Smučanje

BOA sistem je zelo priljubljen način zavezovanja oziroma zapenjanja tekaških copat in kolesarskih čevljev. Izkazal se je za izjemno praktičnega in enostavnega, zato so proizvajalci smučarske opreme sklenili, da skušajo s sistemom olajšati in pospešiti še zapenjanje smučarskih čevljev.

Udobje smučarskih čevljev je v veliki meri odvisno tudi od sistema zapenjanja. Ne samo da lahko z njim veliko bolj natančno prilagajamo silo, s katero čevelj oprime stopalo, BOA sistem prispeva tudi k hitrejšemu in lažjemu zapenjanju čevljev za smučanje.

BOA – za popolno prileganje smučarskega čevlja po meri posameznika

BOA sistem je bil razvit že leta 2001, in sicer se je prvič pojavil na čevljih za deskanje. Ta inovativna rešitev je deskarjem zagotavljala hitro, enostavno in natančno prileganje, zato se je hitro razširil tudi na ostalo obutev.

Ker so bili nad sistemom navdušeni tudi kolesarji, tekači in pohodniki, je uspešno sodelovanje blagovnih znamk Atomic, Salomon, Fischer in K2 ter avstrijskega smučarja, dvakratnega olimpijskega prvaka, Benjamina Raicha, popolno rešitev za zapenjanje preneslo tudi na področje smučarskih čevljev.

Gre za edinstven sistem zapenjanja, ki je sestavljen iz treh komponent – rotacijskega gumba za zategovanje in popuščanje vezalk, jeklene vezalke in vodila za vezalko. Nameščen je na spodnjem delu smučarskih čevljev in nadomešča zaponke, ki so objemale stopalo, medtem ko so zaponke na vrhu smučarskih čevljev, ki zapenjajo smučarske čevlje v predelu goleni, še vedno prisotne. Takšen način zapenjanja zagotavlja optimalno prileganje smučarskega čevlja po meri vsakega posameznika.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Prednosti BOA sistema pri smučarskih čevljih

Preden je bil BOA sistem vpeljan v smučarske čevlje, je bilo opravljenih skoraj 1000 ur testiranj v različnih pogojih in snežnih razmerah. Najbolj elitni športniki so potrdili, da je BOA sistem prinesel nekaj pomembnih prednosti za smučarje:

  • maksimalno prileganje stopalom vsakega posameznika,
  • izboljšana porazdelitev pritiska, ki je posledica natančnega in mikro nastavljivega prileganja v milimetrih,
  • izboljšana odzivnost in prenos moči med zavoji
  • večje udobje.

Modeli smučarskih čevljev z BOA sistemom

Trenutno najdemo BOA sistem le pri smučarskih čevljih za zahtevne smučarje. Glede na to, da je Benni Raich prepričan, da je to prihodnost smučarskih čevljev, lahko pričakujemo, da se bo sčasoma sistem pojavil tudi pri ostalih smučarskih čevljih.

Smučarski čevlji z BOA sistemom so vam tako na voljo tudi v naši ponudbi v prodajalnah in spletni trgovini INTERSPORT, kjer lahko izbirate med naslednjimi modeli.

Moški smučarski čevlji Fischer RC4 MV BOA VACUUM GW

Fischer RC4 MV BOA VACUUM GW so eni izmed tistih čevljev, ki vas bodo zagotovo navdušili. Pohvalijo se z BOA sistemom, ki je nadomestil zaponke na spodnjem delu školjke. Na ta način boste deležni vseh prednosti, ki jih prinaša ta inovacija na področju zapenjanja smučarskih čevljev, kot je manjša točkovna obremenitev, boljše prileganje stopalu in večje udobje.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Smučarski čevlji kljub temu ohranjajo enake zmogljivosti, poleg tega pa so opremljeni z GripWalk podplati, ki omogočajo lažjo hojo izven smučišča, in notranjim čevljem iFZ, ki zagotavlja učinkovite prenose sil med zavoji.

Moški smučarski čevlji Salomon S/PRO SUPRA BOA 120 GW in 110 GW

Idealna izbira za vse vrhunske rekreativne smučarje. Poleg BOA sistema zavezovanja navdušujejo s svojo tekmovalno tehnologijo in konstrukcijo, ki zagotavlja udobje in največjo zmogljivost.

Školjka omogoča termično obdelavo, preko katere dosežemo popolno prileganje smučarskega čevlja anatomiji stopala. Ta v kombinaciji z notranjim čevljem My CustomFit 4D Perf dvigne udobje na še višji nivo. V naši ponudbi sta vam na voljo dva modela teh smučarskih čevljev, ki se med seboj razlikujeta v trdoti.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Ženski smučarski čevlji Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W

Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W  so ženska različica moškega modela Salomon S/PRO SUPRA BOA 120 GW in 110 GW, zato so tehnične lastnosti identične –  prav tako navdušujejo s tekmovalno tehnologijo in konstrukcijo, ki zagotavlja udobje in največjo zmogljivost. Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W bo navdušil predvsem boljše rekreativne smučarke.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Do nedavnega je veljalo, da so visoko zmogljivi smučarski čevlji manj udobni. S smučarskimi čevlji z BOA sistemom je to popolnoma drugače, saj vam zagotavljajo tako maksimalno zmogljivost kot tudi popolno udobje. Še več smučarskih čevljev vas čaka tukaj, vse, kar potrebujete za uživanje na snegu pa najdete v naši spletni smučarski ponudbi in v prodajalnah  INTERSPORT.