Tek

Blagovna znamka Asics je, skladno z njihovim sloganom »Anima Sana in Corpore Sano« oziroma »Zdrav duh v zdravem telesu« že od nekdaj predana zasnovi tekaških copat, ki združujejo tisto najboljše za naše telo in duha. In nič drugače ni z novo, že 30. različico tekaških copat Gel-Kayano, ki navdušujejo s svojo stabilnostjo in udobjem.

Splošno znano je, da je za preprečevanje športnih poškodb potrebno izbrati prave tekaške copate. Pri tem ima pomembno vlogo tudi anatomija stopal, ki pa je pri vsakem tekaču drugačna. Za vse tiste, ki se soočate s prekomerno pronacijo in si želite večje stabilnosti, so tekaški copati ASICS Gel-Kayano 30 najboljša izbira.

Z novim ASICS Gel Kayano 30 do stabilnega tekaškega koraka

Pronacija je sicer naravno gibanje stopala med tekom iz zunanje (lateralne) strani na notranjo (medialno) stran in nazaj na zunanjo stran. Kadar pa se stopalo v fazi stika s podlago prekomerno nagiba navznoter, takrat govorimo o prekomerni pronaciji. Zaradi nje je tekaški korak manj učinkovit in je večja verjetnost za nastanek poškodb.

Prekomerna pronacija je lahko prirojena ali pa je posledica poškodb oziroma večje utrujenosti med daljšimi teki. Zato se med tekači pojavlja vedno večja potreba po večji stabilnosti, ki njihovim stopalom zagotavlja vso potrebno podporo – in na področju inovativnih izdelkov velja Asics za vodilno blagovno znamko.

30. različica tekaškega copata Gel-Kayano je rezultat številnih testiranj, biomehanske znanosti, trajnosti in desetletij nenehnega izboljševanja. Zahvaljujoč popolnoma novim tehnologijam, ki so uporabljene v sveži verziji copata, ASICS Gel-Kayano 30 velja za najudobnejše stabilnostne tekaške copate in nudi odlično udobje na vsakem koraku.

4D GUIDANCE SYSTEM: revolucionarni sistem stabilnosti, ki zagotavlja popolno udobje

Res je, da danes obstaja veliko modelov tekaških copat, ki zagotavljajo stabilnost stopal pri teku, vendar pa so se tovrstne rešitve v veliko primerih izkazale za manj udobne. V nasprotju s tem pa Asics Gel-Kayano 30 s svojim revolucionarnim 4D Guidence sistemom zagotavlja maksimalno udobje in hkrati podpira tekača pri vsakem koraku.

Novi 4D Guidence sistem popolnoma sledi gibanju telesa, kar doseže s kombiniranjem 4 dimenzij stabilnosti: širine, dolžine, globine in časa. Prve tri dimenzije ne predstavljajo nobene novosti, medtem ko se je komponenta časa izkazala za revolucionarno, saj se navezuje na bistveno krajši čas stika s podlago in s tem tudi krajšo fazo prekomerne pronacije.

Najpomembnejša elementa 4D Guidence sistema sta geometrija vmesnega podplata in poseben element narejen iz pene z visokim povratkom, ki je integriran v medialni strani vmesnega podplata. Oba skupaj poskrbita, da se stopalo hitreje vrne iz pozicije prekomerne pronacije v nevtralno pozicijo, kar pomeni, da je faza prekomerne pronacije krajša. Posledica tega je manjša možnost poškodb ter učinkovitejši in udobnejši tek.

Tehnologije za najmehkejše pristanke do sedaj

4D Guidence sistem pa ni edina novost v tekaških copatih Gel Kayano 30. Tekaški copati se pohvalijo tudi z novo tehnologijo PureGEL, ki je bila predstavljena že v modelu tekaških copat Gel-Nimbus 25. Tehnologija PureGEL je integrirana v vmesnem podplatu in zagotavlja izboljšano blaženje udarcev ter gladke prehode, kar tekačem omogoča še mehkejše pristanke.

K temu naj dodamo še eno novost. Tekaški copati imajo za 20 % več blaženja FF BLAST PLUS ECO, ki je znano po svoji mehkobi in lahkotnosti. Višina vmesnega podplata je v tem modelu za 4 mm večja od predhodnih modelov, kar dodatno pripomore k izboljšani ravni udobja tekaških copat Asics Gel-Kayano 30.

Komu so namenjeni tekaški copati Asics Gel-Kayano 30?

Eno najpogostejših vprašanj, s katerim se soočajo mnogi tekači, je, ali izbrati stabilne tekaške copate (kot je Asics Gel-Kayano 30) ali je bolje teči z nevtralnimi tekaškimi copati. Da boste dobili pravi odgovor, morate upoštevati več dejavnikov in tudi njihovo medsebojno odvisnost.

Če povzamemo, pa je Asics Gel Kayano 30 idealna izbira za vse tiste, ki:

  • se soočate z močno ali srednjo pronacijo;
  • ste se ali se še vedno soočate z občasnimi ali pogostimi poškodbami;
  • si med tekom želite vsaj nekaj podpore;
  • imate višjo telesno težo, zaradi katere je obremenitev stopal večja.

Gel Kayano – vrh tekaške ponudbe pri blagovni znamki Asics

Tekaški copati Gel-Kayano so že prava legenda med tekači. Nobenega dvoma pa ni, da bo njihova 30. različica, Asics Gel-Kayano 30, ki je uspešno zvrgla vse stereotipe glede okornosti in neudobja stabilnih tekaških copat, odprla novo poglavje v svetu tekaške obutve. O tem se lahko prepričate tudi sami!