Pohodne jakne

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 373

24   60  

Izdelki 1-24 od 373

24   60  

V hribe z odlično krojeno jakno

Planinarjenje je sila priljubljena aktivnost. Za še večje udobje in prijetno vzdušje pri korakanju v hrib pa v resnici lahko najbolj poskrbite sami. Pri roki imejte vso potrebno opremo, na sebi pa primerna pohodniška oblačila ter obutev. Na počutje in udobje v veliki meri lahko vplivajo tudi pohodniške jakne, ki so na voljo v najrazličnejših modelih.

Pohodne jakne pa ni tako preprosto izbrati, kot se morda zdi na prvi pogled. Še posebej ne, ker je na voljo toliko ponudbe. Pred nakupom se zato splača nekoliko temeljiteje prepričati o tem, katere so najpomembnejše karakteristike, s katerimi bi se morala ponašati prav vsaka jakna za planinarjenje.

Jakne so ne glede na letni čas ter vremenske pogoje obvezen del pohodniške opreme

Pohodna jakna je daleč na vrhu seznama osnovne pohodniške opreme, in to ne glede na letni čas ali pa na vremenske pogoje. Tudi v poletnem času je treba takšen kos oblačila imeti pri roki, najbolje da kar v nahrbtniku – za vsak slučaj, v primeru slabega vremena. Spomladi, jeseni pa tudi pozimi pa imamo pohodno jakno tako ali tako praviloma vedno na sebi.

Na sploh se pohodniške jakne med seboj lahko kar precej razlikujejo, predvsem na namembnost in ne nazadnje tudi na vrsto aktivnosti. Za aktivnost v poletnem ali spomladanskem času so najbolj dobrodošle tiste pohodniške jakne, ki so izdelane iz nekoliko lažjih materialov. Takšen kos nase nadenemo torej v primeru slabega vremena ali če nas nepričakovano ujame dež. Prav v vsakem primeru pa je zaželena jakna, ki ima vključeno tudi posebno vrsto membrane, s pomočjo katere se iz notranjosti učinkovito odvaja vlaga, iz zunanje strani pa mokrota oziroma tekočina ne zmore prodreti v notranjost.

Nekateri med vami pa kljub pestri ponudbi jaken poleti ali spomladi še vedno prisegate kar na preprosto zasnovane vetrovke. Morda je njihova ključna pomanjkljivost ta, da material ne diha dovolj učinkovito. To v praksi pomeni, da se lahko v primeru zahtevnejše aktivnosti v notranjosti nabere večja količina vlage. To pa, kot vemo, lahko še dodatno povečuje znojenje. A sodobno zasnovana vetrovka vam kljub temu lahko ponudi precej udobja in prijetnega počutja. Le dovolj kakovostno je potrebno izbrati. V tem primeru nam na misel pride tudi anorak za dež, ki nam v hribih poleti in spomladi prav tako lahko precej koristi.

Jesenske in zimske pohodne jakne

V hladnejšem letnem obdobju v poštev pridejo nekoliko drugače krojene jakne za pohodništvo. Primernejše so takšne, ki so izdelane iz nekoliko bolj debelih pa tudi kompaktnejših materialov. Učinkovit oklep tako lahko ustvari le tista pohodna jakna, ki je narejena iz kakovostnega tehničnega materiala in je tako odlično odporna na veter, dež in sneg.

V tem primeru pa je membrana, ki smo jo že izpostavili, še toliko bolj pomembna. Vemo, da tehnične jakne ne ponujajo vedno dovolj toplote. Za to pa vseeno poskrbi srednji sloj pohodniškega oblačila, ki je praviloma izdelan iz toplega flisa. Kakovostne jakne za zimo za v hribe so opremljene s posebnimi varjenimi šivi oziroma vodotesnimi zadrgami. Zračniki so nameščeni pod pazdušnim delom. Po potrebi se slednji lahko odprejo, s tem pa se poveča tudi zračnost.

Jakne za v gore za vso družino

V specializiranih prodajalnah s pohodniško opremo so na voljo jakne za vse generacije – moške, otroške pa tudi ženske pohodne jakne, in to različnih proizvajalcev. Ob tem na primer velja izpostaviti znamki Icepeak in Mckinley, ki se odlikujeta po vrhunskih jaknah, ki niso samo kakovostne ter trpežne, temveč tudi privlačnega videza, ne nazadnje pa tudi cenovno povsem dostopne.

In če že izpostavljamo pohodne jakne, naj omenimo še softshell jakne, ki veljajo za najbolj priljubljeno vrsto jaken za najrazličnejše aktivnosti, seveda tudi za izpostavljeno. In če vas za v hribe morda zanimajo bunde ali pa morda moški plašči ali kaj drugega, prav vse omenjeno je na voljo tudi v spletni prodajalni.

Nalaganje…