Tek

Footbalance za popoln korak

Pri nakupu športnih copat je treba paziti na vrsto dejavnikov, a najpomembneje je, da pred nakupom poiščete najkoristnejše informacije o vrstah copat, izberete pravo prodajno mesto in si v popoldanskem času, ko je stopalo utrujeno – odličen izogib nakupu preozkega čevlja –, vzamete dovolj časa za izbiro.

Ob vstopu v trgovino že na začetku poiščite strokovno podkovanega in izkušenega prodajalca. S seboj po možnosti prinesite svoje stare copate, s katerimi vam bo laže določil tip stopala, par nogavic za vadbo ter preizkusite čim več različnih modelov ter se nekaj časa v njih sprehajajte po trgovini.

Odločite se za vrhunsko nadgradnjo športnih copat

V Intersport prodajalnah v Ljubljana Šiška, Rudnik, Šubičeva, Kranj – Savski otok, Maribor – Tabor, Murska Sobota – Maximus, Velenje in v prodajalni Novo mesto lahko opravite brezplačno video analiza stopal, ki vam bo pomagala pri izbiri najustreznejšega modela copata za vašo vadbo.

Še korak višje … do storitve Footbalance

Pri storitvi Footbalace vam strokovnjak s posebno napravo analizira stopalo ter tetivo. Na ta način vam določi tip stopalnega loka. Nato se odčita še deformacije na stopalih, ki so pogost vzrok za najrazličnejše težave s sklepi in mišicami po vsem telesu. Postopek vključuje tudi slikanje ahilove pete; določi se vam, ali ste nevtralec, pronator ali supinator. Slednje je pri izbiri novih športnih copat ključna informacija tako za prodajalca kot tudi kupca.

Namen analize stopal je izdelati vložke po meri – izdelani so v desetih minutah –, s katerimi se vam stopalo poravna v pravilen položaj, obenem se stabilizira ter podpre stopalni lok. Storitev vam je na voljo v tekaškem kotičku prodajalne Intersport Ljubljana (Šiška).

Prednosti vložkov po meri

Vložki na učinkovit in hiter način odpravljajo deformacije na stopalih ter izboljšujejo naravno držo stopal; aktivirajo mišice v stopalih in vam pomagajo pri večji učinkovitosti treningov; pripomorejo k večjemu udobju in zmanjšujejo poškodbe.

Vložke se lahko izdela za katero koli vrsto čevlja; tudi za smučarske čevlje in drsalke. Preprosto jih lahko zamenjate v drug čevelj: športni, delovni ali za vsakdanjo rabo.

Učinkovitost pri odpravljanju številnih težav

Kot izjemno učinkoviti so se vložki po meri izkazali pri odpravljanju petnega trna, vnetju ahilove pete, bolečinah v spodnjem hrbtu, tekaškem kolenu, ploskem stopalu, kroničnih težavah z utrujenimi bolečinami v nogah, vnetju tetive stopalnega loka, stabiliziranju gležnja ter stopala.

Vse to dokazujejo tudi neodvisne študije, narejene na univerzah v Salzburgu in Helsinkih, kjer so raziskovalci dokazali, da vložki preprečujejo poškodbe in pomagajo pri rehabilitaciji po poškodbah ter odpravljajo deformacije na stopalih.

Vložki dosegajo odlične učinke tudi pri ljudeh z osteoporozo, revmo in sladkorno boleznijo. Z njimi na uspešen način pomagajo tudi cerebralnim paralitikom s krajšo nogo.

V več kot 50 državah po svetu

Storitev Footbalance je prisotna v več kot 50-ih državah po svetu in tudi pri nas v prodajalni Intersport Šiška. Ena od večjih prednosti je tudi ta, da so vložki oblikovani hitro in da je cena zanje dostopna. Poleg tega proizvajalec zagotavlja še 30-dnevno garancijo na zadovoljstvo.

Postopek analize in več o napravi si lahko ogledate v predstavitvenem videu.