Kampiranje

Čas je za piknik!

Pred nami je sezona lepega in toplega vremena in marsikdo že nestrpno čaka na prvo priložnost za organizacijo piknika. Ta predstavlja vse bolj priljubljen način druženja na domačih vrtovih, vikendih ali v naravi.

Potem ko ste že izbrali primerno lokacijo in preverili vreme, je čas, da poskrbite za vso opremo, s pomočjo katere bo piknik popoln. In na katere pripomočke nikakor ne smete pozabiti, da bo piknik zares takšen, kot mora biti?

Piknik torbe za lažje prenašanje hrane in vseh ostalih potrebščin za piknik

Po izbiri lokacije za piknik boste potrebovali ustrezno torbo, v katero boste lahko pospravili vse potrebščine. Pomembno je, da izberete dovolj veliko, v katero boste lahko vse ustrezno shranili.

Na voljo so posebne piknik torbe, ki vam omogočajo, da vanje lično pospravite osnoven komplet pribora za 4 osebe.

Običajno imajo posebne mehanizme za zanesljivo spravilo krožnikov, kozarcev, žlic in vilic. Hkrati pa vam je na voljo še osrednji prostor, v katerega lahko pospravite vse ostale potrebščine in tudi nepokvarljivo hrano.

Kakšno piknik torbo boste izbrali, pa je odvisno tudi od same lokacije. Če je ta nekje globoko v gozdu, poskrbite, da je praktična in je enostavna za nošenje – najbolj primeren za takšne situacije je nahrbtnik.

Hladilne torbe poskrbijo za hladno pijačo in hrano

Danes ni piknika brez okusne in raznovrstne hrane. Če je ta pokvarljiva, je hladilna torba sestavni del opreme za piknik. Prav tako pa jo lahko izkoristite za spravilo pijače, ki v vročih poletnih dneh predstavlja dodatno osvežitev.

Hladilne torbe se med seboj razlikujejo predvsem v svoji velikosti in materialih, iz katerih so izdelane. Poleg tega morate biti pozorni na to, da je praktična za nošenje in seveda tudi ne pretežka. Zato imajo hladilne torbe običajno nastavljive ramenske pasove, ki so namenjeni njihovemu lažjemu prenašanju.

Seveda pa bo vsebina hladilne torbe ostala hladna le, če boste poskrbeli za ustrezen hladilni vložek. Ta mora biti pred uporabo v zamrzovalniku, saj lahko le na ta način poskrbi za vzdrževanje primerno nizke temperature. Zato je še toliko pomembneje, da ste pri izbiri najbolj primerne hladilne torbe pozorni tudi na podatek o tem, koliko časa ohranja vsebino torbe hladno.

Kuhalnik je dobrodošel del vsakega piknika

Res, da je za piknik večino hrane pripravljene že vnaprej, pa vendar je tudi kuhalnik lahko dobrodošel del vsakega piknika. Tudi če ga uporabite le za pripravo kave, se ga splača vzeti s seboj, kamor koli se že odpravljate.

Sodobno zasnovani kuhalniki so izjemno praktični, kar pomeni, da so lahki in enostavni za prenašanje.

Piknik posoda naj bo izdelana iz trpežnih materialov

Tudi brez ustrezne posode si piknika ne moremo predstavljati, še posebej, če si ga ne želite preživeti zgolj ob sendvičih. Zato boste potrebovali kakovosten komplet jedilnega pribora, krožnike in kozarce. Za dodatek pa zagotovo še nož, večjo posodo in dodatne skodelice.

Pri izbiri posode je ključnega pomena, da je izdelana iz trpežnih materialov. Logično je, da ne boste vzeli s seboj najnovejših kristalnih kozarcev, ki se lahko razbijejo. Namesto tega raje izberite posodo, ki je izdelana iz aluminija oziroma nerjavečega jekla ali pa iz plastike, ki je na biološki osnovi in ne vsebuje BPA. Pomembno je, da je posoda enostavna za čiščenje, po možnosti pralna v pomivalnih strojih.

Danes so nam na voljo že vnaprej pripravljeni kompleti jedilnih priborov in krožnikov s skodelicami. Običajno gre za zložljive posode, komplete posod, ki jih je zelo enostavno zložiti druga v drugo ali pa večdelni kompleti, ki so še posebej praktični za prenašanje.

Podloge in blazine vas zaščitijo pred vlago in umazanijo

Razen če ne načrtujete piknika na lokaciji, ki je namenjena posebej za piknik, boste potrebovali posebno piknik podlogo ali blazino. Njen glavni namen je, da nanjo položite vse, kar ste prinesli s seboj. Prav tako pa mora biti takšna podloga dovolj velika, da se na njej najde prostor tudi za vas in ostale povabljence. Za še večje udobje pa lahko izberete tudi samonapihljive blazine, ki so prav tako enostavne za uporabo in izjemno lahke za nošenje.

Piknik podloga je najboljša zaščita za vašo obleko, da je ne umažete, ko se usedete na tla, hkrati pa vas zaščiti tudi pred morebitno vlago. Zato so nekatere podloge na eni strani izdelane iz nepremočljivega materiala ali pa so kar v celoti prevlečene z aluminijasto prevleko. To omogoča hitrejše sušenje in enostavnejše čiščenje v situacijah, ko so tla mokra in umazana.

S kakovostno opremo za piknik do popolnega vzdušja!

Sproščeno vzdušje je najpomembnejši korak pri organizaciji popolnega piknika. Če pri tem uporabite kakovostno opremo, ki vam je na voljo v naši ponudbi, boste zagotovo pripravili najboljši piknik za vašo družino, prijatelje in znance.