Kampiranje

Nujna oprema za bivanje v naravi

Brez ustrezne opreme boste na kampiranju najverjetneje občutili pomanjkanje udobja. Vse skupaj pa hitro postane preprostejše in varnejše, če v načrtovanje takšne aktivnosti na prostem vložite nekoliko več časa.

Če ste v kampiranju začetnik, to lahko za vas predstavlja kar velik izziv. Najprej se morate osredotočiti predvsem na osnove. Pripravite si seznam osnovnih potrebščin, naučite se postaviti šotor in vnaprej temeljito raziščite ustrezne lokacije za kampiranje.

Varnost in udobje naj bosta na prvem mestu

Občutek varnosti med kampiranjem v šotoru lahko ogrozijo manj ugodne vremenske razmere. Preden odidete na pot, obvezno preverite vremensko napoved. Bodite dobro pripravljeni tudi na morebitni dež ali nevihte.

  • Za večjo varnost in brezskrbnost izberite vzdržljiv šotor, ki bo sicer nekoliko dražji, a vas ne bo pustil na cedilu – ne bo odletel in ne bo puščal. Izjemno pomembna je tudi izbira kakovostne spalne vreče.
  • Priskrbite si udobno vrečo, v kateri vam bo prijetno toplo.
  • Dobro je razmisliti še o nakupu napihljive zračne vzmetnice.

Na seznamu obvezne opreme in pripomočkov ne sme manjkati naglavna svetilka. To lahko učinkovito uporabljate brez rok v primerjavi s svetilko na telefonu. Ker so praviloma naglavne svetilke zelo vzdržljive, je to izvrstno za nujne primere. Na kampiranje nujno vzemite še pribor za prvo pomoč, različna orodja ter žepni nož.

Kampiranje prelevite v nepozabno družinsko pustolovščino

Kampiranje je lahko idealna priložnost za družinsko zabavo in pustolovščino v naravi. Otroci svoj prosti čas lahko preživijo s starši. S seboj zato vzemite nekaj takšnih predmetov, s katerimi se otroci lahko igrajo – napihljiva žoga, frizbi, karte in druge družabne igre.

Za varnost otrok boste dobro poskrbeli, če jih že vnaprej temeljito podučite o naravi. Na glavah naj imajo svetilke, pri roki pa vedno piščalko za nujne primere.

Pohištvo za kampiranje

Da bo preživljanje počitniških dni v naravi še zabavneje, prijetneje in udobneje, morate poskrbeti tudi za ustrezno vrsto pohištva. Kamp miza in stoli so zagotovo zelo dobrodošla izbira.

Odlično se obnese zložljivo pohištvo, ki je hitro postavljeno pa tudi pospravljeno.

S seboj se vam splača vzeti še ležalnik za dodatno uživanje in popoldanski počitek.

Intersportovi finalisti

Če ste torej v kampiranju začetnik oziroma je čas za nakup nove opreme, vas vabimo, da si ogledate celotno Intersportovo ponudbo izdelkov za kampiranje.