Plavanje

Zlasti v vročih dnevih je naša prva misel osvežitev. Želimo si zaplavati v sveži vodi, v kateri se nam v hipu zbistrijo misli in svet takoj postane lepši. Ko se nam v bazenu, jezeru ali morju pridružijo še otroci, se plavalna aktivnost spremeni v neskončno zabavo. Na programu so škropljenje, potapljanje, čofotanje, skakanje v vodo in še kaj bi se našlo. V takšni situaciji je pri sebi dobrodošlo imeti kakšen pripomoček, s pomočjo katerega se vodna zabava zapiše v zgodovino našega spomina. Odlična izbira so priročne Waboba žogice, ki jih lahko v hladnejših mesecih zlahka s seboj vzamete tudi v zaprt bazen.

Na voljo je več različnih žogic Waboba. S svojimi karakteristikami se uspešno upirajo gravitaciji. Povsem navadno igro lahko v hipu spremenijo v odlično zabavo za mlade in stare. Zanimivo pa je pokukati tudi v zgodovino nastanka tovrstnih pripomočkov za zabavo v dvoje ali v skupini.

Nastanek čudežne žogice

Izumitelj žogic Waboba je nekoč na plaži opazoval, kako se otroci igrajo z metanjem frizbija. Ko se je ta čisto slučajno odbil od vode, je dobil idejo, da bi lahko naredil žogo, ki bi odskakovala na vodi. Najrazličnejše materiale je testiral kar nekaj let in končno mu je uspelo dobiti pravo kombinacijo.

Waboba žogica je narejena iz poliuretana, vključuje še posebno prevleko iz lycre. Mešanica različnih materialov, iz katerih je narejena, zagotavlja, da se lahko odbija ter plava na vodi. Na voljo je več različnih modelov žogice, med najbolj razvite sodita Waboba Extreme in Waboba Blast. Ime Waboba pa je okrajšava za Water bouncing ball.

Najbolj priljubljeni modeli Waboba žogice

V nadaljevanju na kratko predstavljamo daleč najbolj popularne in zaželene modele žogice Waboba. To so Moon, Spizzy, Street, Extreme Brights ter Zag.

Moon

Tako kot drugi modeli Waboba žogice tudi žogica Moon uspešno kljubuje težnosti. Rutinsko igro spreminja v svet svobode na igrišču, parku, kleti, v telovadnici. Uporabnika povsem zasvoji s svojim značilnim poskakovanjem. Pri odboju vdolbine na žogici povzročajo prav poseben zvok.

Žogica se lahko odbije tudi do 30 metrov visoko. Za igranje je torej primerna povsod, kjer je na voljo trda površina. Premer žogice Moon je 6,3 centimetra, teža 70 gramov.

Spizzy

Waboba Spizzy je posebna zlasti zaradi svojega poskoka, ki je izjemno hipnotičen. Ob njem se vam bo v glavi kar zavrtelo – od veselja, navdušenja in nore zabave. Gre torej za nadvse odbojno čarobno žogico, ki je primerna za igro na prostem – na dvorišču, igrišču.

Žogico odlikujejo posebni strukturirani kanali. Njen premer je 6,7 centimetra, teža pa 60 gramov.

Street

Waboba Street žogica je znana po svoji edinstveni obliki, zaradi katere ne vemo točno, kam se bo odbila. Nore konture na površini žogice narekujejo najrazličnejše odboje. Odboj žogice se nadzira precej lažje, če je pri metu uporabljate več sile.

S pomočjo tovrstne žogice lahko pri sebi preverite, ali ste zmožni obvladati nekaj, kar je sicer neobvladljivo. Pripomoček za zabavo je namenjen igri na prostem. Njej premer je 5,7 centimetra, njena teža 50 gramov.

Extreme Brights

Waboba Extreme Brights je odlična izbira za nore dogodivščine na vodi. Vsebuje značilno trdno jedro iz gela. Odskoči lahko tako hitro, daleč ter visoko, zato se morate z igralci že vnaprej dobro razporediti po bazenu, jezeru ali morju.

Tovrstna žogica se torej odlikuje predvsem po izjemno hitrem in visokem odskoku. Njen premer je 5,5 centimetra, teža pa 80 gramov.

Zag

Waboba Zag žogica ima značilen športni oprijem cik-cak teksture. Izdelana je iz kakovostne PVA pene. Zasnovana je posebej za intenzivno igro v morju, jezeru ali pa na bazenu. Je odlična izbira za vse, ki iščete vrhunski oprijem na žogicah, ki se odbijajo od vodne površine.

Gre torej za mini žogico, ki je namenjena intenzivnejši igri oziroma zabavi. Njen premer je 9 centimetrov, teža 60 gramov.

So v tem hipu zaradi Waboba žogic postali frizbiji in teniške žogice za vas preteklost?

Ko boste videli, kako žogice Waboba skačejo po valovih, boste zagotovo osupnili. Morda bodo v tistem hipu frizbiji, teniške žogice in še kaj drugega za vas postali preteklost. S pomočjo tovrstnih žogic voda postane del igre – igrišče in ne samo podlaga za odbijanje žogice.

Na voljo so tudi Waboba žoge za igranje odbojke na mivki, nogometa, ameriškega nogometa in loparji za zabavo na plaži.

Nakup Waboba žogice v različnih modelih je na voljo v specializirani prodajalni INTERSPORT, kjer vam bodo pri izbiri odlično svetovali izkušeni prodajalci. Žogice za največjo vodno zabavo lahko seveda naročite tudi v njihovi spletni prodajalni.