Tekaška oblačila

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 926

24   60  

Izdelki 1-24 od 926

24   60  

Tekaška oprema vključuje tudi kakovostna oblačila

Če redno ali vsaj nekajkrat na teden tečete, najverjetneje pri tovrstni aktivnosti uporabljate kakovostno opremo, ki je posebej zasnovana za tek. Če ne, svoje vadbe zagotovo ne zmorete izkoristiti do maksimuma. Spodbudna novica pa je zagotovo ta, da je tudi kakovostna tekaška oprema cenovno dostopna vsem, naročite pa jo lahko tudi kar preko spleta. Seveda pa se ob tem priporoča nakup v specializiranih prodajalnah s športno opremo.

Ko je v ospredju oprema za tek, najverjetneje najprej pomislimo na tekaška oblačila in tekaško obutev. Slednje sodi med osnovno opremo, ki pa jo lahko sčasoma tudi nadgradite s kakšnimi dodatki. Tek tako postane še bolj prijetna pa tudi bistveno udobnejša aktivnost.

Na katere kose tekaških oblačil nikakor ne smemo pozabiti

Tekaška oblačila vključujejo številne kose, kot na primer tekaške hlače, majice, nogavice. Vse bolj so zaželene tudi tekaške pajkice. Zlasti za ženske so na primer športne pajkice z visokim pasom prvovrstna izbira. Seveda se dobro prodajajo tudi ženske kratke hlače, na katere predstavnice nežnejšega spola prisegajo predvsem v toplejšem letnem obdobju.

Oprema za tek vključuje tudi številne priročne dodatke

Tekači začetniki navadno najprej posežejo samo po osnovni opremi, kot so tekaške hlače, majica in obutev. Sčasoma pa jim lahko prav pridejo tudi številni dodatki, še posebej če prisegajo na tek na dolge proge. Tedaj nepogrešljiv del njihove opreme zagotovo postane tudi tekaški nahrbtnik, torbica ali pa pas, kamor lahko spravijo vse potrebno.

Odličen pripomoček za tek je tudi trak za glavo ali pa zaščitna kapa. Poleti je še najbolj zaželena kapa s šiltom.

Tekaške hlače in majice

V prvi vrsti pa torej oprema za tek vključuje ustrezne tekaške hlače pa tudi majice. Morda so za koga med vami odlična izbira tudi tekaške pajkice, saj vam bistveno bolj ustrezajo kot pa hlače. A ne glede na to, kakšen model hlač za tek izberete, je ključno, da so oblačila za tek na sploh zasnovana tako, da se učinkovito gibljejo skupaj s telesom tekača. Ne smejo biti preozka oziroma tekača spravljati v kakršno koli obliko neudobja. Tudi šivi tovrstnih oblačil morajo biti postavljeni na prava mesta. Nameščeni morajo biti namreč na območjih, ki so zadolžena za pospeševanje gibanja.

Sicer pa so oblačila za tek praviloma izdelana iz materialov, kot so volna, najlon in poliester. Takšna vrsta materialov namreč pozimi vsakemu tekaču omogoča, da ostane suh in da mu je dovolj toplo; v poletnem času pa z njega tovrstni materiali odvajajo znoj ter učinkovito preprečujejo drgnjenje s kožo.

Kaj je dobro vedno preveriti pred nakupom oblačil za tek

Na sploh naj bo tekaška oprema kar se da kakovostna, zato jo prav vedno nakupujete le v specializiranih prodajalnah, kjer vam lahko odlično svetujejo strokovno podkovani pa tudi izkušeni prodajalci. Ti vam bodo predstavili tudi dodatne praktične funkcije opreme. Za tekaška oblačila so v tem primeru pomembni na primer kompresija, žepi, ne nazadnje tudi učinkovita zaščita pred soncem.

Določena tekaška oprema je posebej zasnovana za zaščito kože pred nevarnimi sončnimi žarki. Med tekom je priporočljivo nositi pokrivalo, prav tako je potrebna primerna zaščita pred soncem, in sicer v obliki kreme. Tveganje pred opeklinami pa prav tako bistveno lahko zmanjša nošenje tako imenovanih SPF oblačil.

Ne glede na to, ali izbirate ženske kratke hlače, pajkice ali pa moške hlače za tek, je morda bistveno tudi to, da takšna oblačila vsebujejo vsak kakšen primerno velik žep. Vanj lahko brezskrbno pospravite kakšen droben predmet ali pa na primer telefon.

Nalaganje…