Moški čevlji za pohodništvo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 144

24   60  

Izdelki 1-24 od 144

24   60  

Moški čevlji za pohodništvo

Kvalitetna obutev je najpomembnejši del pohodniške opreme. Prav obutev je garancija, da bomo v hribih na varnem, ne glede na vremenske razmere. Zato ji je treba nameniti nekaj več pozornosti. Preden se lotimo nakupa, si moramo odgovoriti na nekaj vprašanj - kje, kako pogosto in po kakšnih terenih bomo hodili, v katerem letnem času in v kakšnih vremenskih pogojih...

Opora in višina čevlja

Višina je tista lastnost pohodniških čevljev, ki omogoča dobro oporo. Seveda pa je ob tem dobro vedeti, kje bomo v glavnem hodili. Za sprehode po ravnem terenu so primerni nizki pohodni čevlji. Če gremo nekoliko višje in če zaidemo na kamnite, skalnate in koreninaste poti, so primerni visoki pohodniški čevlji.

Podplat

V večini primerov so za pohodništvo primerni čevlji z grobo profiliranim podplatom, ki dobro grabijo na mehkejših podlagah. Zelo priporočljivo je tudi, da so iz kakovostne gume, ki deluje tudi v mokrih in vlažnih pogojih.

Čevlji za visokogorje imajo praviloma trši in bolj robusten podplat, medtem ko imajo modeli za sprehode in pohode po sredogorju bolj prožne podplate.

Materiali

V zadnjem času prevladujejo kakovostni tehnični materiali, ki omogočajo zračnost, hkrati pa so dovolj trpežni, da so kos tudi bližnjim srečanjem z ostrimi skalami in koreninami. Kljub temu pa večina proizvajalcev ponuja tudi klasične usnjene čevlje, na katere še vedno prisegajo številni pohodniški tradicionalisti. Priljubljene so tudi kombinacije umetnih materialov in usnja. Za tiste, ki v gore zahajajo tudi pozimi, so primerni čevlji iz goreteksa. Tisti najbolj zahtevni pa si bodo izbrali takšne, na katere je možno namestiti dereze.

Bogata ponudba

V prodajalni Intersport so na voljo moški pohodni čevlji številnih svetovno priznanih znamk. Čevlji Merrell navdušujejo s svojo funkcionalno sodobnostjo. Čevlji Dolomite predstavljajo večno klasiko, čevlji McKinley pa ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Nalaganje…