Smučanje

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 1396

24   60  

Izdelki 1-24 od 1396

24   60  

Alpsko smučanje je doma v Sloveniji

Alpsko smučanje je v Sloveniji tradicionalno eden izmed najbolj priljubljenih športov. Pravzaprav bi lahko trdili, da smo Slovenci smučarski narod in da je smučanje naš zimski šport številka 1. Tako je že od časov bloških smučarjev, prava evforija pa se je začela v v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so naši asi začeli zmagovati na tekmah svetovnega pokala, osvajali kristalne globuse in medalje na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Smučanje je seveda tudi v rekreativnem smislu izjemno prijeten, zanimiv in zabaven šport. Ne gre le za vijuganje po belih poljanah, temveč za celostno doživetje zimske narave, ki vključuje tudi uživanje na svežem gorskem zraku ter druženje z družino in prijatelji. Smučanje je z vidika opreme eden izmed najbolj kompleksnih športov, za katerega je potrebne kar nekaj opreme. Smuči, vezi, smučarski čevlji in smučarske palice tvorijo osnovo, prav tako pomembna pa so tudi prava oblačila in zaščitna oprema oz. smučarska čelada.

Smuči in smučarski čevlji

Smuči so v zadnjem času izjemno napredovale. Večina proizvajalcev smučk ponuja številne modele, med katerimi lahko prav vsak najde par, ki ustreza njegovemu znanju in slogu smučanja. Seveda smuči tvorijo uigrano celoto v kombinaciji s smučarskim čevlji. Tudi ti so na voljo v številnih modelih, ki so prilagojeni znanju in telesni teži smučarjev. V prodajalnah Intersport so na voljo smučke priznanih znamk, kot so Elan, Atomic, Head, Tecno Pro, Salomon, Nordica, Volkl, Rossignol in Fischer.

Oblačila za smučanje

Glede na to, da se smučanje odvija v hladnem vremenu, so primerna oblačila izjemnega pomena. Za smučanje se je pametno obleči v skladu z zakonitostmi 3-slojnega zimskega oblačenja. Prvi sloj predstavlja smučarsko perilo,  maja in hlače iz naravnih materialov, ki so prijetna za dotik. Srednji sloj zagotavlja toploto. Tukaj lahko uporabimo pulije, jope, smučarske puloverje. Zunanji sloj pa ustvarja oklep, v katerega ne morejo prodreti mokrota, vlaga in veter. To vlogo opravljata smučarska jakna in smučarske hlače. Sodobna smučarska oblačila so izdelana iz vrhunskih tehničnih materialov materialov, ki dobro dihajo, hkrati pa se hitro sušijo, odvajajo vlago in so vodo-odbojna.

Zaščitna oprema

Smučanje je šport, ki se odvija pri razmeroma velikih hitrostih, ki so se s sodobnimi smučni še nekoliko povečale. Zato je kakovostna zaščitna oprema ključnega pomena za brezskrbno uživanje na snegu. Pametni in osveščeni smučarji vedno in povsod uporabljajo smučarsko čelado in kakovostna smučarska očala. Zelo priporočljiva je tudi uporaba zaščitnih želv, ki varuje hrbtenico. Tudi smučarske rokavice niso namenjene le toplotni zaščiti rok, temveč imajo pomembno vlogo pri celostni varnosti na smučišču.

Smučanje za ženske

Večina proizvajalcev že kar nekaj let ponuja tudi izdelke, ki so namenjeni izključno ženskam. Smuči in čevlji so prilagojeni anatomiji ženskega telesa, ki omogočajo lažje smučanje. Oblačila pa seveda predstavljajo stilski poudarek, ki tudi na bele poljane vnaša zadnje modne trende.

Otroci na smučeh

Smučanje predstavlja veselje in zabavo tudi za najmlajše. Zato je priporočljivo, da se jih na smuči postavi čim prej. Seveda potrebujejo primerno opremo. Nekateri proizvajalci otroških smučk ponujajo posebne različice otroških smuči, ki se odlično upogibajo in omogočajo izjemno učinkovit prehod na robnike. Poleg tega so na voljo tudi otroški smučarski čevlji, ki jih je možno prilagajati različnim velikostim otroških stopal.

V prodajalnah Intersport in v spletni trgovini vas čaka izjemno bogata ponudba smučarskih izdelkov, ki nosijo podpise globalno priznanih blagovnih znamk, kot so Poc, Uvex, Casco, Alpina, Leki, Mckinley, Firefly, Protest, Colmar, Ice Peak, Tenson, Briko, Falke, Reusch, Smith in seveda priljubljene in preizkušene znamke smuči in smučarskih čevljev.

 

Nalaganje…