Smučarske čelade

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

GREEN SERIES

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 35

Stran
24   60  

Izdelki 1-24 od 35

Stran
24   60  

S smučarskimi čeladami poskrbite za večjo varnost na snegu

Na naših smučiščih so smučarske čelade obvezen del smučarske opreme za vse tiste, ki so stari 14 let ali manj. Torej gre predvsem za otroke, kar pa ne pomeni, da jih odrasli ne potrebujejo. Ravno nasprotno. S smučarskimi čeladami je smuka zagotovo bolj varna in brezskrbna.

Uporaba smučarskih čelad je priporočljiva, saj nas v primeru padca zaščitijo pred poškodbami glave, te pa so lahko v določenih situacijah tudi usodne. Pri izbiri prave smučarske čelade moramo biti zato še posebej pozorni na kakovost in na varnostne certifikate.

Lastnosti kakovostne smučarske čelade

Res je, da so smučarske čelade primarno namenjene varnosti, vendar je pomemben tudi njihov izgled. Danes je ponudba različnih modelov in barvnih kombinacij zelo pestra, zato izberite barvo, ki vam je všeč in se najbolje ujema z vašimi smučarskimi oblačili, kot so na primer smučarske hlače in jakne.

Seveda pa videz še zdaleč ni vse. Smučarske čelade se morajo lepo prilagoditi obliki glave, na kateri vam nikakor ne sme opletati. Zato bodite pozorni predvsem na izbiro prave velikosti, še bolje pa je, če izberete takšno, ki je nastavljiva. Kakovostne smučarske čelade imajo zunanji del odporen na udarce, notranji del pa oblazinjen s podlogo, ki poskrbi za popolno udobje nošenja.

Otroške smučarske čelade so obvezen del smučarske opreme za otroke

Otroška smučarska čelada je z zakonom določen obvezen del smučarske opreme, zato se brez nje otroci nikakor ne smejo odpraviti na smučišče. Čeprav želimo starši pri nakupu smučarske opreme, kot so otroške smuči, čevlji ali palice, nekoliko privarčevati, pa se za otroško smučarsko čelado splača odšteti nekoliko več denarja.

Zavedati se moramo, da smučarske čelade ne smemo kupovati za dalj časa in na račun tega izbrati preveliko. S tem lahko resno ogrozimo varnost svojih otrok, saj ob stiku s tlemi lahko hitro pade z otroške glave. Otroška smučarska čelada nudi učinkovito zaščito le, če se odlično prilega in je primerne velikosti.

Nalaganje…