Smuči

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 59

24   60  
 1. McKinley TEAM 7 JT, set otroških all round smuči, rdeča

  2 barvi

  McKinley TEAM 7 JT, set otroških all round smuči, rdeča
  90,99 € - 111,99 € 159,99 €
  i
  Prejšnja cena: 97,49 €
 2. McKinley TEAM 7 JT, set otroških all round smuči, rumena

  2 barvi

  McKinley TEAM 7 JT, set otroških all round smuči, rumena
  90,99 € - 111,99 € 159,99 €
  i
  Prejšnja cena: 97,49 €
 3. McKinley SWEETY JT, set otroških all round smuči, večbarvno

  1 barva

  McKinley SWEETY JT, set otroških all round smuči, večbarvno
  90,99 € - 111,99 € 159,99 €
  i
  Prejšnja cena: 97,49 €
 4. Rossignol HERO ELITE MT TI + K/NX12, set race smuči, rdeča

  1 barva

  Rossignol HERO ELITE MT TI + K/NX12, set race smuči, rdeča
  559,99 € 799,99 €
  i
  Prejšnja cena: 639,99 €
 5. McKinley TEAM 12, set otroških all round smuči, črna

  1 barva

  McKinley TEAM 12, set otroških all round smuči, črna
  153,99 € 219,99 €
  i
  Prejšnja cena: 175,99 €
 6. Rossignol REACT 7 CA LTD + XPRES 11, set all round smuči, siva

  1 barva

  Rossignol REACT 7 CA LTD + XPRES 11, set all round smuči, siva
  384,99 € 549,99 €
  i
  Prejšnja cena: 439,99 €
 7. Rossignol HERO ELITE ST TI + K/NX12, set race smuči, rdeča

  1 barva

  Rossignol HERO ELITE ST TI + K/NX12, set race smuči, rdeča
  629,99 € 899,99 €
  i
  Prejšnja cena: 719,99 €
 8. Rossignol HERO ELITE MT CA + K/NX12, set race smuči, rdeča

  1 barva

  Rossignol HERO ELITE MT CA + K/NX12, set race smuči, rdeča
  503,99 € 719,99 €
  i
  Prejšnja cena: 575,99 €
 9. Fischer XTR RACE RT + RS 9 SLR, set all round smuči, rumena

  1 barva

  Fischer XTR RACE RT + RS 9 SLR, set all round smuči, rumena
  209,99 € 349,99 €
  i
  Prejšnja cena: 244,99 €
 10. Elan RC ACE JRS + EL 7.5, set otroških race smuči, zelena

  1 barva

  Elan RC ACE JRS + EL 7.5, set otroških race smuči, zelena
  188,99 € 269,99 €
  i
  Prejšnja cena: 215,99 €
 11. Elan JETT JRS + EL 4.5-7.5 GW, set otroških all round smuči, zelena

  1 barva

  Elan JETT JRS + EL 4.5-7.5 GW, set otroških all round smuči, zelena
  127,99 € - 159,99 € 199,99 €
  i
  Prejšnja cena: 159,99 €
 12. Elan SKY JRS + EL 4.5-7.5, set otroških all round smuči, roza

  1 barva

  Elan SKY JRS + EL 4.5-7.5, set otroških all round smuči, roza
  127,99 € - 159,99 € 199,99 €
  i
  Prejšnja cena: 159,99 €

Izdelki 1-24 od 59

24   60  

Različne blagovne znamke smuči vam prinašajo različne občutke na smučarskih strminah

Kakovostne in pravilno izbrane smuči ter udobni smučarski čevlji so prvi korak k nepozabnim užitkom na snegu. Z njimi postane smučanje prava pustolovščina, ki pa je še vedno dovolj varna. Seveda pa je danes v pestri ponudbi različnih smuči odločitev pogosto težka in vse prej kot enostavna.

Zato se bolj ali manj izkušeni smučarji pogosto sprašujejo, kakšne smuči izbrati, kako dolge, kakšne tehnične lastnosti naj imajo in še mnogo drugega. To so tisti dejavniki, ki še posebej vplivajo na vozne lastnosti smučke, zato je prav, da jim namenimo posebno pozornost.

Na pravilno izbiro smuči vpliva mnogo dejavnikov

Pravilna izbira smučk je odvisna od različnih dejavnikov. Na prvem mestu je zagotovo smučarsko predznanje in izkušnje. Če boste malo bolj natančno pobrskali po ponudbi smuči, boste hitro ugotovili, da so te namenjene začetnikom, rekreativnim smučarjem in izkušenim smučarjem.

Pred nakupom se morate vprašati tudi o tem, po kakšnih terenih se boste pretežno vozili. Na tem mestu morate vedeti, ali najraje smučate po urejenih progah, po celcu ali pa ste ljubitelj turnega smučanja. Na koncu nikakor ne pozabite tudi na vašo telesno višino, težo, moč in ostale motorične lastnosti, ki prav tako vplivajo na pozitivno smučarsko izkušnjo.

Glavne lastnosti kakovostnih smuči

Potem, ko ste si odgovorili na vprašanje, po kakšnem terenu se boste smučali in kako dobro smučate, je čas, da izberete pravilno velikost smučke. Dolžina je tisti dejavnik, ki vpliva na stabilnost, predvsem pa na okretnost, stabilnost in drsne lastnosti. Splošno pravilo je, da naj smuči segajo nekje med brado in nosom.

Nadzor nad smuči je odvisen tudi od njihove trdote. Trše smuči so namenjene nekoliko bolj izkušenim smučarjem, medtem ko so za rekreativce bolj primerni mehkejši modeli. Pri izbiri smuči ne pozabite tudi na njihov stranski lok. Ta določa radij zavojev. Če si želite hitrega vijuganja in kratkih zavojev, potem so smuči z daljšim radijem za vas najboljša izbira.

Elan smuči imajo v slovenskem prostoru dolgo tradicijo

Le malokdo v smučarskih krogih ne pozna Elan smuči in njihove kakovosti. Gre za proizvajalca smuči, ki ima v našem prostoru že dolgoletno tradicijo, zato pomeni mnogim smučarjem zaupanja vredna blagovno znamko.

Elan nenehno strmi k razvoju svoje tehnologije, zato ni nič nenavadnega, da lahko v njihovi ponudbi naletimo na modele smuči, ki so vedno izdelani po zadnjih novostih. In enako velja za njihov model smuči Elan Ampihbio, ki zagotavlja vsestranskost in odlične vozne lastnosti.

Fischer in Salomon smuči se odlično obnesejo na različnih podlagah

Ponudba različnih proizvajalcev smuči je pri nas resnično zelo pestra. V njej zagotovo vsakdo najde tisto kar išče. Ob upoštevanju vseh že omenjenih dejavnikov, pa si vsakdo želi najboljšega nadzora smuči na različnih podlagah. In v tem primeru se Fischer smuči še posebej dobro obnesejo.

Skupaj s Salomon smučmi poskrbijo za prijetne užitke na snegu, ne glede na teren in vrsto snežne podlage. Z njimi je smučanje pravi užitek in se ga nikoli ne naveličate.

Atomic smuči in smuči Head vam zagotavljajo optimalen oprijem

Tehnologija smuči je v zadnjih letih močno napredovala. Zato je glavno poslanstvo smučarskih proizvajalcev v tem, da izdelujejo smuči, ki so primerne za različno zahtevne smučarje. Med njimi so zagotovo tudi Head smuči, ki med ljubitelji smučanja zelo priljubljene.

In nič drugače ni tudi s smučmi Atomic. Te odlikuje odlična stabilnost in maksimalen oprijem robnikov na različnih snežnih podlagah in različno strmih terenih. Zato so primerne za najbolj vsestranske smučarje.

Ženske smuči so privlačne že na prvi pogled

Predstavnice ženskega spola so glede izbire smuči še toliko bolj zahtevne. Pa ne iz tehničnega vidika, ampak bolj iz estetskega vidika. Zanje je vsekakor pomemben dejavnik, da se smuči, smučarske hlače in smučarske jakne estetsko med seboj ujemajo. Če pa k temu dodamo še prava smučarska očala, je njihov slog popoln.

Zato ni nič presenetljivega, da so se temu primerno prilagodili tudi proizvajalci. Poleg tehničnih karakteristik so ženske smuči že na prvi pogled popolnoma drugačne od moških modelov. Z različnimi barvnimi potiski so zelo privlačne in atraktivne, zato so zagotovo najboljša izbira za vse predstavnice ženskega spola.

Otroške smuči izberite skrbno in premišljeno

Podobno kot pri odraslih, moramo biti tudi pri izbiri otroških smuči pozorni na nekatere pomembne dejavnike. Pravilna velikost smuči je zagotovo zelo pomembna, saj omogoča primerno okretnost in kontrolo na smučišču, s tem pa je možnost poškodb bistveno manjša.

Straši pogosto želimo, da otroci uporabljajo smuči več sezon in jim zato kupimo prevelike smuči. Dejstvo pa je, da otroci, še posebej začetniki, veliko lažje obvladajo krajše smuči, zato je na začetku vsekakor bolje, da so smučke prekratke kot pa predolge. Poleg izbire primerne velikosti, je pomembno tudi smučarsko znanje malih smučarjev. Pri tem moramo biti čim bolj odkriti, saj lahko prezahtevne smuči privedejo tudi do poškodb.

Nalaganje…