Tek

Ljubitelji teka ob koncu zime že nestrpno čakajo na nekoliko prijaznejše temperature, da lahko zopet začnejo s svojo pomladno tekaško vadbo v prijetnejših temperaturah. To pa je tudi priložnost, ko se kujejo novi tekaški načrti, postavljajo osebni izzivi in seveda ko je potrebno izbrati primerno tekaško opremo.

Ena od prvih priložnostih, ko se boste lahko preizkusili v teku, je tradicionalni Istrski maraton, ki je že tik pred vrati, zato z izbiro tekaških copat nikar ne odlašajte in pobrskajte po Intersportovi ponudbi. Kot vsako leto vas tudi tokrat pričakujejo številne novosti v kategoriji tekaških copat za urejene podlage, nad katerimi boste navdušeni.

Mizuno Wave Rider Neo 2

Tekaški copati Mizuno Wave Rider Neo 2 so nova generacija legendarnega tekaškega copata Mizuno Rider. Namenjeni so rednim tekačem in tekačicam, saj so zelo hitri, lahki in izjemno odzivni. Vmesni podplat je sestavljen iz popolnoma nove Enerzy pene, ki zagotavlja najboljše razmerje med stabilnostjo, blaženjem in odzivnostjo, navdušujejo pa tudi z enakomernim prehodom prsti peta in obratno. V njih najdete Mizuno Wave tehnologijo, ki omogoča stabilno amortizacijo in na vsakem koraku zagotavlja tako blaženje kot stabilnost, ki ga potrbujemo za odriv v nov korak.

Adidas Solar Glide 5

S tekaškimi copati Adidas Solar Glide 5 boste deležni kombinacije najnovejših tehnologij, že dobro poznanega Boost podplata, LEP 2.0 sistema in modnega zgornjega dela, ki je delno izdelan iz Parley Ocean plastike. Ti tekaški copati zagotavljajo izjemno torzijsko stabilnost, edinstveno blaženje in odzivnost, zaradi česar bo ta model tekaških copat zagotovo zadovoljil vsestranske tekače in tekačice, ki pri izbiri svoje športne opreme mislijo tudi na okolje.

Asics Gel Nimbus 24

Glavna novost te sezone pri Asicsu je zagotovo nova različica dobro uveljavljenega modela Nimbus. Tekaški copati Asics Gel Nimbus 24 niso samo 10 g lažji od svojega predhodnika, ampak nudijo tudi napredno blaženje udarcev pri vsakem tekaškem koraku. Njihov podplat odlikuje spodnja plast iz inovativne pene FlyteFoam Blast+ in vrhnja plast iz že preizkušene pene FlyteFoam, ki skupaj zagotavljata najboljšo odzivnost. Zgornji del je izjemno mehak in prožen, zato se optimalno prilega naravnemu gibanju stopala, pri čemer je ta model posebej prilagojen za ženske in moške.

Brooks Adrenaline GTS 22

Če iščete preizkušene tekaške copate z uravnoteženim in mehkim blaženjem ter dobro odzivnostjo, so tekaški copati Brooks Adrenaline GTS 22 prava izbira. Med tekači in tekačicami so po zaslugi edinstvenega DNA Loft blaženja ti tekaški copati izjemno priljubljeni, prav tako pomembno vlogo pa ima tehnologija GuideRails v srednjem delu podplata, ki nudi pronacijsko podporo i uravnavanje stopala. Če k temu dodamo še njihovo zračnost in nizko težo, se jim boste le s težavo uprli.

Hoka One One Arahi 6

Tekaški copati Hoka One One Arahi 6 premikajo meje s svojo udobno podporo. K temu pripomore nova pena CMEVA, ki nudi tako odzivnost kot tudi udobje, zato je le še vprašanje časa, kdaj boste z njimi podrli svoje osebne rekorde. Edinstvena zasnova vmesnega podplata Meta Rocker temelji na majhni razliki med peto in prsti, zato lahko z njimi pričakujete izjemno odziven in učinkovit tek.