Kolesarstvo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 1588

24   60  

Izdelki 1-24 od 1588

24   60  

Kolesarjenje

Kolo je posebne vrste prevozno sredstvo. Pravzaprav opravlja več funkcij. Lahko te zjutraj pelje v šolo ali službo. Lahko je le sredstvo, da se predstaviš od točke A do točke B. Lahko pa je tudi športni rekvizit, neke vrste mučilna naprava, s pomočjo katere je možno točiti reke znoja in pri tem uživati. Z nekoliko domišljije lahko s kolesom izvajaš čudeže, lahko podiraš hitrostne rekorde, lahko odjezdiš v daljavo, lahko skačeš in tudi letiš, če je treba.

Pravzaprav sploh ni pomebno ali pedale navijate na cesti, gozdni poti ali kolesarski stezi. Vseeno je ali ste cestar, gorjan ali se s kolesom le vozite v službo. Kolo je v vsakem primeru zakon. Tudi zato ker je naravi prijazno. Podatek o emisijah ogljikovega dioksida je v vsakem primeru, ne glede na model, barvo ali letnico vedno enak - nič.

Kolo je blagodejno tudi do telesa. Je neobremejnujoče za sklepe, saj pedaliranje izničuje vpliv kakršnegakoli pritiska na človeško okostje, hkrati pa je odlično za krepitev srčno-žilnega sistema.

Po mestu, na potovanju, po gozdovih in hribih

Kolesa so si med seboj hkrati izjemno podobna, po drugi strani pa so povsem različna. Mestna kolesa so opremljena s strešicami, lučmi in prtljažniki ter so primerna za vožnjo v urbanih okoljih. Treking kolesa ponujajo možnost namestitve potovalnih torb in druge dodatne opreme. Gorska kolesa so bolj robustna ter ponujajo vzmetenje in prestavna razmerja, ki omogočajo terensko vožnjo. V zadnjem času so vedno bolj priljubljena električna kolesa, ki s svojimi elektromotorji občutno olajšujejo navijanje pedalov. Ob vsem tem pa je na voljo še precej različnih ženskih in otroških koles ter poganjalcev.

Dodatna oprema

Seveda je tudi za kolesarjenje potrebne nekaj obvezne garderobe in dodatne opreme. Osnovo kolesarskih oblačil predstavljajo kolesarske majice in pa kolesarske hlače, ki so v predelu dimelj podložene s takoimenovano jelenovo kožo. Tudi kolesarji prisegajo na oblačila iz kakovostnih umetnih materialov, ki se hitro sušijo in odvajajo vlago. Gorski kolesarji na turo vedno vzamejo kolesarski nahrbtnik, v katerem je dovolj prostora za vetrovko, rezervno majico, orodje in meh za vodo. Ne glede na to, po kakšni površini se najraje vozite, pa v vsakem primeru potrebujete kakovostno kolesarsko čelado. In vse to je na voljo v spletni trgovini Intersport.

Nalaganje…