Pohodniški čevlji

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 333

24   60  

Izdelki 1-24 od 333

24   60  

Kakšne čevlje izbrati za planinarjenje

Ker je planinarjenje vse bolj priljubljena dejavnost, se boste zanj slej ko prej odločili tudi sami. Velika verjetnost pa je, da med vikendi pa tudi čez teden že pohajkujete po kakšnem manjšem ali pa večjem hribu. Zagotovo ni vseeno, v kaj ste oblečeni in obuti, še posebej če je strmina hriba nekoliko bolj ostra oziroma je teren zahtevnejši. Slednje se navezuje predvsem na obutev. Pohodni čevlji so zasnovani povsem drugače kot na primer obutev, ki je namenjena lahkotnemu sprehajanju skozi mesto.

A tudi pohodni čevlji se med seboj lahko razlikujejo v kar nekaj karakteristikah. Izbira pa je ne nazadnje odvisna tudi od težavnosti pohoda pa tudi od letnega časa. Visoki pohodni čevlji so še posebej dobrodošli za zahtevnejše terene, zlasti za visokogorje.

V nadaljevanju vam podajamo nekaj izjemno koristnih nasvetov v povezavi z obutvijo, ki jo lahko koristno uporabite za sprehajanje po naravi oziroma po nekoliko višje ležečih lokacijah.

Kupiti nizke ali visoke pohodne čevlje

Še preden obiščete specializirano prodajalno s pohodniško obutvijo, morate vedeti, ali so za vas primernejša izbira nizki ali visoki pohodni čevlji. Nizka različica je zlasti primerna za hojo po suhem, nezahtevnem terenu. Na sploh je hoja v nizki pohodni obutvi lahko precej prijetnejša, lahkotnejša, ne nazadnje tudi bolj lagodna. Če pa si lahko privoščite obe različici, je najbolje kupiti kar oboje. A kot smo že omenili, so visoki čevlji za planinarjenje bolj primerni za bolj zahtevne podvige oziroma za visokogorje.

Tudi sicer visoki pohodni čevlji ponujajo boljšo zaščito, zlasti v gležnju. Ta je med hojo zagotovo daleč najbolj izpostavljeni del telesa.

Velikost pohodniške obutve

Pohodniška obutev mora biti seveda tudi primerno velika. Čevlji za v hribe morajo vam morajo biti povsem prav. V prav nobenem primeru ne smejo biti pretesni. Strokovnjaki priporočajo, da se takšna vrsta obutve preizkuša v poznem popoldanskem času, ko je stopalo zaradi zastoja telesnih tekočin nekoliko večje.

Pravilo, ki kaže na ustrezno velikost, je tudi to, da se pri zavezanem čevlju prsti ne smejo dotikati konice čevljev.

Odlični proizvajalci čevljev za pohajkovanje po naravi ali po višje ležečih predelih

Pohodniška obutev pa bo še toliko bolj kakovostna, obstojna in trpežna, če je nastala v režiji kakšne priljubljene blagovne znamke oziroma proizvajalca. Adidas terrex se na primer pohvali s kakovostno lahkotno obutvijo, ki vam lahko odlično služi za prijetne sprehode po bližnji naravi.

Odlična izbira so tudi Planika pohodni čevlji, ki pa že tako in tako veljajo za prave finaliste, ko se odločamo za nakup čevljev za pohode, tudi zahtevnejše. Planika čevlji namreč že od nekdaj slovijo po tem, da so narejeni iz najboljših materialov, tudi njihov dizajn je iz leta v leto privlačnejši.

Prvovrstna izbira so preverjeno tudi Salomon pohodni čevlji, ki so opremljeni z najrazličnejšimi izjemno funkcionalnimi ter praktični dodatki. Pohodni čevlji Salomon tako na primer vključujejo zanko na peti, ojačitev pete, ne nazadnje še kapice za pete.

Outlet pohodna oprema

Pred nakupom nove pohodniške opreme se vam zagotovo splača pobrskati tudi po outlet ponudbi, ki pa je cenovno precej ugodnejša. Tako lahko privarčujete kar nekaj denarja, kakovosti pa pri tem ne izgubite. V spletni brskalnik na primer vtipkate pohodni čevlji outlet in pred vami se bo pojavila cela kopica odlično zasnovanih čevljev za najrazličnejše tipe pohodov. Če boste imeli srečo, boste našli ugodne in kakovostne čevlje v svoji velikosti.

Finalist med finalisti je zagotovo Salomon

Vsekakor si boste sami določili svojega finalista med proizvajalci oziroma blagovnimi znamkami, ko bo v ospredju pohodniška obutev oziroma pohodna oprema na sploh. Če se nikakor ne boste mogli odločiti, pa predlagamo, da se osredotočite na vrhunske in cenovno dostopne produkte znamke Salomon. Mimogrede vam v oči lahko padejo tudi Salomon natikači. Teh sicer ne boste nosili ravno v visokogorju, temveč si jih boste poleti ali spomladi nadeli, ko boste prisopihali s kakšnega višjega hriba domov.

Nalaganje…