Povzetek

Plavanje

Tomaž Jensterle, državni prvak v supanju, disciplina sprint.

Bled

Supanje na enem najlepših jezer na svetu, je možno v vseh letnih časih.  Lahek dostop in mirna voda omogočata supanje začetnikom, kakor tudi resnim rekreativcem in tekmovalcem, ki potrebujejo hitre in dolge treninge. Blejsko jezero je varna izbira za rekreativce in tudi družinsko veslanje.  Ker na jezeru veliko časa preživijo tudi veslači, je potrebno upoštevati oznake. Pazite, da ne boste veslali po označeni veslaški progi in bodite previdni pri prečkanju le-te.

Gradiško jezero

Lokacija mi je še posebej pri srcu, saj je najbližja destinacija mojemu domu. To je še posebej velika prednost, če supaš pogosto in za trening. Gradiško jezero je manjše jezero, idealno za intervalni trening, šprinte in trening štartov. Jezero pogosto uporabljajo ribiči, zato je potrebno upoštevati, kje veslaš. Prostora je dovolj za vse! Po veslanju odteči še krog ali dva okoli jezera.

Velenjsko jezero

Prijazno okolje z mestno plažo, primerno za družinsko supanje in supanje s psi, če ste med tistimi, ki tudi športno aktiven dan preživijo v družbi svojega štirinožnega kosmatinca. Veliko brezplačno parkirišče ter lepo urejen kamp tik ob jezeru vas bosta prepričala, da naslednji športno obarvani izlet planirate izven običajnih okvirjev in se pustite navdušiti (za marsikoga) novi lokaciji.

Seča

Supanje na morju! Seča je odlično izhodišče za supanje po Piranskem zalivu, veslanje do Savudrije, Bernardina, Pirana, raziskovanje sečoveljskih kanalov.  Seveda ob predpostavki, da ste ustrezno kondicijsko pripravljeni. Cilje si postavljajte sproti in ko boste pridobivali zaupanje in boste čutili, da ste samozavestni in pripravljeni, dodajajte na zemljevid nove lokacije ob obali, ki si jih boste lahko ogledali s supa. Vetrovi kot so poletni maestral, burja ali jugo lahko močno popestrijo dan na vodi.

Most na Soči

Čista voda in lepa narava, sta pravi magnet za supanje. Ko že imate nekaj veslaške kondicije in ste na supu samozavestni, lahko veslate do sotočja Tolminke in Soče ali po mirnem spodnjem delu. Za vroče poletne dni se po treningu lahko ohladiš v hladni Soči. Po supanju se odpravi še na tek, pohod ali kolesarsko turo po okoliških hribih in dan bo popoln.

Lazaret

Morska destinacija za družinsko supanje na meji z Italijo. Gre za zaliv z nizko vodo, zato je lokacija primerna predvsem za družine z otroki. Okolje primerno tudi za pasje druženje ob in na vodi. Lazaret je dobro izhodišče za veslanje ob celotni ankaranski obali. Ko zapiha burja, boste lahko doživeli epsko downwind veslanje na relaciji Ankaran – Pirana, vendar je to primerno le za zelo izkušene suparje.