Povzetek

Fitnes

Če se pri vadbi želite znebiti nekaj odvečnih kilogramov, poskrbite, da boste v vaš treninga vedno vnašali nekaj novih in svežih vaj. Kurjenje maščob se bo dramatično povečalo, če boste med in po vadbi izvajali nekaj dodatnih vaj. Poskrbite, da bo vaša naslednja vadba maksimalno učinkovita pri kurjenju kalorij.

Intervalni trening: eden izmed najboljših načinov za zmanjševanje telesne teže

Raziskave so pokazale, da je intervalni trening, ki je sestavljen iz kratkih visokointenzivnih vaj s kratkimi pavzami, izjemno učinkovit pri kurjenju maščob. V primerjavi s kardio vadbo so rezultati precej boljši.

Pri intenzivnem izvajanju kratkih vaj z maksimalno intenzivnostjo se poveča potreba telesa po kisiku. To pa sproži kurjenje maščob, s katerim telo kompenzira manjko kisika. Če boste v vadbo vključili intervalni trening, vam bo to pomagalo pri izgubi teže. Poleg tega intervalni trening omogoča bolj učinkovito kompenzacijo kisika po vadbi. To pomeni, da se kurjenje kalorij nadaljuje tudi po treningu.

Vključevanje intervalnega treninga v vaš način vadbe je enostavno. Za boljši učinek poskusite dodati 10 do 12 enominutnih šprintov, ki jim sledita dve minuti počasnejšega teka.

Veslač: odličen za kurjenje maščob

Če iščete nabolj primerno napravo za vadbo celega telesa, ki hkrati omogoča učinkovito kurjenje maščob, potem je veslač prava izbira. Veslanje je eden izmed najboljših načinov vadbe za zmanjševanje telesne teže, saj v eni uri lahko pokurite kar 800 kalorij.

Poleg tega veslanje omogoča krepitev mišic zgornjega dela telesa in je odlično tako za kardio vadbo kot tudi za moč. Pokončno sedenje aktivira trebušne mišice, kar posledično pomeni njihovo krepitev.

Tudi na veslaču lahko izvajate intervalni trening in s tem pospešite kurjenje maščob.

Vojaški poskoki: učinkovita vaja za celo telo

Vojaški poskoki so inteznivna in učinkovita vaja, ki je odlična tudi za zmanjševanje telesne teže. Kombinacija počepov, sklec in poskokov aktivira mišice celega telesa. Na ta način lahko pokurite 12 kalorij na minuto.

Dobra lastnost vojaških poskokov je tudi djestvo, da niso odlični samo za kurjenje maščob, temveč so odlični tudi v aerobnem pogledu, kar pomeni, da boste z njimi izboljšali tudi celostno kondicijo in vzdržljivost. Seveda pa tudi pri teh vajah lahko računate na učinkovito kompenzacijo kisika po vadbi. Za izvajanje vojaških poskokov ne potrebujete nobenih pripomočkov, zato veljajo za izjemno enostaven in učinkovit način kurjenja maščob.

S pomočjo vojaških poskokov boste lahko učinkovito oblikovali svoje telo. Hkrati pa se morate zavedati, da to ni najlažja vaja. Pri njej se boste soočili s številnimi izzivi. Samo za orientacijo vam lahko povemo, da svetovni rekord znaša 47 vojaških poskokov v eni minuti.

Z vključevanjem omenjenih vaj in načinov vadbe boste učinkovito kurili maščobe. V telovadnici vam ni treba preživljati dolgih ur. Glavo pravilo je še vedno, da pametna in premišljena vadba prinaša najboljše rezultate.