Povzetek

Tek

Volkswagen Ljubljanski maraton je največji tekaški praznik v Sloveniji. Zadnjo nedeljo v oktobru bo na sporedu že njegova 23. izvedba. Intersport v sodelovanju z organizatorji iz Timinga Ljubljana že več kot 10 let ponosno podpira Ljubljanski maraton. Dogodek, ki se je v dobrih dveh desetletjih iz manjšega teka peščice tekaških navdušencev razvil v enega izmed največjih tekaških dogodkov v regiji, se vsako leto udeleži skoraj trideset tisoč ljudi.

Trasa

Tekači se bodo v nedeljo pomerili na razdaljah na 10, 21 in 42 kilometrov. Dogajanje se bo sicer začelo že v soboto, ko bodo na sporedu teki v različnih otroških in mladinskih kategorijah. Glavna pozornost bo seveda namenjena nedeljski polmaratonski in maratonski razdalji. Tekači v teh dveh kategorijah bodo štartali istočasno. Štart bo tudi letos na Slovenski cesti med hotelom Cubo in Uršulinsko cerkvijo. Potem jih bo trasa vodila preko Bežigrada in Šiške, mimo Kosez, proti Tehnološkemu parku in po Tržaški nazaj proti centru mesta. Na Aškerčevi cesti bodo polmaratonci zavili levo, maratonce pa čaka še druga polovica teka. Tudi letos bodo maratonci tekli en sam krog. Pot pa jih bo vodila še čez Trnovo, Murgle in Galjevico, mimo Golovca, Kodeljevega in BTC-ja spet proti Bežigradu in nazaj proti cilju v Centru mesta. Na poti pa bodo tekli tudi skozi staro Ljubljano in prečkali Tromostovje.

Trasa 21 km

Trasa 42 km

Prometna ureditev

Ljubljanski maraton je z leti postal dogodek, s katerim diha vse mesto. Ob trasi se tradicionalno zbere na tisoče navijačev, ki spodbujajo tekaške junake. Ljubljančani so ga sprejeli za svojega in znajo tudi nekoliko potrpeti, saj bo predvsem v nedeljo na področju celotnega mesta nekoliko spremenjen prometni režim. Ceste in ulice, po katerih poteka trasa, so dobršen del dneva zaprte in tudi avtobusi mestnega prometa LPP vozijo po spremenjenih poteh. Preden se odpravite na dogodek, ne pozabite preveriti obvestila o zaporah cest, na pot se odpravite kakšno minuto prej kot sicer, da boste na startu pravočasno in sproščeni.  Tradicionalno pa se boste tekači lahko tudi letos na dogodek brezplačno zapeljali s mestnim avtobusom.

Tekaški center Intersport

V tednu pred maratonom bo središče dogajanja na Gospodarskem razstavišču. Na predvečer maratona pa bo tam organizirana tudi tradicionalna Testeninka, ki za tekače simbolično predstavlja zadnji večji vnos ogljikovih hidratov pred dirko.

V sklopu največjega tekaškega sejma Tečem, obiščite Tekaški center Intersport, kjer bo na voljo najbolj obširna ponudba tekaške opreme v Sloveniji.

V Tekaškem centru boste lahko unovčili posebne, sejemske popuste. Če izbirate nov par tekaških copat, boste lahko pred nakupom opravili meritev stopal in se tako še dodatno prepričali, da ste izbrali prave. Tekaški strokovnjaki vam bodo z veseljem odgovorili na vprašanja glede vaše nove tekaške opreme. To je tudi odlična priložnost, da prihranite pri nakupu opreme za vaše prihodnje tekaške treninge.

ODPIRALNI ČAS TEKAŠKEGA CENTRA INTERSPORT:

Četrtek, 25.10.2018 od 9.00 – 19.00.

Petek, 26.10.2018 od 9.00 – 19.00.

Sobota, 27.10.2018 od 9.00 – 19.00.

Nedelja, 28.10.2018 od 6.30 – 9.30.