Smučanje

Včasih smo v pozni jeseni že imeli rezervirane termine na zimskih letoviščih. Če ne, pa smo v dneh pred zimo planirali proste dni, ko se bomo odpravili na bele strmine. A v časih, ko je kakršenkoli izlet težko načrtovati že za en teden naprej, vse več ljudi pristaja na »last-minute« plane. Nekaterim pa že službeno delo in sodoben način življenja ne dopušča mnogo načrtovanja vnaprej. Človek prihodnosti se na to odziva tako, da je vedno pripravljen. Hitri izleti v gore so postali stalna praksa športnih navdušencev, ki si želijo svoj najljubši zimski hobi usklajevati z dinamičnim službenim, družinskim in družabnim življenjem.

Zimski športi in med njimi smučanje, gotovo sodijo med tiste, ki zahtevajo ogromno opreme, da na smučišče lahko sploh stopimo. Poleg širokega nabora oblek, so tu seveda tudi čelada z očali, pa smučarski čevlji, palice in seveda, smuči. Te zavzamejo največ prostora in vsak, ki je že potoval s smučmi ve, kako nepraktične so lahko. Njihova dolžina presega običajne mere, v avtomobilu iščemo vedno nove položaje zanje ali pa smo se že navadili na vsakoletno montažo nosilcev za smuči, na letališču nas čakajo postopki pri oddajanju posebne opreme. Ali je mogoče, da bi smučanje enostavno pospravili v eno torbo, ki bi jo brez problemov shranili v avto ali z njo potovali brez dodatnih preglavic?

Nova inovacija Elana

Vse to je mogoče. Elan je v svoji več kot 75 letni tradiciji razvil že mnogo inovacij in poskrbel za razvoj smučanja na snegu, sedaj pa je z novimi zložljivimi Elan Voyager smučmi pod geslom »Gore so vse bližje«, poskrbel, da bodo vaši smučarski izleti dosegli novo raven udobnosti. Nov model smuči v zloženem stanju meri manj kot 1 meter, hkrati pa ohranja vrhunsko oblikovanje značilno za Elan. Brez izgube kakovosti, vam Voyager ponuja svetovno inovacijo, ki bo spremenila smučarsko krajino.

Elan je svoje znanje o zložljivih smučeh pridobival že pri projektu izdelave funkcionalnih zložljivih turnih smuči za Slovensko vojsko. Nov model je tako prilagojen uporabi povprečnega smučarja, a z vsemi izkušnjami pridobljenimi s prejšnjimi raziskavami.

Malo prostora, malo skrbi

Praktičnost in vrhunska kvaliteta sta pri Elan Voyagerju združeni s tehnologijo Connect®, ki povezuje zložljiv spoj z revolucionarnim štiriosnim mehanizmom. Varnostni mehanizem, podprt s karbonom, zagotavlja togost ob uporabi ter enostavno zložljivost. Celoten postopek, ki vzame med 15 in 30 sekund je označen na sami smučki. Tehnološka dovršenost zagotavlja ohranja dobre kondicije smuči tudi ob mnogih, mnogih uporabah sistema.

Vrhunska kakovost

Pomembno je seveda, da praktičnost zložljivih smuči ne pomeni nižje kakovosti ali kakorkoli slabše izkušnje uporabnika. Voyager zaznamuje tehnologija Amhibio, ki skrbi za lažje zavijanje in optimalno uporabo robnikov. Oblikovanje smuči združuje dva različna stranska profila. Medtem ko laminirana lesena sredica zagotavlja visoko mero odzivnosti celotne dolžine smuči, odločilno delo opravljata notranji camber in zunanji rob rocker. Prvi je zaslužen na dober oprijem, stabilnost in s tem natančnost, slednji pa za enostavno zavijanje in prehod iz enega v drugi zavoj.

Model Voyager je prestal zahtevne laboratorijske teste, poleg tega pa so kakovost smuči in vzdržljivost v praksi potrdili tudi posamezniki iz različnih smučarskih okolji in predznanji. Smuči je z zahtevnimi izzivi in preizkusi skrajnih zmogljivosti testiral tudi Filip Flisar, zmagovalec Ski Crossa.

Enostaven transport

Poleg kvalitete smuči je velika prednost njihov enostaven transport. Nov model Elan s tem že gleda v prihodnost in nakazuje pravo smer za razvoj, ki ji bodo hvaležni posameznik z dinamičnim načinom življenja. Model Voyager je na voljo v različnih barvnih kombinacijah in velikostih.

Elan pa je poskrbel, da boste edinstvene smuči imeli tudi kam pospraviti in zanje oblikoval torbo in vrečo, med katerima lahko izbirate glede na svoje potrebe in preference. Voyager 1-pair Ski Bag je kompaktna vreča za smuči z več različnimi žepi. Zaznamuje jo sodben eleganten dizajn, ki je oblikovan z mislijo na funkcionalnost. Žepi ter različni načini nošenja zagotavljajo vsestransko praktičnost. Vreča je dolga le 1 meter, kar pomeni, da ne boste imeli težav z njenim transportom in pospravljanjem. Vanjo boste poleg smuči in manjših osebnih predmetov pospravili tudi smučarske palice Voyager, ki jih prav tako zaznamuje zložljivost. Izdelane so iz aluminija in ogljikovih vlaken, zložene merijo 95 centimetrov, lahko pa se raztegnejo vse do 130 centimetrov.

Druga, za nov model smuči izdelana torba, je Voyage Travel Bag. Tudi ta torba v dolžino meri le meter in je s tem primerna za običajno prtljago na letališčih, a ponuja še dodaten prostor, kamor lahko poleg smuči in palic pospravite tudi smučarske čevlje, oblačila in čelado ter seveda ostale manjše predmete. Torba ima poleg različnih žepov za lažjo organizacijo in ročajev še kolesca, ki omogočajo lažji transport do naslednjega prevoznega sredstva.

Smuči Elan Voyager pridejo v kompletu s torbo in smučarskimi palicami Voyager.