Smučarska očala

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 93

24   60  

Izdelki 1-24 od 93

24   60  

S kakovostnimi smučarskimi očali do najboljše vidljivosti v vseh vremenskih razmerah

Smučarsko opremo sestavljajo številni kosi opreme in dodatkov, ki poskrbijo za brezskrbno smuko v vsakem vremenu. Eden od takšnih kosov smučarske opreme so tudi smučarska očala, ki nam pridejo prav v vsakem vremenu.

Čeprav se marsikomu zdijo smučarska očala takšen modni dodatek, kot so na primer smučarske hlače ali jakne, pa imajo veliko bolj pomembno vlogo. Z njimi je varnost na snegu bistveno večja, saj poskrbijo za najboljšo vidljivost v sončnem ali meglenem vremenu. Le izbrati je potrebno prava.

Lastnosti kakovostnih smučarskih očal

Večina smučarskih očal ima danes zaščito pred ultravijoličnimi žarki, zato so obvezen del opreme tudi v sončnem vremenu. Če se odločite za cenejša smučarska očala, potem imajo običajno le eno steklo, pri nekoliko dražjih modelih pa lahko stekla različnih barv zamenjate glede na vremenske razmere.

Danes imajo praktično vsa kakovostna smučarska očala zračnike, vendar se le ti močno razlikujejo po svoji kakovosti. le kakovostni zračniki preprečujejo rošenje, a je potrebno še pred tem preveriti, ali je sistem zračenja združljiv tudi s smučarsko čelado.

Kako izbrati prava smučarska očala za različne vremenske razmere?

Podobno kot je potrebno skrbno izbrati smučarske hlače in ostalo opremo, je potrebno tudi pri izbiri smučarskih očal pomisliti na nekatere pomembne dejavnike. Na prvem mestu je zagotovo izbira prave velikosti in združljivost s smučarsko čelado.

Za večje glave so priporočljiva smučarska očala z večjimi okvirji, za manjše obraze pa očala z manjšimi okvirji. Če je le mogoče, pred nakupom preverite združljivost smučarskih očal s smučarsko čelado, sicer se vam ne bodo lepo prilegala vašemu obrazu.

Otroška smučarska očala so manjše velikosti od odraslih

Za zaščito oči najmlajših smučarjev boste najbolje poskrbeli tako, da zanje izberete kakovostna smučarska očala. Ta so v osnovi manjše velikosti od odraslih, njihove tehnologije pa so prilagojene najmlajšim. Zato lahko otroci brez skrbi pozabijo na neprijeten veter, rošenje in neujemanje s smučarskimi čeladami.

Otroci zelo hitro prerasejo otroške smučarske hlače ali otroške smuči, zaradi česar starši pogosto varčujejo na račun kakovosti. Ker pa lahko smučarska očala nosijo še vrsto let, se splača vanje vložiti nekoliko več denarja. Na ta način ste lahko brez skrbi, da bo smuka otrokom prijaznejša, ne glede na vremenske razmere.

Nalaganje…