Pohodniški nahrbtniki

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 202

24   60  
 1. McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, črna

  4 barve

  McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, črna
  38,99 € 59,99 €
  i
  Prejšnja cena: 47,99 €
 2. McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, zelena

  4 barve

  McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, zelena
  38,99 € 59,99 €
  i
  Prejšnja cena: 47,99 €

Izdelki 1-24 od 202

24   60  

Na kakšen način se lotiti primerne izbire nahrbtnika za pohod?

Za udobno in prijetno planinarjenje seveda potrebujemo kar nekaj osnovne opreme, enako dobro nam lahko služijo tudi številni dodatni pripomočki. Na seznam opreme so seveda v prvi vrsti navedena primerna oblačila ter obutev. Kmalu za tem sledijo še nahrbtniki, v katere lahko primerno in varno shranimo prav vso opremo.

Pohodniška oprema je prilagojena tudi glede na spol in starost. Tako so denimo na voljo tako moški pohodni čevlji, ženski pohodni čevlji kot tudi pohodni čevlji za otroke.

V nadaljevanju bomo nekoliko podrobneje pod drobnogled vzeli pohodniške nahrbtnike. V obliki najrazličnejših informacij vam bomo svetovali, na kakšen način se pravzaprav lotiti izbire najprimernejšega pohodniškega nahrbtnika glede na vaše potrebe in seveda tudi želje.

Pohodniški nahrbtnik različnih vrst

Nahrbtniki za v hribe oziroma v gore so lahko najrazličnejših vrst. Ker se večina med vami v gore odpravlja za kakšen dan ali največ dva, je v tem primeru daleč najpametneje izbrati pohodni nahrbtnik s prostornino oziroma volumnom od 15 do 30 litrov. Takšni pohodniški nahrbtniki so torej dovolj veliki, da lahko vanje spakirate tudi za čez vikend – vsa dodatna oblačila, spalno rjuho ter še nekaj hrane in pijače.

Dobro izbira so nahrbtniki za pohodništvo, ki vključujejo čim več žepov za organizacijo najrazličnejših predmetov, kot so telefon, kompas, zemljevid. Dobro je, če veliki ali pa mali nahrbtniki vključujejo tudi žep za vodni meh ter zanke za pričvrstitev pohodnih palic. Dobrodošla je še zanka za cepin, stranki žepi za čutare in še za marsikaj drugega. Če so planinski nahrbtniki večji del nošeni oziroma uporabljeni v toplejšem letnem obdobju, bodite pozorni, da imajo dovolj zračna hrbtišča.

Nahrbtnik za v hribe priznanega proizvajalca

Čeprav se dandanes planinski nahrbtnik lahko kupi marsikje, in to za precej malo denarja, pa se je dobro zavedati, da so visokokakovostni nahrbtniki za v planine na voljo zlasti v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo. Čeprav boste morali za nahrbtnik za v hribe odličnega proizvajalca plačati nekoliko več denarja, pa vam bo ta odlično služil vrsto let.

Zelo priljubljena izbira v specializirani prodajalni s planinskimi nahrbtniki je recimo Deuter nahrbtnik. Tega lahko najdete v številnih različicah, na kožo pa je pisan tako moškim, ženskam kot tudi najmlajšim oboževalcem gora. Nahrbtniki Deuter se tako odlično obnesejo v prav vseh pogojih, zato se vam nakup še toliko bolj izplača.

Prav tako mikavna izbira je Mckinley nahrbtnik, ki ni samo nadvse privlačnega videza, temveč je izdelan iz vrhunskih materialov. Kupci pogosto želijo videti ter preizkusiti tudi Salomon nahrbtnik, saj je odlično zasnovan. Vključuje namreč številne žepe, tako da je za organizacijo poskrbljeno v največji možni meri.

Ne nazadnje na ne smete zamuditi niti ponudbe, ki jo v povezavi z nahrbtniki in drugo opremo za hribe ponuja svetovno priznani proizvajalec Jack Wolfskin. Zanj ste verjetno že slišali, velika verjetnost je tudi ta, da ste morda odeti v katero od njegovih vrhunskih športnih oblačil.

Oblika pohodnih nahrbtnikov, ki je prilagojena ženskam

Najbolj skrbni proizvajalci pohodnih nahrbtnikov so osredotočeni tudi na iskanje daleč najprimernejše oblike nahrbtnika za različne oblike telesa. Ženski pohodniški nahrbtniki so tako zasnovani posebej za žensko anatomijo telesa. Za večino predstavnic nežnejšega spola je seveda značilno, da imajo nekoliko ožja ramena, prav tako prepoznavne elemente v predelu trupa ter bokov. Zaradi tega se jim moški nahrbtnik za v hribe nikakor ne prilega dovolj dobro.

Nekaterim damam moški planinski nahrbtnik ne bo najučinkoviteje sedel na bokih, prav tako se ne bodo dovolj dobro prilegale tudi naramnice. Tudi oblazinjenje ne bo dovolj učinkovito, saj bo oviralo učinkovito porazdelitev teže.

Kaj še posebej definira pohodniški nahrbtnik?

Omenili smo, da je izbira dovolj ustreznega nahrbtnika odvisna od marsičesa. Zlasti pa ga seveda definirajo vremenske razmere in letni čas – tako po sami velikosti kot tudi po namembnosti.

Nalaganje…