Tek

Čeprav so zunanje temperature še dokaj nizke, pa je nekoliko daljši dan zagotovo eden prvih znanilcev pomladi. To je tudi čas, ko se vsi najbolj nadobudni tekači že začnejo spogledovati z novimi kosi tekaške opreme, ki jo bodo potrebovali za svoje prve pomladanske kilometre.

Med najpomembnejšimi kosi tekaške opreme so zagotovo kakovostni tekaški copati, med katere brez dvoma lahko uvrstimo nove adidas Ultraboost 22. Gre za vrhunske tekaške copate, s katerimi postane nabiranje tekaških kilometrov popoln užitek, zaradi svojih izjemnih lastnosti in inovativne tehnologije pa bo vaša tekaška izkušnja z njimi postala povsem drugačna.

V nadaljevanju si skupaj poglejmo, kaj so vsem ljubiteljem teka tokrat pripravili pri adidasu.

adidas Ultraboost 22 je v celoti prilagojen ženski anatomiji stopal

adidas Ultraboost 22 je prvi tekaški copat, ki je bil v prvi vrsti zasnovan za ženske tekačice. Za oblikovanje čevlja je bila v celoti odgovorna ženska ekipa oblikovalk, katerih glavni cilj je bil tekaški copat prilagoditi ženski anatomiji stopal.

Ekipa je s tem namenom analizirala kar 1,2 milijona posnetkov različnih ženskih stopal in sodelovala s številnimi tekačicami, ki so model neprestano preizkušale. Rezultat njihovega časa in truda so vrhunski tekaški copati, ki so ožji v peti, imajo nizek nart in ohranjajo edinstveno zasnovo pete v obliki črke S.

Ženski model tekaških copat adidas Ultraboost 22 do sedaj najbolje izpolnjuje zahteve vseh ljubiteljic teka. Ne škodi pa tudi, da zaradi izjemno elegantnega videza predstavljajo popolno piko na i za vsak tekaški outfit. Čevlja pa se ne bodo razveselile le predstavnice nežnejšega spola, saj je adidas poskrbel tudi za moške. Moški tekaški copati adidas Ultraboost 22 so prilagojeni potrebam tekačev tako svojega edinstvenega dizajna kot tudi energetsko učinkovitega teka.

Najnovejša tehnologija Optimized Boost za učinkovit in dinamičen tek

V tekaškem copatu adidas Ultraboost 22 boste našli že dobro uveljavljeno tehnologijo Boost, ki pa je v tem modelu doživela svojo nadgradnjo. Optimized Boost tehnologija v teh tekaških copatih ponuja še več pene, z edinstveno strukturo celic pa poskrbi za učinkovit povratek energije pri teku.

Vsi ljubitelji teka bodo s tekaškimi copati Ultraboost 22 deležni maksimalnega blaženja, zaradi najnovejše tehnologije Boost pa postane tek še bolj lahkoten in dinamičen. Z njimi boste kilometre pretekli še lažje in hitreje.

LEP – sistem za linearni energijski pospešek za najbolj odziven tek

Vsi tekaški navdušenci pa boste deležni še ene novosti in sicer sistema adidas LEP (Linear Energy Push), ki poskrbi za še večjo odzivnost in pospešek pri teku. Z njegovo pomočjo boste tekači in tekačici deležni kar za 4 % bolj odzivnega teka v primerjavi z njegovim predhodnikom Ultraboost 22.

K odzivnosti copata bistveno pripomore kombinacija tehnologije z Boost sistemom in na novo oblikovan zunanji podplat. Ta je prevlečen z naravnim kavčukom Continental, kar zagotavlja odličen oprijem v različnih razmerah in podlagah.

Material Primeknit+ za popolno prilagodljivost stopalu in udoben ter stabilen korak

Model Ultraboost 22 je izdelan iz materiala Primeknit+. Ta močno objame stopalo, vendar ne toliko, da bi bila noga v copatu utesnjena. Ravno nasprotno! Ta izjemno trpežen material po eni strani stopalu nudi vso potrebno oporo pri teku, po drugi strani pa zagotavlja največjo svobodo gibanja. S tem postane nabiranje tekaških kilometrov še toliko bolj udobno in brezskrbno.

Za dodatno stabilnost stopala poskrbi posebna opora na stranicah copata, ki v kombinaciji s Primeknit+ materialom poskrbi, za izdatno mero podpore pri teku ter pomaga preprečevati prekomerno pronacijo stopala.

adidas – vedno z mislijo na okolje

adidas je tudi pri modelu Ultraboost 22 poskrbel za skladnost z najnovejšimi smernicami in trendi v trajnostni proizvodnji. Zgornji del copata je namreč izdelan iz visoko zmogljivega recikliranega materiala Primeblue, ki vsebuje najmanj 50 % reciklirane oceanske plastike Parley Ocean.

Gre za plastične odpadke, ki so prestreženi na oddaljenih otokih, obalah in obalnih skupnostih. adidas jim s posebnim postopkom reciklaže omogoča ponovno uporabo in bistveno pripomore k zmanjšanju onesnaževanja naših oceanov. Več o trajnostnih kolekcijah adidas poglejte tukaj.

Res je, da je adidas priznani proizvajalec športne opreme z dolgoletno tradicijo, pa vendar nas vedno znova preseneti s svojimi inovativnimi tehnologijami. Zadnji rezultat inovacij, podprtih z leti izkušenj, so tekaški copati Ultraboost 22, ki zagotavljajo najboljšo kombinacijo udobja in odzivnosti. Za vse tiste, ki želite premikati meje svojih zmogljivosti, je moški in ženski model tekaških copat Ultraboost 22 že na voljo v izbranih prodajalnah in spletni trgovini Intersport.