Tek

Mizuno je priznana japonska športna znamka, ki sta jo daljnega leta 1906 v Osaki ustanovila brata Rihači in Rizo Mizuno. Najprej sta začela z izdelovanjem žogic in rokavic za baseball, kasneje pa sta postala sploh prva japonska proizvajalca palic za golf. Z leti sta svojemu prodajnemu programu postopoma dodajala pripomočke za številne druge športe.

Seveda je Mizuno znan tudi po svojih tekaških copatih, ki jih odlikujejo izjemna tehnološka dovršenost, kakovostna izdelava in funkcionalnost. Kljub temu da nekako veljajo za butičnega proizvajalca, pa na njihove izdelke prisegajo številni tekaški poznavalci, ki se svojih tekaških aktivnosti lotevajo analitično in sistematično. In na tej svoji poti želijo imeti vrhunsko obutev.

A to nikakor ne pomeni, da Mizuno izdeluje le copate za vrhunske tekače. Mizuno ponuja namreč vrhunske copate za različne tipe tekačev, katerim je skupno zavedanje, da je odlična obutev ena izmed bistvenih sestavin učinkovitega teka, hkrati pa tudi varovalka, ki jih ščiti pred morebitnimi poškodbami. Mizuno jim jo vsekakor ponuja. Večina njihovih copat je opremljena s številnimi sodobnimi tehnologijami, ki prispevajo k večjemu udobju, odzivnosti in energetski učinkovitosti. Poleg tega jih odlikujeta tudi izjemna kakovost in trpežnost.

Zato ne pravijo kar tako, da je Mizuno neke vrste Ferrari ali bolje rečeno Lamborghini tekaškega sveta. S slednjim so pred kratkim tudi izdelali omejeno serijo športne obutve.

Revolucionarna tehnologija Wave

Že pred dvema desetletjema je Mizuno predstavil svojo legendarno tehnologijo Wave, s katero je v svet športne obutve vnesel pravo revolucijo. Gre za va valovito podložno ploščo, ki je sposobna opravljati dvojno funkcijo. Pravimo, da omogoča takoimenovano stabilno amortizacijo. V praksi to pomeni, da se vedno prilagodi trenutni situaciji in ustrezno reagira. Lahko zagotavlja blaženje, na razgibanem terenu pa zagotavlja stabilnost. Pri Mizunu še vedno precej sredstev vlagajo v razvoj.

Njihovi razvojniki vseskozi snujejo nove rešitve. In prav zaradi tega so copati te japonske znamke vredni vsakega evra. To je verjetno glavni razlog, da na njih prisegajo najbolj zahtevni tekači. To dokazuje tudi dejstvo, da so na lanskem sejmu, ki ga na Gospodarskem raztavišču v Ljubljani organizirajo v sklopu Volkswagen Ljubljanskega maratona in kjer se praviloma zbirajo tekaški poznavalci, prodali rekordno število copat.

Roman Kejžar, dolgoletni ambasador znamke Mizuno

Na copate Mizuno je takorekoč celotno svojo kariero prisegal tudi najboljši slovenski maratonec Roman Kejžar, ki je s časom 2:11:50 še vedno tudi slovenski rekorder na 42-kilometrski razdalji. Kejžar se je s copati Mizuno spoznal kmalu po začetku svoje profesionalne kariere leta 1988.

“Mizuno me je podprl takorekoč na samem začetku moje kariere. To je bila ljubezen na prvi pogled. Copati Mizuno so bili dobesedno ustvarjeni za moja stopala. Bili so takorekoč idealni. Zato sem dobršen del kariere tekel v copatih te japonske znamke. Upal bi si trditi, da so copati Mizuno med tehnološko daleč najbolj dovršenimi. V času, ko sem bil še aktivni tekmovalec, sem na leto pretekel več kot 7000 kilometrov in nikoli nisem bil poškodovan. Del zaslug za to gre zagotovo tudi kakovosti copat znamke Mizuno,” je navdušen najboljši slovenski dolgoprogaš vseh časov.

Svetovanje z meritvijo stopal

Mizuno ponuja tudi svoj način mertive stopal Precison Fit, s pomočjo katerega ugotovijo stopalni tip posameznega tekača in mu priporočajo ustrezen model copat. Svetovanja s to meritvijo bodo 30. marca in 6. aprila 2019 organizirana tudi v prodajalni Intersport v ljubljanskem BTC-ju. Pri svetovanju bo sodeloval tudi Roman Kejžar, ki bo tekačem zaupal marsikatero skrivnost iz svoje bogate kariere.

Na Intersportovih policah je na voljo bogata izbira copat znamke Mizuno. Model Wave Ultima je na voljo ekskluzivno v Instersportu. Sicer pa lahko izbirate tudi med modeli Wave Rider, Wave Inspire, Wave Daichi, Wave Prodigy, Wave Sky in nekaterimi drugimi. Celotno ponudbo lahko preverite tukaj.