Hrana v pisarni

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Telesu zagotovi energijo za normalen začetek dneva, pripomore k boljšim miselnim sposobnostim ter pozitivno deluje na imunski sistem. Žitne rezine so super izbira za takrat, ko nam zmanjka časa za pripravo zajtrka ali malice. Pripravimo si jih lahko vnaprej ter posegamo po njih cel teden. Lahko jih pojemo doma, vzamemo s sabo na pot ali v službo ter tako poskrbimo za zdrav, polnovreden obrok, ki nas nasiti do kosila ali večerje. Predstavljamo vam hiter in enostaven recept, ki vam bo pomagal priti do zdravega obroka v manj kot 45 minutah.

Sestavine

* 125 g datljev
* pol žličke cimeta
* ščepec 100 % vanilje
* 200 ml vode
* 20 g suhih goji jagod
* 20 g suhih murv
* 40 g bučnih semen
* 75 g lanenih semen
* 30 g kakavovih zrnc
* 15 g chia semen
* 15 g corn flakesa
* 50 g ovsenih kosmičev

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač, v katerega položimo peki papir. Pripravimo datljevo kremo, in sicer tako, da datlje narežemo na majhne koščke, dodamo cimet in vaniljo ter 200 ml hladne vode. Kremo kuhamo do vretja in jo nato pustimo vreti še 5 minut. Datljevo kremo damo v poljuben kuhinjski mešalnik, dodamo še ovsene kosmiče in dobro zmešamo. Dodamo še preostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo z rokami. Tako dobljeno maso razporedimo v pekač, ki naj bo velik približno 20 x 15 cm. Debelino rezin določimo samo. Pekač damo v predhodno ogreto pečico in pečemo 30 minut. Počakamo, da se ohladi in razrežemo na poljubno velike žitne rezine.

Nasvet: goji jagode so sočnejše, če jih kakšno uro namakamo v vodi.