Šotori za kampiranje

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

22 izdelkov

24   60  

22 izdelkov

24   60  

Za kampiranje lahko izbirate med različnimi velikostmi šotorov

Večina dobro ve, kako zelo prijetna izkušnja je lahko kampiranje. Seveda pa takšna aktivnost zahteva kar nekaj ustrezne opreme. Če imate na počitnikovanju v naravi s seboj ustrezen šotor in primerne podloge ter blazine, ste poskrbeli že vsaj za polovico osnovne opreme.

Izbira primernega šotora pa je toliko lažja, če ste si že vnaprej pripravili točen načrt, kakšnega sploh potrebujete. Šotor za kampiranje je namreč lahko različno velik, izdelan iz najrazličnejših materialov, med seboj se šotori razlikujejo še po številnih drugih karakteristikah. Dobrodošli so še dodatki za šotor, ki pa jih v resnici ni tako malo.

Kako torej izbrati primeren šotor za kampiranje?

Šotori za kampiranje so lahko različno veliki. Najpogosteje so na voljo šotori za 2 osebi ali šotori za 4 osebe. Ko je torej govora o velikosti šotora, je zagotovo najpomembneje to, da poskrbimo za to, da bodo v njem lahko povsem udobno prebivali prav vsi njegovi začasni prebivalci. Navadno je najbolje izbrati takšen šotor, ki je namenjen za eno osebo več, kot pa vas bo bivalno v njem. To v praksi na primer pomeni, da če načrtujete kampiranje s še dvema osebama, izberite šotor za 4 osebe.

Paziti je treba tudi pri izbiri oblike šotora, in to ne glede na to, ali vas zanima šotor za 2 osebi ali pa več. Ena od možnosti so šotori z A-ogrodjem. Ti veljajo za prvotne vrste in so še vedno izjemno priljubljeni in zaželeni. Razpre se jih na zelo preprost način, so lahki, trpežni in izjemno stabilni. Če načrtujemo potovanje po vetrovnih območjih, je v tem primeru dobro poskrbeti za šotor iz nekoliko težjega materiala. Slaba stran takšne kamping opreme pa so nagnjene stranice, ki zmanjšujejo velikost prostora v notranjosti.

Kamping šotori v obliki kupole

Šotori kupolaste oblike so med kampisti izjemno priljubljena vrsta, ker se zlahka postavijo, večina med njimi je samostoječih. To pomeni, da se lahko enostavneje prenašajo z ene lokacije na drugo. Oblika kupole pa izjemno učinkovito preprečuje nabiranje dežja. Prav tako ponuja večjo velikost notranjega prostora.

Če pa gre pri tej vrsti za nekoliko večji šotor, lahko ta postane precej nestabilen. Kupolasti šotor se priporoča za največ 4 osebe.

Tunel šotori

Šotor je lahko tudi v obliki tunela. Takšen je izjemno dobra izbira za družine. So namreč večji ter imajo višje strope. Zaradi več pritrdilnih palic in točk za pravilno postavitev niso potrebne kamping izkušnje. Seveda pa vam neprimerna postavitev takšnega šotora lahko med vetrom povzroči kar nekaj težav.

Hitro postavljivi ali pop-up šotor

Seveda je mogoče kupiti tudi hitro postavljive šotore. Te pogosto imenujemo kar pop-up šotori. Ključna prednost je ta, da so lahko neverjetno hitro postavljeni ali zloženi. Kljub temu pa veljajo za precej nestabilne, prav tako za nevzdržljive med slabim vremenom ali pa daljšimi izleti.

Šotori za plažo

Na voljo so še plažni šotori, ki so oblikovani predvsem z namenom nudenja primerne sence ter ne za daljše spanje na prostem oziroma v naravi. Izjemno koristni so denimo za družine, ki si želijo dodatne sence med kampiranjem poleti ali pa preprosto več časa preživljajo na plaži. Takšen šotor je na voljo v različnih velikostih. Navadno je primeren za eno do šest oseb.

Čas za izbiro kamping lokacije

Ko si končno izberete najprimernejši šotor za svoje potrebe, je čas za izbiro primerne lokacije oziroma parcele. Lahko si na primer izberete dopust v borovem gozdu, kjer se boste prebujali ob neoviranem pogledu na morje.

Po uspešno postavljenem šotoru pa je čas za postavitev stolčkov in druge opreme okoli njega. V šotor pa obenem namestite še kakovostne spalne vreče.

Ležišča za kampiranje

Spalne vreče so torej ena od možnosti, ki jo lahko namestite v šotor. Zelo dobra izbira je denimo tudi napihljiva postelja. Na voljo so tudi številne blazine in podloge, ki prav tako dobro služijo. Za večje udobje in prijetno počutje pa poskrbite tudi tako, da je izbrano kamping ležišče izdelano iz kakovostnih materialov.

Nalaganje…