Trendi

Ali ste že pripravili navijaške rekvizite? Leto 2024 bo namreč na športnem področju napeto, burno in dramatično. Preverite največje športne dogodke, na katerih boste imeli veliko priložnosti za navijanje.

V letu 2024 boste vsi ljubitelji športa zagotovo prišli na svoj račun. Toliko športnih dogodkov, ki jim bomo priča, že dolgo ni bilo. Zima nam sicer ne obeta nobenega večjega športnega dogodka, zato pa bo poletje toliko bolj pestro in vroče. Obetata se nam kar dva osrednja vrhunca, in sicer evropsko prvenstvo v nogometu v Nemčiji in olimpijske igre v Parizu – odlična priložnost torej, da si katerega od njiju ogledate tudi v živo!

Iz slovenskega zornega kota bo zanimivo in napeto skozi celo leto 2024. V nadaljevanju preverite, kje in kdaj boste lahko stiskali pesti za naše športnike in vse ostale športne zvezde.

Evropsko prvenstvo v nogometu in olimpijske igre – vrhunec športnega dogajanja v 2024

Slovenija se je na evropsko prvenstvo v nogometu uvrstila drugič v zgodovini. Dogajanje na zelenici se bo odvijalo od 14. junija do 14. julija v Nemčiji, zato je to odlična priložnost, da svoj dopust popestrite tudi z ogledom tekem v živo in navijanjem za naše nogometaše. Če še nimate vseh navijaških rekvizitov, pobrskajte po naši navijaški ponudbi, kjer vas čakajo dresi slovenske nogometne reprezentance, uradna žoga Adidas Fussballliebe, slovenska navijaška kolekcija in še mnogo drugega.

Le 12 dni po zaključku evropskega prvenstva v nogometu bo sledilo slavnostno odprtje poletnih olimpijskih iger v Parizu, ki se bodo odvijale med 26. julijem in 11. avgustom. Vprašanje je, kdaj bodo olimpijske igre tako na dosegu rok in če ste pravi športni navdušenec, je to zagotovo edinstvena priložnost za ogled v živo.

Slovenija ima kar nekaj resnih kandidatov za medaljo, kot so Janja Garnbret, Kristjan Čeh, Tadej Pogačar in Benjamin Savšek. To pa je več kot dovolj dober razlog, da se opremite z dresi in žogami v barvah slovenske reprezentance ter se oblečete v navijaško kolekcijo Peak, ki je že na voljo v prodajalnah INTERSPORT. Zelo kmalu pa bo v ponudbi tudi navijaška kolekcija OI Pariz 2024, zato je nikar ne spreglejte!

Košarkarji in odbojkarji se bodo potegovali za vstopnice na OI

Še večje zanimanje za olimpijske igre pa bo zagotovo prinesla morebitna uvrstitev košarkarske reprezentance z Luko Dončićem na čelu. Košarkarji se bodo za vstopnico na OI borili od 2. do 7. julija v Grčiji – torej lahko začetek poletja preživite v Grčiji in pri tem spodbujate naše košarkaše kar v živo. Ne pozabite vzeti s seboj vseh navijaških rekvizitov in dresa košarkarske reprezentance. Tisti, ki boste ostali doma pa smo prepričani, da vas bo zajela košarkarska mrzlica, zato preverite pestro ponudbo dresov, košev NBA ekip in igralcev ter seveda košarkarskih žog.

Lepo priložnost za krstni nastop na olimpijskih igrah imajo tudi naši odbojkarji, ki se bodo za vstopnico borili preko turnirjev lige narodov. Zadnji od treh turnirjev se bo odigral v ljubljanskih Stožicah sredi junija – odlična priložnost, da dvorano ponovno obarvamo v navijaške barve Slovenije.

Poleg košarkarjev in odbojkarjev si bodo pot do Pariza skušali utreti še rokometaši in rokometašice, kar pa bo odvisno od uvrstitve na evropskem prvenstvu meseca januarja.

Roglič, Pogačar in Mohorič bodo tudi v tem letu v ospredju na vseh največjih kolesarskih dirkah

Tour de France že sam po sebi spada med največje športne dogodke v letu, tokrat pa bo še posebej zanimivo. Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki je zamenjal ekipo, se bosta podala v lov za rumeno majico, medtem ko bo Matej Mohorič tudi tokrat iskal priložnost za etapno zmago.

Omenjeni kolesarji bodo imeli priložnost za vidnejšo uvrstitev tudi na svetovnem prvenstvu v Švici med 22. in 29. septembrom. Seveda pa bodo vedno med favoriti za zmago tudi na vseh enodnevnih dirkah, na katerih bodo tekmovali.

Kaj pa športno dogajanje v Sloveniji?

Poleg že omenjenega turnirja lige narodov v odbojki, se bo maja na brzicah reke Save v Tacnu odvijalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Med tradicionalnimi dogodki, ki se zvrstijo vsako leto, sta tu še svetovni pokal v plezanju in svetovni pokal v gimnastiki – ta se bosta odvila v Kopru, ter seveda dirka po Sloveniji od 12. do 16. junija.

Med izpostavljenimi zimskimi dogodki so mladinsko svetovno prvenstvo v mesecu februarju v Planici, kjer se bo med 21. in 24 marcem odvijal tudi tradicionalni zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih. V mesecu marcu (9. in 10.) si obetamo tudi tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kranjski gori, medtem ko bo Rogla 25. januarja gostila najboljše deskarje na snegu. Smučarsko kolekcijo SLOSKI znamke Colmar najdete tukaj.

Navijaški rekviziti so letos obvezna oprema za vse športne navdušence. Pohitite in še pravočasno preverite navijaški kotiček INTERSPORT, kjer je že vse pripravljeno za največje športne dogodke.