Trendi

Aktivnosti na snegu so za vse izjemno zanimive in zabavne, še posebej pa to velja za otroke. In ko sneg pobeli pokrajino, je čas, da se z družino odpravite nepozabnim dogodivščinam naproti.

Slovenija ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa na snegu. Poleg urejenih smučišč so na voljo tudi aktivnosti, kot so sankanje, drsanje, krpljanje, tek na smučeh in še številne druge. Za vas smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite, da boste lahko v celoti izkoristili zimsko idilo v naravi.

Kranjska Gora

Kranjska Gora je izjemno priljubljen smučarski center, ki družinam ponuja resnično vse, kar potrebujejo za nepozaben dan. Na voljo je 18 smučarskih prog različnih zahtevnosti, položni tereni pa so kot nalašč za vse smučarske začetnike in otroke.

Največja prednost kranjskogorskega smučišča je, da lahko poleg smučanja v bližini počnete marsikaj. V samem središču mesta se lahko odpravite drsat na umetno drsališče ali pa zaplavate v katerem izmed hotelskih bazenov.

Kranjska Gora vas bo navdušila tudi s svojo okolico. V bližini je ogromno tekaških prog, ki vodijo vse do Športnega centra Planica in naprej v dolino Tamar. Po zasneženi naravi se lahko sprehodite tudi s krpljami, nikakor pa ne gre pozabiti na sprostitev adrenalina s spustom na saneh.

Že na samem smučišču se najde veliko kotičkov. Za nekoliko več adrenalina bo poskrbel spust na 4 kilometre dolgi cesti na Tromeji ali 2,5 kilometra dolga sankaška proga v Gozdu Martuljk.

Rogla

Rogla že od nekdaj velja za priljubljeno družinsko smučišče, saj ponuja smučarske proge različnih zahtevnosti. Primerne so tako za začetnike kot že izkušene smučarje, ki zagotovo ne bodo odšli ravnodušni, še posebej lepo pa je poskrbljeno za otroke. Ti se lahko preizkusijo na poligonskih ovirah v posebnem otroškem snežnem parku ali se zabavajo v pohorski vasici. V Šoli snežnih športov jih čakajo številne pustolovščine in zabavne snežne igre, za prve smučarske zavoje pa je odlična izbira atraktiven otroški mavrični smučarski trak.

Rogla ni zanimiva zgolj zaradi pestre ponudbe na smučišču, temveč tudi zaradi odličnih pogojev za druge družinske zimske aktivnosti. Ena izmed najbolj priljubljenih družinskih aktivnosti je zagotovo sankanje. Na Rogli najdete veliko urejenih terenov, kjer se lahko spustite s sanmi, še posebej zabavna pa sta nočno sankanje in spust s pležuhi – preizkusite jih!

Pozabili niso niti na vse, ki vas navdušuje tek na smučeh. Rogla ima urejenih kar 24 kilometrov tekaških smučin, zato ponuja odlične pogoje za trening ali zgolj sprostitev telesa in duha. Tek na smučeh je odlična izbira za tiste družinske člane, ki ne smučate, a si vseeno želite prosti čas preživeti aktivno.

Bohinj

Bohinj ponuja aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa v vseh letnih časih. Pozimi je toliko bolj zanimiv, saj navdušuje s svojo neokrnjeno naravo. Iz Bohinja se lahko z gondolo povzpnete na Vogel, ki se nahaja v osrčju Triglavskega narodnega parka in tako uživate izključno na naravnem snegu.

Smučarski center Vogel je primeren za vso družino. Poleg smučanja po urejenih progah se odrasli lahko odločite za turno smuko, medtem ko otroci lahko uživajo v otroškem parku ali pa se sankajo. Ne spreglejte sankanja z gumenjaki, pri katerem se bo cela družina zagotovo dobro zabavala. V primeru snežnih razmer vas poleg Vogla tudi v Bohinju čaka veliko urejenih smučarskih prog.

Vsem navdušenim tekačem na smučeh pa je že dolgo jasno, da je Bohinj s skrbno urejenimi tekaškimi progami pravi raj za smučarski tek. Tisti, ki hrepenite po adrenalinu, pa se lahko s sankami spustite z Vogarja. Če le zimske temperature to dopuščajo, se tudi Bohinjsko jezero v tem času spremeni v pravo drsališče. Prijeten ambient in dobra družba najbližjih so tudi v tem primeru zagotovo najboljša garancija za nepozabno zimsko dogodivščino.

Pokljuka

Čeprav je Pokljuka le nekaj kilometrov stran od Bohinja, pa to zimsko športno središče tudi samo ponuja ogromno možnosti za zimsko zabavo. Za družine vsekakor priporočamo obisk družinskega smučarskega centra Pokljuka, kjer se nahaja manjše smučišče z različnimi aktivnostmi. Za prve zavoje na snegu in nepozabne sankaške aktivnosti je to čudovita destinacija.

Najmlajšim je na voljo vrtec na snegu in smučarska šola, kjer bodo zagotovo zaposleni z različnimi igrami na snegu in usvajanjem prvih smučarskih zavojev. Vsi odrasli lahko v tem času tečete na smučeh ali se s krpljami odpravite odkrivat bližnjo okolico. Ni odveč poudariti, da je takšna zimska kulisa, kot je Pokljuka, vedno odličen poligon tudi za vse sankaške aktivnosti.

Če še nimate pravih idej, kam se odpraviti na nepozaben zimski izlet ali počitnice, smo prepričani, da smo vam z zgornjimi predlogi olajšali odločitev. Sedaj je potrebno le še počakati, da zapade prvi sneg, nato pa se lahko z družino odpravite novim dogodivščinam naproti.