Smučanje

Smučanje je šport, ki ponuja obilo užitka. A poleg tega vsak ozaveščen smučar poskrbi tudi za svojo varnost. To najprej stori s primernim obnašanjem. Seveda pa uporablja tudi vso zaščitno opremo, ki ga ščiti takrat, ko refleksi odpovejo. Smučarska čelada se uvršča med osnovne kose opreme za smučanje in je lahko ključen element v preprečevanju nastanka hujših poškodb. Čelade za smučanje in ostale zimske športe so oblikovane tako, da poleg varnosti zagotavljajo tudi udobje in toploto, za katero boste ob hladnih temperaturah na smučišču še kako hvaležni.

Pameten in ozaveščen smučar vedno in povsod uporablja čelado. Vseeno pa varnostni paket poleg čelade sestavljajo tudi smučarska očala, varnostna želva, ki zaščiti hrbtenico, in rokavice, kar v kombinaciji s previdnostjo in poznavanjem pravil smučanja, ter dobro pripravljenostjo, zagotavlja, da smo pripravljeni za vožnjo po snežni avtocesti.

Proizvajalci smučarske opreme kar tekmujejo v tem, kdo bo s svojim izdelkom smučarjem ponudil največ – najnovejše tehnologije, najboljše materiale in najvišji nivo zaščite. Na policah lahko najdemo številne kakovostne čelade srednega cenovnega razreda, ki bodo povsem primerne smučarje, ki se na smučišča odpravijo nekajkrat na sezono.  Tisti, ki pa po snežni avtocesti vijugate pogosto in pri varnosti neradi “režete ovinke”, boste zagotovo navdušeni nad čeladami, ki v letošnji sezoni krasijo sam vrh smučarske smetane.

Dovršenost, estetika in inovativnost so zbrani v novi čeladi Alpina ALTO QV, ki s na novo zasnovanim preklopnim mehanizmom omogoča, da se vizir tesneje in samodejno prilega obrazu in tako omogoča popolno zaščito obraza pred vetrom in snegom.

Vizir se ponaša z vrhunsko, polarizirano in fotokromatsko lečo, Quattro Varioflex Mirror, ki omogoča boljšo vidljivost v razpršeni (difuzni) svetlobi.

Salomon Driver Photo CD je moderna, hitra čelada z integriranim fotokromatskim steklom. Igra stilske usklajenosti in hitrosti, v vsakem zavoju! Spoznajte popolnoma novo Salomon čelado z vizirjem Driver Photo in fotokromatskimi stekli. Edinstvena čelada vam nudi sistem za enostavno menjavo leč ter inovativen sistem Motion Shield, za zagotovljeno udobje. Navdušeni boste tudi tisti, ki nosite očala z dioptrijo, saj vas le ta pod čelado ne bodo ovirala. Sistem EPS 4D zagotavlja izboljšano varnost pred udarci, da boste samozavestni in brez skrbi uživali na belih strminah. Čelada Driver Photo CD vsebuje vizir s stekli, ki se spreminjano glede na svetlobo, zato da boste vedno videli vse pred svojimi smučarskimi zavoji.

Atomic Savor Amid Visor HD je vrhunska smučarska čelada z vizirjem. Prenovljena konstrukcija z zaščitno peno AMID in jedrom EPS Holo Core zagotavlja še večjo varnost, kot jo zahtevajo standardi in pri tem ohranja nizko težo. Nastavljiv vizir s tehnologijo HD Lens pa omogoča nošenje korekcijskih očal in odlično vidljivost.

Bollejeva čelada RYFT MIPS® v svoji najsodobnejši zasnovi s patentiranim sistemom prezračevanja Active Panel Ventilation zagotavlja odličen pretok zraka, s sistemo MIPS pa tudi najvišje standarde zaščite pred udarci.

Večkrat nagrajena smučarska čelada z vizirjem Head RADAR, se prilagaja obliki obraza. Široko vidno polje, sistem za hitro menjavo leč in učinkovit sistem za preprečevanje rosenja omogočajo dobro vidnost v spreminjajočih se razmerah.

Uvexov model Wanted Visor se prilega moškim in ženskim glavam. Vizir s premazom proti meglenju Supravision, Individualno nastavljivo prezračevanje, ki ohranja optimalno klimo v čeladi, termoregulacijska podloga in številne druge funkcionalnosti zagotavljajo vrhunsko udobje in visoko stopnjo zaščite.