Povzetek

Trendi

Unleash Your Nature ali krajše kar UYN je inovativna blagovna znamka, ki je že več kot 50 let med vodilnimi na področju razvoja in proizvodnje visoko tehnoloških oblačil za tek, kolesarjenje, smučanje in fitnes. Na njihova oblačila prisegajo vsi najboljši športniki sveta, zato je zagotovo sinonim za kakovost.

Najboljši smučarji sveta prisegajo le na najboljše – UYN smučarsko perilo!

UYN oblačila ponujajo maksimalno zmogljivost in odlično udobje pri nošenju, česar se zelo dobro zavedajo tudi vsi vrhunski alpski smučarji. Blagovna znamka je uradni opremljevalec kar osmih smučarskih reprezentanc v svetovnem pokalu, med katerimi je tudi Slovenija.

Posebna edicija smučarskega perila, ki jo nosijo tudi vsi najboljši slovenski smučarji in smučarke, pa je na voljo tudi na Intersportovih policah, zato jo lahko sedaj preizkusite tudi vsi rekreativni ljubitelji smučanja. Prepričani smo, da vas bo navdušila s svojimi materiali, tehnologijo in najsodobnejšimi funkcijami.

Proizvodnja z več kot 70 let izkušnjami

Vsi izdelki blagovne znamke UYN so proizvedeni v Asoli (Italija) in so razviti z inštitutom CeRiSM, ki je bilo ustanovljeno s strani univerze v Veroni. To je garancija, da so njihovi inovativni izdelki rezultat dosledne metodologije, raziskav in razvoja.

Lastna proizvodnja omogoča podjetju oblikovanje in optimizacijo proizvodnega procesa za vsako podrobnost od nabave surovin do končnega izdelka. Ti so podvrženi številnim eksperimentalnim preizkusom neposredno na športnikih, zaradi česar se prevri zmogljivosti v izjemnih pogojih.

Narejeno iz materialov, ki delujejo naravno

Vsi izdelki blagovne znamke UYN so izdelani iz 100 % naravnega vlakna NATEX®. Gre za vlakna, ki so obnovljiva in biološko razgradljiva, hkrati pa nima nobenih škodljivih vplivov na ljudi ali živali ter prehranjevalno verigo.

V oblačilih UYN se boste odlično počutili, saj so NATEX vlakna polna odličnih zmogljivosti. Vlakna so kar za 25 % lažja od poliestra, hkrati pa se od njih kar za 50 % hitreje sušijo. 100 % naravno vlakno je zagotovilo za minimalen vonj zaradi bakteriostatičnega učinka, in izjemno elastičnost, zaradi česar se njihova oblačila prilegajo na vas kot vaša druga koža.

Tehnologije, ki navdušujejo uporabnike po celem svetu

Blagovna znamka UYN se odlikuje predvsem po svoji izjemni funkcionalnosti in tehnologiji, ki navdušuje vse njihove uporabnike po svetu. Na tem mestu bi še posebej izpostavili:

  • Hypermotion je izjemno inovativna tehnologija, ki vam omogoča izjemno svobodo gibanja. K temu pripomore območje ramen in rokavov, ki so iz enega kosa in brez šivov pod roko. S tem se bistveno zmanjšuje drgnjenje in poveča udobje pri nošenju.
  • Heatmemory je tehnologija posebne izolacijske zračne komore, ki ščitijo telo pred ohladitvijo, zato vam bo v smučarskem perilu vedno toplo. To je še posebej pomembno po vadbi, ko se mišice ohlajajo in je zato vaše telo vedno pripravljeno na ponovni napor.
  • Coolvent je poseben koncept UYN, ki zagotavlja izredno udobje. Tehnologija temelji na odprtih strukturah vlaken, zaradi katerih omogoča notranja površina stalen pretok zraka. Na ta način se znoj med vadbo hitro absorbira, kožo hladi in jo ohranja suho.
  • Drylight tehnologija bo poskrbela, da bo vaše telo vedno suho. Prepustni in vpojni materiali v kombinaciji posebne tehnike pletenja poskrbijo, da se vlaga transportira na zunanjost perila. Drylight tehnologija je zato še posebej pomembna pri športnih aktivnostih, kjer se veliko potimo, zaradi česar boste deležni udobnega nošenja.

Skrb za trajnostni razvoj izključno z enim ciljem: narediti svet boljši

Blagovna znamka UYN slovi po tem, da je njihova celotna dobavna veriga trajnostno naravnana oziroma predana »zelenemu svetu«, za kar je podjetje prejelo številna mednarodna priznanja.

Trerè Innovation je bilo med prvimi podjetji v Evropi, ki je pridobilo certifikat SteP (trajnostna proizvodnja tekstila) podjetja Oeko-Tex®. To je zagotovilo, da so vsi tekstilni postopki za proizvodnjo nogavic, spodnjega perila in športnih oblačil trajnostni. Certifikat je bil marca 2019 potrjen kot 3.stopnja, ki je tudi najvišje dosegljiva.

Od leta 2021 so vsi izdelki UYV v skladu s standardi Global Recycle Standard, mednarodne organizacije, ki potrjuje uporabo preje in tkanin iz recikliranih materialov ter spoštovanje okoljskih in družbenih meril v celotni proizvodni verigi. To potrjuje tudi njihova proizvodnja, saj inovativne obdelave izdelkov zmanjšujejo proizvodnjo plastike, energija za proizvodnjo prihaja izključno iz obnovljivih virov, kar 60 % odpadkov, ki so stranski produkt proizvodnje, pa se reciklirajo.

Tudi vi postanite del velike UYN družine!

Če se želite tudi vi pridružiti vsem najboljšim športnikom sveta in preizkusiti smučarsko perilo, ki se bo zlilo z vašo kožo, izberite blagovno znamko Unleash Your Nature ali UYN. Prepričani smo, da vas bodo njihovi izdelki, ki so že na voljo tudi v Intersportu, navdušili!