Trendi

Zima je čas, ko se narava odene v svojo najbolj čarobno obleko. Snežna idila, vonj po svežem zraku in zimski športi nas vabijo k preživljanju časa na prostem. Da lahko brezskrbno uživamo v snežnih aktivnostih, moramo pozimi poskrbeti za ustrezno zaščito pred mrazom s toplimi in kakovostnimi oblačili. Kako združiti stil in udobje ter se hkrati zaščititi pred hladnimi temperaturami? Odgovor se skriva v skandinavskih blagovnih znamkah, ki slovijo po kakovosti zimskih oblačil.

Zakaj izbrati skandinavske znamke oblačil in obutve?

Skandinavija je pokrajina, kjer se moč narave sreča z inovativnostjo. Ekstremni vremenski pogoji, ki so značilni za severno poloblo, kot so ledeni vetrovi, nizke temperature in nepredvidljivo vreme, so pravi izziv, ki so se mu Skandinavci iznajdljivo prilagodili. Njihova sposobnost življenja v ravnovesju z naravo se odraža tudi v trajnosti izdelkov, ki jih proizvajajo in uporabljajo – zaradi procesa proizvodnje, uporabljenih materialov in tehnologij, kot tudi zimzelenih krojev in brezčasnega skandinavskega oblikovanja so odlična izbira za hladne zimske dni.

Premium zimske skandinavske znamke v prodajalnah INTERSPORT

Skandinavske znamke so poznane in prisotne praktično po vsem svetu, vključno s Slovenijo. Spoznajte nekaj najbolj priznanih zimskih blagovnih znamk, katerih izdelki so vam na voljo tudi v naših prodajalnah.

Helly Hansen

Helly Hansen je ugledna in priznana norveška blagovna znamka, ki je leta 2017 praznovala svojih 140 let. Njena bogata zgodovina se je začela z izdelavo vodoodpornih oblačil za ribiče in mornarje in je še danes izjemno priljubljena izbira za jadralce. Z leti je postala sinonim za vrhunsko kakovost in izjemno funkcionalnost. Ena od edinstvenosti blagovne znamke Helly Hansen je uporaba njihovega revolucionarnega sistema Helly Tech, ki zagotavlja popolno odpornost na vodo in veter, hkrati pa omogoča dihanje ter ohranja udobje v vseh vremenskih razmerah. To jo uvršča med najbolj priljubljene blagovne znamke za zimska oblačila.

V ponudbi Helly Hansen lahko izbirate med širokim izborom aktivnih športnih oblačil  in dodatkov za smučanje, prosti čas in plavanje.

Luhta

Luhta je finska blagovna znamka, ki je zaznamovala modo s svojimi edinstvenimi oblikovalskimi pristopi in izdelavo. Ustanovljena leta 1907, Luhta izhaja iz tradicije izdelovanja oblačil za aktivnosti na prostem. Blagovna znamka ponuja zimska oblačila, ki združujejo unikatno nordijsko estetiko z visoko funkcionalnostjo. Ena posebnosti Luhte je njihovo zavzemanje za skrb za okolje z uporabo recikliranih materialov in virov ter sledenje čim bolj trajnostnemu razvoju.

Icepeak

Icepeak se kot finska blagovna znamka ponaša z več kot 25 leti izkušenj na področju oblačil za zimske aktivnosti. Njihova edinstvenost izvira iz kombinacije tehničnih in funkcionalnih lastnosti s sodobnim dizajnom. Icepeak oblikuje oblačila, ki so odporna proti ekstremnim vremenskim razmeram, hkrati pa ohranjajo športen in trendovski videz. Uporabljajo visokotehnološke materiale, ki omogočajo zračnost, prilagajanje telesni temperaturi in odvajanje vlage. Cilj blagovne znamke je zagotoviti kakovostne in udobne produkte, ki omogočajo maksimalno svobodo gibanja ter učinkovito zaščito in toploto v različnih vremenskih razmerah.

Njihova ponudba zajema širok izbor oblačil za različne športne dejavnosti, prosti čas in vsakodnevno uporabo.

Didriksons

Gre za švedsko blagovno znamko oblačil, ki je bila rojena že davnega leta 1913. Sprva je bil njen glavni namen izdelovati vodotesna oblačila za ribiče, do danes pa je postala vodilna znamka bund na Švedskem. Didriksons je že zelo zgodaj sprejel trajnostne pristope k proizvodnji in delovanju podjetja. Zavezani so k zmanjševanju svojega ekološkega odtisa ter izdelavi oblačil in dodatkov z minimalnim vplivom na okolje. Didriksons je tako znamka, ki združuje trajnost, funkcionalnost in brezčasen stil, ter je odlična izbira za prosti čas kot tudi aktivnosti na prostem.

Njihova oblačila vas bodo zaščitila pred mrazom, vetrom in dežjem, poleg tega pa so izdelana iz trajnostnih materialov. V njihovi ponudbi boste tako našli kakovostne bunde, puhovke in parke, v katerih vam bo toplo tudi pri ekstremno nizkih temperaturah.

Craft

Craft je še ena švedska blagovna znamka, ki je med vodilnimi proizvajalci funkcionalnih oblačil na svetu. Njihova edinstvenost izhaja iz nenehnega napredka in inovativnega razvoja na področju funkcionalne športne opreme. Uporabljajo posebne termoizolacijske materiale, ki ohranjajo telesno toploto v ekstremnih vremenskih razmerah, njihova oblačila pa so zasnovana z vrhunsko ergonomijo in uporabo najnovejših tehnologij. Celoten razvoj njihovih oblačil poteka v sodelovanju z vrhunskimi športniki, kar je najboljša garancija, da gre za visokokakovostne produkte.

Craft je s svojimi oblačili pomislil prav na vse športnike, od tekačev na smučeh, alpskih smučarjev, kolesarjev, pohodnikov in vseh rekreativcev, ki so v svojem prostem času radi aktivni.

Odlo

Odlo je norveška blagovna znamka, ki je bila ustanovljena leta 1964. Pravijo, da je inoviranje zapisano v njihovem DNK in tako kot prvotni izumitelji funkcionalnega športnega spodnjega perila uvajajo inovacije ter ustvarjajo izdelke za aktiven življenjski slog skozi vse leto. Norveško dediščino in švicarski inženiring prepletajo v sodobna, funkcionalna in udobna športna oblačila. Razvili so revolucionarni tri slojni sistem oblačenja športnih oblačil, ki zagotavlja učinkovito odvajanje vlage, uravnava temperaturo in nudi zaščito pred vetrom mrazom in dežjem.

Odlo je eden izmed vodilnih proizvajalcev multifunkcijskega perila, v naši ponudbi pa boste našli tudi oblačila za tek na smučeh, kolesarjenje, pohodništvo in prost čas, s katerimi bo gibanje na prostem postalo še bolj prijetno.

Te skandinavske blagovne znamke ponujajo vrhunska zimska oblačila, ki združujejo stil in funkcionalnost ter ščitijo pred razmerami, ki jih prinaša zima. Njihova dediščina in inovativni pristopi jih postavljajo v ospredje kot priznane svetovne blagovne znamke, na katere se lahko zanesemo za vrhunsko kakovost in udobje v zimskem času. Pripravite se na nepozabno doživetje v skandinavskem slogu in poglejte ponudbo v naših prodajalnah INTERSPORT ali na spletu!