Kampiranje

Nepozaben pobeg je lahko že samo krajši pohodniški oddih v neobljudenih krajih, kamor s seboj vzamete zgolj šotor in nekaj najnujnejših pripomočkov. Če vas mika kampiranje ob morju ali jezeru, pa boste verjetno potrebovali nekaj več opreme. Dobrodošel bo šotor z mrežo proti komarjem, varjenimi šivi in s sistemom za prezračevanje.

Ne glede na to kam se odpravite, bo avantura zagotovo nepozabna. Pobeg pred vsakdanom, stik z naravo, preživljanje kakovostnega časa z družino ali prijatelji in nepričakovane situacije vas bodo dodatno povezale, hkrati pa boste ustvarili spomine, ki jih boste še dolga leta obujali.

Ne veste, kam bi se odpravili? Predstavljamo 5 izvrstnih lokacij za vaš naslednji pobeg v naravo.

Lebanč – kamp z dušo

Breginjski kot velja za najbolj zahodni košček naše dežele. Odmaknjen je od vrveža vsakdana in ponuja mir, spokojnost, neokrnjeno naravo, beg ter ohladitev pred poletno pripeko. V njegovem najlepšem delu vaju bodo prijazno sprejeli v Kamp Lebanč.

Lebanč – kamp z dušo – leži v enem od najbolj neokrnjenih kotičkov slovenske dežele. Izžareva prijetno domačnost, k temu pa pripomore zlasti izvrstna lokacija – samo streljaj stran leži eno od največjih kopališč na zdravilni reki Nadiži.

Kamp Menina – bogat izbor športnih aktivnosti

Kamp Menina se nahaja na levem bregu reke Savinje, ki v vročih poletnih dneh poskrbi za prijetno ohladitev. Lahko se kopate tudi v jezeru znotraj kampa. Gostom je na voljo restavracija z veliko teraso, lepo urejena finska savna in masaže.

Izbirate lahko med najrazličnejšimi športnimi aktivnostmi: ribolov, soteskanje, rafting in vožnja s kajaki, kolesarski izlet, odbojka na mivki, nogomet, košarka, namizni tenis. Ogleda pa je vredna kar cela Savinjska dolina, saj se ponaša z izjemno privlačno geografijo okoliških hribov.

Kamp Bela krajina – vrhunska gostinska in kulinarična ponudba

Kamp Bela krajina sodi med manjše in izjemno urejene kampe. Je miren kamp, ki se razprostira tik ob reki Kolpi in je obkrožen z neokrnjeno naravo. Ta vam ponuja številne možnosti za izlete in v bližnjo okolico. Spoznavali boste kulturne in naravne znamenitosti Bele krajine.

Poleg izjemno lepo urejenega kampa so ponudniki znani zlasti po vrhunski gostinski ter kulinarični ponudbi. Na voljo je letna restavracija, s prijetno odprto teraso, kjer boste okušali hišne jedi in uživali ob čudovitem razgledu na reko Kolpo. Za aktivnejše goste so na voljo športna igrišča in druge možnosti rekreiranja v kampu in okolici.

Kamp Pivka Jama – idilična lokacija sredi smrekovega gozda

Kamp Pivka leži 5 kilometrov od Postojne – v zelenem raju, ki je povsem odmaknjen od hrupa in vrveža mestne civilizacije. V kampu je na voljo zunanji bazen, teniško igrišče, igrišče za balinanje, košarko, odbojko, prav tako izposoja bazena.

V kampu sta manjša trgovina in restavracija. V neposredni bližini se nahajata manj poznani jami: Črna jama in Pivška jama, ki sta vredni ogleda zaradi svojih izjemnih podzemnih lepot.

Kamp Kamne – miren kamp v objemu gora

Kamp Kamne je manjši kamp v Triglavskem narodnem parku, ki se skriva v objemu gora in gozdov, na mirni lokaciji v dolini med Karavankami in Julijskimi Alpami.

V okolici je veliko pohodniških in kolesarskih poti, v manjšem bližnjem jezeru pa se lahko osvežite s skokom v vodo ali si ulovite večerjo. V bližini je tudi vas Dovje, ki je priljubljena startna točka za pohod na Triglav.

Ne pozabite preveriti seznama s kamping opremo

Zagotovo vas je katera od petih izjemno mikavnih ponudb najbolj prepričala in že iščete ustrezen vikend termin. Takoj za tem, ko ga določite, pa skrbno preverite, ali imate vso potrebno kamping opremo.

Da vam bo lažje, za konec prilagamo še seznam obvezne in dodatne opreme. Če vam kateri izdelek manjka, v prodajalnah in v spletni trgovini INTERSPORT na enem mestu najdete čisto vse.

Nepogrešljive stvari na kampiranju:

Morda vam pridejo prav še:

  • kladivo in klini,
  • žar,
  • viseča mreža,
  • zračna tlačilka,
  • vrečke za smeti, omelce, vrv in ščipalci za perilo.