite na prtljažnik kolesa. Seveda pa je zopet vse odvisno od tega, kam se odpravljate in po kakšnem terenu se boste vozili.

Izbira materialov kolesarskega nahrbtnika

Ker se v kolesarskem nahrbtniku pogosto znajde dodatna oprema za kolesarski izlet, je ključnega pomena iz kakšnega materiala je nahrbtnik. Če za vaše kolesarske izlete vreme ne pomeni nobene ovire, potem izbirajte kolesarske nahrbtnike, ki so vodoodporni, saj bodo na ta način najbolje poskrbeli, da oprema v nahrbtniku ostane suha.

Vodoodporni kolesarski nahrbtniki dobro prenesejo rahel dež. Večina tovrstnih modelov pa ima tudi dodatno prevleko za dež, ki je učinkovita zaščita v primeru hujšega deževja. Če se odločate za vodoodporne nahrbtnike za kolo, potem morate vedeti, da so bistveno dražji od običajnih. Vendar, če pogosto prenašate drago opremo, potem se vam nakup zagotovo obrestuje.

Nalaganje…