Fitnes

Fit in zdravo telo do poletja: začnite danes

Želite do poletja poskrbeti za fit in izklesano telo? Potem je sedaj skrajni čas, da se z mero postopnosti lotite tega izziva in poskrbite za svoje telo na čim bolj zdrav način. S tem se boste izognili nepotrebnim poškodbam, ki so največkrat rezultat preobremenjenosti, hkrati pa imate še vedno dovolj časa, da do poležavanja na plaži dosežete najboljšo formo.

Načelo postopnosti je zlato pravilo vsake vadbe

Mnogo ljudi si želi vitke in izklesane postave, a se je potrebno zavedati, da je pot do tja zahtevna. Zagotovo pa tega ni mogoče doseči preko noči, zato je sedaj pravi čas, da začnete razmišljati v tej smeri. Če ste do sedaj živeli brez gibanja, je to toliko pomembneje, saj se je vadbe potrebno lotiti postopoma, postaviti dosegljive cilje in začeti z majhnimi koraki:

  • Pomembno je, da si zastavite okvirni načrt vadbe, v katerem je potrebno razmišljati nekoliko širše kot pa zgolj izvajanje trebušnjakov in počepov, zato je pametno treninge kombinirati tudi s kardio vajami, kot so tek, kolesarjenje, aerobika in druge oblike aerobnih treningov.
  • Poleg primerne izbire vaj, pa je hkrati potrebno poskrbeti, da se držite načela postopnosti. To pomeni, da začnete z lažjimi vajami in manjšim številom ponovitev, ko pa se telo prilagodi, intenzivnost povečate z dodajanjem pripomočkov ali rekvizitov, izvedbo težjih različic vaj ali pa s povečanjem števila ponovitev in serij.
  • V izogib poškodbam nikakor ne pozabite na pomen vsakokratnega ogrevanja, ki ga je potrebno opraviti pred glavnim delom vadbe. Z njim dvignete temperaturo v telesu, aktivirate mišice in ogrejete sklepe zato, da ste za vadbo resnično pripravljeni.
  • Za udobno in varno vadbo boste poskrbeli tudi z izbiro kakovostne opreme za fitnes, zato ne pozabite na številne pripomočke in rekvizite, s katerimi si lahko dodatno popestrite vadbo.

Pripravili smo vadbe, s katerimi lahko stopnjujete svojo formo kar v zavetju svojega doma.

Vadba za aktivacijo mišic celotnega telesa

Odličen sklop vaj za aktivacijo mišic celotnega telesa. S to vadbo učvrstite mišice, dvignete srčni utrip in poskrbite za boljšo cirkulacijo v telesu.

Vadba za aktivacijo mišic nog in zadnjice

Sklop vaj za učvrstitev mišic nog in zadnjice, ki aktivira spodnji del telesa za najboljše rezultate.

Vadba za aktivacijo mišic trupa

Močan trup pomeni močno in zdravo telo. Vaje bodo aktivirale osrednji del telesa, pomemben za stabilnost.

Kratka in učinkovita vadba za celotno telo

Ko primanjkuje časa za dolg trening, opravite kratko in učinkovito vadbo za celotno telo.

Vadba za učvrstitev mišic spodnjega dela telesa

Nekoliko zahtevnejše vaje, v katerih se boste naučili aktivirati in učvrstiti mišice spodnjega dela telesa.

Vadba za učvrstitev mišic jedra

Zahtevnejše vaje za najvišjo mero učinkovitosti, ki bodo utrdile vaš osrednji del telesa.

Še več vaj si lahko ogledate tukaj ali na našem YouTube kanalu.