Tek

Pogled na polico z različnimi modeli in znamkami copat je po eni strani navdušujoč po drugi pa skorajda zastrašujoč. Mnogo športnih navdušencev se namreč ob pogledu na res izjemno pestro izbiro pogosto vpraša: “Kje bom v tej veliki množici našel par, ki bo njabolj primeren za moja stopala in za moj način športnega udejstvovanja?” Pomislek je seveda na mestu. Vzporedno z neverjetnim razcvetom teka se je v zadnjih letih občutno povečala tudi izbira tekaških copat. Ti se delijo po spolu, namembnosti, načinu teka, pretečenih kilometrih, podlagi in številnih drugih dejavnikih. In tudi če zelo dobro vemo, kakšne so naše potrebe, se še vedno lahko znajdemo v dilemi. Le to občutno zmanjšamo, če opravimo kakovosten sken stopal. Z njegovo pomočjo bomo namreč točno izvedeli, kakšna je naša prava velikost, poleg tega pa tudi, kakšen je naš stopalni lok (nevtralen, pronatorski ali supinatorski). Posledično bo izbira precej lažja.

Revolucionarni Safesize

V preteklosti se je na trgu pojavilo že kar nekaj kakovostnih naprav za skeniranje stopal. Razvijali so jih tako proizvajalci obutve kot tudi neodvisni ponudniki. Vsak od njih je imel nekaj prednosti in slabosti. Predvsem naprave proizvajalcev športne obutve so bile praviloma omejene le na nabor modelov lastne znamke.

Sedaj pa se je pojavila naprava imenovana Safesize, ki ponuja novo dimenzijo skeniranja stopal, ki temelji na istočasni statični in dinamični analizi stopal. Bistvena prednost skeniranja Safesize pa je v edinstveni programski rešitvi, ki omogoča trodimenzionalno merjenje in vizualizacijo notranjih čevljev. Da so se naloge lotili izjemno sistematično, resno in odgovorno, dokazuje tudi izjemno število skeniranih modelov copat. Do sedaj so jih namreč skenirali že več kot poldrugi milijon. Poleg tega pa so skenirali že dvanajst milijonov človeških stopal, kar jim daje odličen vpogled v anatomijo in vse detajlne značilnosti stopal.

Osebnostni pristop

Meritev Safesize je izjemno natančna, saj  s pomočjo posebnih kamer izmeri dolžino, širino, ter višino stopala. Tako vam bo strokovno usposobljeni prodajalec v prodajalni Intersport posredoval zelo natančne podatke o vašem stopalu.

Vsak posameznik pa si lahko ustvari osebni profil, s pomočjo katerega lahko vedno spremlja razvoj oziroma deformacijo stopala in beleži, katere copate je v preteklosti že uporabljal. Tovrsten način je primeren tako za odrasle kot tudi za otroke. Pri slednjih je namreč pogosto zelo težko ugotoviti pravo velikost.

Naprava svetuje modele različnih znamk

Najboljša lastnost meritve Safesize pa je v tem, da naprava ni omejena le na eno znamko, temveč svetuje primerne modele takorekoč vseh znamk, ki so v danem trenutku prisotni na trgu. Meritev Safezise je možno brezplačno opraviti v prodajalnah Intersport Ljubljana BTC in Intersport Šiška.