Plavanje

Počitnikovanje ob morju najpogosteje povezujemo s poležavanjem na plaži in radostnim čofotanjem v morju. Za mnoge ni nič prijetnejšega od morja, kopalk in popoldanskega dremeža v prijetni senci ob morju. A vedno se najde kdo, ki mu ležanje ob vodi hitro presede in želi od morskega oddiha nekaj več.

A ne glede na to, v katero skupino počitnikarjev ob morju bi se v tem hipu uvrstili, je pomembno, da ste tudi med dopustom aktivni, skrb za svoje zdravje pa zlahka prepletete še z nepozabno zabavo. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zanimivih športov, s katerimi lahko prekinete rutino na plaži in poskrbite še za rekreacijo.

Frizbi

Frizbi je lahko še bolj zabaven, če se z njim igrate ob morju. Je odlična izbira za večje skupine, ki vključuje veliko metanja po mehkih mivkastih tleh, samo da bi ujeli leteči krožnik.

Za začetnike je igra toliko bolj mikavna, saj morajo met dovolj dobro natrenirati, da frizbi prileti do soigralcev.

Ameriški nogomet

Ameriški nogomet na mivki je priljubljen tako pri mladih kot pri starejših. Leta tu ne štejejo.

Če med vneto igro s kom od soigralcev slučajno trčite skupaj, mehka mivka poskrbi vsaj za prijetnejši pristanek na tleh. Prav tako je veliko prijetneje ob metu za žogo pristati na mehki mivki kot na trdi zelenici. Mlajše generacije se ob tem rade pohvalijo z občudovanja vrednimi akrobatskimi, če ne kar gledališkimi potezami.

Odbojka

Odbojka od nekdaj velja za eno najbolj priljubljenih iger na morju. Zahteva hitre reflekse, agilnost in moč, zato lahko med lovljenjem žoge po mivki, skakanjem in močnimi udarci vaše telo dobro utrdite.

Igra vas bo prijetno utrudila ne glede na to, ali boste odbojko igrali v dvoje ali z več osebami.

Badminton

Na seznamu TOP priljubljenih plažnih športov se vedno znajde tudi badminton. Na voljo so posebni seti za badminton, ki so zasnovani prav za igro ob morju.

Igra je toliko bolj zanimiva, ko veter nekoliko močneje zapiha ali ko vam žogico morda odnese kuža vaših sosedov na morju.

Supanje

Na supanje se je najpametneje odpraviti zgodaj zjutraj ali zvečer. Rekreacija se hitro prelevi v izjemno prijeten oddih in nepozabno doživetje.

Aktivnost na morju je še toliko mikavnejša, ker se lahko s SUP desko odpeljete okoli zaliva ali ob obali ter najdete skrite kotičke z božanskimi plažami.

Če bi se pred nakupom svoje SUP deske v supanju raje še preizkusili, se lahko odločite tudi za najem supa v izbranih prodajalnah INTERSPORT.

Seznam pripomočkov za plažno zabavo najmlajših

Vključite najmlajše družinske člane v pripravo za odhod na morje. Naj vam pomagajo pripraviti seznam in nato zložiti vse igrače, pripomočke in potrebščine v kovčke in avto.

Ne pozabite na:

3 nasveti, da bodo aktivnosti na plaži še prijetnejše

Če želite na plaži ob morju doživeti najprijetnejšo izkušnjo, se osredotočite zlasti na:

  1. primeren izbor plaže: izberite mesto, kjer bo dostop do morja preprost. Prehod morske globine naj bo postopen, poskrbite, da se otroci lahko igrajo v plitvini. Plaža mora v najhujši vročini nuditi senčno zavetje. Če zavetja na plaži ni, si lahko kotiček, ki vas ščiti pred soncem, ustvarite kar sami s senčnikom, ki nudi zaščito pred UV žarki. Za otroke lahko izberete plažo s tobogani in animatorji ter tako poskrbite za dodatno animacijo.
  2. dobro zaščito pred soncem: na plažo se odpravite zgodaj zjutraj ali bolj pozno popoldne. Pred nevarnimi sončnimi žarki se zaščitite s sončno kremo s faktorjem, ki vam najbolj ustreza. Po vsakem skoku v vodo in tudi večkrat na dan, sončno kremo ponovno nanesite, saj se tudi vodoodporna sončna krema sčasoma spere. Nosite primerna pokrivala – klobuk ali kapo s šiltom. Izdelana naj bodo iz dovolj lahkih materialov, ki dobro dihajo, na primer iz bombaža. Uživajte čim manj sladke pijače – najprimernejša tekočina je voda, lahko tudi nesladkani čaj ali naravni sok.
  3. vrsto morskega dna: odpravite se na plažo, ki je urejena in čista. Če so v morju morski ježki, nosite primerno zaščitno obutev. V morju se lahko pripeti ožig meduze, zato imejte s seboj vedno prvo pomoč.

Z zgornjimi nasveti, boste letos zagotovo pričarali zabavno in predvsem varno uživanje na plaži. Če česarkoli na seznamu še niste odkljukali, obiščite katero izmed prodajaln INTERSPORT ali preverite našo ponudbo na spletu in se opremite za nepozabno zabavo.