Smučarska oblačila

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 819

24   60  
 1. Colmar STRETCH SALOPETTE, moške smučarske hlače, črna

  1 barva

  Colmar STRETCH SALOPETTE, moške smučarske hlače, črna
  119,99 € 199,99 €
  i
  Prejšnja cena: 139,99 €
 2. Lego Tec LWJIPE 706, otroška smučarska jakna, roza

  1 barva

  Lego Tec LWJIPE 706, otroška smučarska jakna, roza
  63,99 € 99,99 €
  i
  Prejšnja cena: 69,99 €
 3. Icepeak FATE, moški smučarski puli, črna

  1 barva

  Icepeak FATE, moški smučarski puli, črna
  47,99 € 59,99 €
  i
  Prejšnja cena: 41,99 €

Izdelki 1-24 od 819

24   60  

Kakovostna smučarska oblačila vas učinkovito zaščitijo v vseh vremenskih razmerah

Če se želite dobro pripraviti na prijetno smuko in druge aktivnosti na snegu, je ključnega pomena, kako ste oblečeni. Kakovostna smučarska oblačila poskrbijo, da vam bo prijetno toplo in suho ne glede na vremenske razmere.

Za takšne razmere je priporočljivo čebulno oziroma večplastno oblačenje, ki vam omogoča, da lahko zelo preprosto dodajate ali izpuščate posamezne sloje. Zunanjo plast takšnega načina oblačenja imenujemo zaščitni sloj in vanj uvrščamo različne smučarke jakne, vetrovke in smučarske hlače.

Lastnosti kakovostnih smučarskih oblačil

Če želimo, da nas smučarska oblačila dobro zaščitijo, je pomembno, da so izdelana iz takšnih materialov, ki ne prepuščajo vetra in vlage. Gre za materiale, ki zagotavljajo čim večji vodni stolpec in so hkrati paraprepustni. To pomeni, da so smučarska oblačila nepremočljiva, hkrati pa omogočajo ustrezno zračnost v situacijah, ko nam je toplo.

Izbira zunanje membrane smučarskih oblačil je s tega vidika zelo pomembna. Danes so nam na voljo Gore-Tex materiali, softshell materiali ali pa so tovrstna oblačila opremljena s posebnimi premazi, ki preprečujejo vdor snega in vetra.

Kakšna je razlika med smučarskim kompletom in smučarskim kombinezonom?

Če iščete zase najbolj praktično smučarsko oblačilo, potem je smučarski komplet zagotovo odlična izbira. Zanj je značilno, da ga sestavljajo smučarske hlače z naramnicami in smučarske jakne, ki so zasnovane v podobnem slogu, zato jih lahko oblečete skupaj ali pa neodvisno drug od drugega.

Za smučarski kombinezon pa je značilno, da so izdelani le iz enega kosa. Za lažje oblačenje imajo na sprednjem delu zadrgo. Takšna enodelna različica je še posebej primerna za otroke, saj jih obvaruje pred vdorom snega. Zato je njihovo gibanje v snegu veliko bolj brezskrbno.

Smučarska oblačila naj bodo primerne velikosti

Primerna izbira velikosti smučarskih oblačil je enako pomembna kot če bi kupovali drugo smučarsko opremo, kot so na primer smuči, smučarski čevlji, čelada, palice ali pa tekaške smuči. Primerna velikost je ključnega pomena za popolno udobje in neovirano gibanje v snegu.

Danes so nam na voljo različni kroji smučarskih oblačil, zato lahko v ponudbi zagotovo najdemo nekaj, kar nam popolnoma ustreza, pa ne glede na to, ali so to kombinezoni ali smučarski kompleti. Smučarska moda je postala v zadnjih letih zelo popularna, zato ni nič presenetljivega, da so številni smučarji vedno oblečeni po zadnjem modnem slogu.

Nalaganje…