Tudi če v snežnih radostih uživate izven smučišč, si lahko kulinariko, kakršne smo vajeni tam, privoščite v udobju domače kuhinje. Prinesite duh smučišča v domačo kuhinjo in za kuhinjsko mizo zagrizite v jedi, s katerimi se najraje razvajamo v bližini belih strmin

Pijani goveji golaž

Verjetno vaš nov najljubši način priprave klasične jedi na žlico. Počasi kuhana specialiteta, ki prepriča z vonji in okusi. Naj vas ne preseneti, če boste med kuhanjem deležni izdatne pozornosti s strani sosedov. Omamne dišave lahko na plano privabijo tudi najbolj plašne.

Ker je čas priprave nekoliko daljši, je najbolje, da ga pripravite dan pred športno obarvanim vikendom. Ob vrnitvi domov ga boste le pogreli, poleg tega pa se bodo okusi ravno prav povezali v nadvse okusno celoto.

Sestavine:

  • 600g govejega mesa (bočnik)
  • 600g čebule
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 500ml temnega piva (priporočamo Guinness)
  • Goveja jušna osnova po potrebi
  • Olivno olje
  • 4 listi lovorja
  • 1 čajna žlička timijana
  • 1 žlica mlete paprike
  • Sol
  • Poper
  • Čili po okusu

Čebulo sesekljamo in jo z olivnim oljem na nizki temperaturi pražimo toliko časa, da se razpusti. Po potrebi jo zalijemo z jušno osnovo. Med tem nasekljamo česen in meso narežemo na kocke. Ko se čebula razpusti povečamo temperaturo in dodamo meso, ki ga pražimo 5 minut. Dodamo česen in začimbe ter po nekaj minutah paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo. Po nekaj minutah zalijemo s pivom in zmanjšamo temperaturo, da golaž rahlo brbota. Kuhamo ga od štiri do šest ur v rahlo priprti posodi, kamor po potrebi dodajamo jušno osnovo.