Tek

Na prodajnih policah se vsako sezono znajde več kot 100 modelov tekaških copat. Da bi lahko v široki ponudbi izbrali prave, smo za vas poiskali nekaj najbolj priljubljenih modelov za rekreativne tekače.

Optimalno blaženje, podpora in odzivnost so tiste lastnosti tekaških copat, ki jih rekreativni tekači najpogosteje iščejo za svoje redne treninge. Pri izbiri tekaških copat je pomembno tudi, da izberete primerne za podlago, na kateri tečete in da nudijo primerno podporo vašemu stopalnemu loku.

Na žalost je neustrezna obutev pogosto glavni krivec za preobremenitev stopal in marsikatero tekaško poškodbo. Da boste izbrali prave tekaške copate, vam v nadaljevanju predstavljamo nekatere izmed najbolj priljubljenih modelov to sezono, ki jih lahko najdete tudi v prodajalnah INTERSPORT.

Nike Air Zoom Pegasus 40

40. ponovitev serije tekaških copat Nike Pegasus, ki vedno znova navduši rekreativne tekače in tekačice z nevtralno pronacijo. Tekaški copati tudi tokrat prepričajo z Zoom Air tehnologijo, ki zagotavlja optimalno podporo, odzivnost in blaženje na cestah in urejenih terenih.

Več o copatu tukaj.

adidas Adizero Adios 7

Vrhunski tekaški copati za tekače in tekačice z nevtralno stopnjo pronacije. Pohvalijo se z izjemno lahkim blaženjem Lightstrike in Lightstrike Pro, ki pripomore k doseganju največjih hitrosti in eksplozivnih gibanj na urejenih terenih.

Več o copatu tukaj.

adidas ULTRABOOST LIGHT

Vrhunski copati za tek, ki jih odlikuje izjemno sodobna zasnova. Zgornji del je izdelan iz tkanine Primeknit+, ki zagotavlja odličen oprijem stopala. Sedaj že dobro uveljavljena tehnologija Boost je copatu dodana v Boost Light različici, ki je za več kot 10 % lažja od klasične Boost pene, hkrati pa nudi več blaženja in povratka energije.

Več o copatu tukaj.

Asics GEL-NIMBUS 25

Popolnoma prenovljena različica Asicsovega GEL-Nimbusa ponuja nove materiale, ki zagotavljajo še mehkejšo in udobnejšo tekaško izkušnjo. Nova PureGel tehnologija, integrirana v vmesni podplat v petnem delu, je 65 % mehkejša od predhodne različice Gela in skrbi za izjemno absorpcijo udarcev, mehkejše pristanke in udobje.

Več o copatu tukaj.

Asics Gel Trabuco 11

Trail tekaški copati, s katerimi postane tek po brezpotjih pravi užitek. Moški in ženski model vas bosta navdušila z nekoliko širšo platformo, prenovljeno prožno zaščito proti predrtju in debelejšim vmesnim podplatom za še več udobja.

Več o copatu tukaj.

Brooks Ghost 15

Odlični tekaški copati za vse hitrejše tekače in tekačice z nevtralno pronacijo. Namenjeni so teku po urejenih terenih in ponujajo ravno pravo mero mehkobe, stabilnosti in trpežnosti.

Več o copatu tukaj.

Brooks Glycerin GTS 20

Tekaški copati imajo dodano pronacijsko podporo GuideRails, zato so idealni za vse tekače in tekačice s prekomerno pronacijo. Tek po urejenih terenih in cestah je z njimi pravi užitek, saj nudijo maksimalno blaženje in najboljšo podporo.

Več o copatu tukaj.

Hoka One One Speedgoat 5

Med najbolj priljubljenimi trail tekaškimi copati, s katerimi boste spoznali popolnoma nove dimenzije teka po neurejenih terenih. Krasi jih gumiran podplat EVA, Meta-Rocker geometrija in Vibram Mega Grip podplat, zaradi česar boste tekači in tekačice deležni stabilnega koraka na najbolj zahtevnem terenu.

Več o copatu tukaj.

Hoka One One Clifton 9

Nevtralni tekaški copati, ki navdušujejo z lahkim, odzivnejšim in še bolj blaženim podplatom, kar zagotavlja idealno kombinacijo mehkobe in hitrosti. Namenjeni so vsem tekačem in tekačicam, ki si želijo dobrega oprijema in vzdržljivosti na urejenih terenih.

Več o copatu tukaj.

Nike ZoomX Invincible Run FK 3

Sodobni tekaški copati za tekače in tekačice z nevtralno stopnjo pronacije. Idealni so za tek po urejenih terenih in cestah, kjer vam debela plast blaženja ZoomX zagotavlja optimalen povratek energije in še bolj učinkovit tek.

Več o copatu tukaj.

Nike ZoomX Zegama Trail

Odlični trail tekaški copati za moške in ženske, ki so idealni za tek po neurejenih terenih in druge aktivnosti v naravi. ZoomX pena zagotavlja aktivno blaženje, trpežen material na vrhnjem delu stopala pa nudi najboljšo zaščito in udobje.

Več o copatu tukaj.

Salomon Sense Ride 5

Trail tekaški copati, ki so primerni za vsakodnevne trail avanture in na vsakem koraku prepričajo z odličnim oprijemom, odzivnostjo in izjemnim udobjem.

Več o copatu tukaj.

Saucony Kinvara 14

Tekaški copati bodo navdušili vse tekače in tekačice, ki neprestano stremijo k še večjim hitrostim teka. Gre za nevtralne tekaške copate, ki so zasnovani za še večji občutek lahkotnosti, zato so idealni za vsakodnevne treninge na urejenih terenih.

Več o copatu tukaj.

Mizuno Wave Rider GTX

Nevtralni tekaški copati, ki vas bodo navdušili s svojo odzivnostjo, podporo in blaženjem. Namenjeni so teku po urejenih terenih, njihova membrana Gore Tex pa poskrbi, da bodo vaša stopala vedno suha.

Več o copatu tukaj.

Mizuno Wave Sky 6

Veljajo za najudobnejše tekaške copate v kolekciji Mizuno. Ti vrhunski tekaški copati so namenjeni tekačem in tekačicam z nevtralno pronacijo in tistim, ki si željo maksimalnega udobja in blaženja na urejenih terenih in cestah.

Več o copatu tukaj.

V vseh prodajalnah INTERSPORT ste ob nakupu tekaških copat deležni strokovnega svetovanja in pa garancije cene na tekaške copate. To pomeni, da če v katerikoli prodajalni s športnimi izdelki v Sloveniji najdete ponudbo za enak model tekaškega copata z nižjo ceno, to ceno izenačimo.
V prodajalnah INTERSPORT Ljubljana Šiška, Rudnik in BTC se lahko naročite tudi na individualno analizo stopal z napravo Safe-Size, s pomočjo katere boste zagotovo izbrali prave tekaške copate. Več o svetovanju ob nakupu tekaških copat, analizi stopal in kako se naročiti na svoj termin si lahko preberete tukaj.