Povzetek

Smučanje

Vsaka zima ima svoje vrhunce. In seveda tudi vrhunski kosi opreme in oblačil pomagajo pri premagovanju mraza in vetra. Na teh dveh straneh je nekaj idej za tiste rekreativce, ki pri iskanju lepote, kakovosti in vrhunske izdelave niso pripravljeni na noben kompromis.

Poc Obex Spin

Poc je švedska znamka, ki je v zadnjem času na novo postavila standarde smučarske varnosti. Njihove izdelke odlikujejo inovativne tehnologije in prečiščen minimalističen dizajn. Obex Spin je smučarska čelada, ki zagotavlja izrazito mero prilagodljive zaščite pri smučanju in deskanju na snegu. Odlikujeta jo nizka teža in trdna konstrukcija, pri kateri so uporabljene čedalje najbolj napredne tehnologije znamke Poc. Notranji sistem omogoča prilagoditve različnim velikostim in oblikam glave. Poleg tega je čelada opremljena tudi z nastavljivim ventilacijskim sistemom in je združljiva s slušalkami Poc Aid Communication.

Head Supershape I.Speed SW

Head Supershape i.Speed je najbolj prepoznaven model v paleti Head. V letošnji sezoni se ta hibrid slalomske in veleslalomske smuči kaže v povsem novi barvni preobleki. Uporabljen material graphene, nameščen v centru smuči, omogoča boljšo odzivnost  in ravnotežje. Sistem KERS  daje občutek pospeševalnega traku. Namenjene so  vsem smučarjem, ki želijo  imeti živahne smuči, ki se prilagajajo terenu pri vseh hitrostih in menjavi ritma,  za kar poskrbi tehnologija  ERA 3.0 S. Agresivnost  smučke poudarja tudi  barvno usklajena podložna plošča, ki je v letošnji sezoni povsem nova.

Atomic Redster X9S

Atomic je legendarna avstrijska smučarska znamka, katere rdečo barvo so zastopali številni smučarski asi. V preteklih sezonah sta na njihovih smučeh kraljevala Mikaela Shiffrin in Marcel Hirscher. Američanka bo še pisala smučarsko zgodovino, osemkratni zmagovalec svetovnega pokala pa se je odločil, da bo smuči postavil v kot. Seveda se nad smučmi Atomic navdušujejo tudi številni odlični rekreativni smučarji. Model Redster X9 S bo navdušil vse tiste rekreativce, ki prisegajo na dinamično in agilno smučanje ter obožujejo kratke in daljše zavoje.

Bolle Nevada

Bollé je francoski specialist za smučarska očala, v zadnjem času pa izdelujejo tudi odlične čelade. Nevada pa predstavlja njihovo videnje sodobnih smučarskih očal, ki ponujajo vso sodobno tehnologijo, ki omogoča odlično vidljivost v vseh vremenskih razmerah. Očala ponujajo cilindrično zasnovo brez vidnega okvirja. To zagotavlja izjemno široko vidno polje. Opremljena so z dvojnimi lečami, zaščito pred žarki UV, prezračevalnim sistemom Flow-Tech Venting, tehnologijo proti rosenju in posebnim premazom, ki preprečuje nastajanje prask

Colmar Stelvio

Znamka Colmar že vrsto let na strmine prinaša okus najboljšega italijanskega sloga, podprtega s tehnično dovršenimi materiali. Moška jakna Stelvio je v svojem bistvu utelešenje vsega tega. To je smučarska jakna odličnega dizajna in izvrstne kakovosti. Ima kapuco na visokem ovratniku. Izdelana je iz vodoodbojnega materiala z visokim zračnim in vodnim stolpcem za odlično zaščito ter polnjena z naravnim puhom. Številni žepi in zaščita proti vdoru snega skrbijo za njeno funkcionalnost. Predvsem pa ponuja unikatno kombinacijo športnosti, elegance in sloga.

Salomon Driver CD Photo

V zadnjem času so zelo priljubljene smučarske čelade z vizirjem, ki prinašajo precej bolj preprosto in učinkovito uporabo. Takšna je tudi čelada Salomon Driver + Photo CD, ki ponuja vizir in fotokromatska stekla, ki se spreminjajo glede na svetlobne razmere. Edinstvena čelada ponuja sistem za preprosto zamenjavo leč in inovativen sistem Motion Shield za zagotovljeno udobje. Primerna je tudi za smučarje, ki nosijo korekcijska očala, za katera je pod vizirjem dovolj prostora.

Nordica Speedmachine 110 X

Italijanska znamka že več kot 75 let izdeluje kakovostno smučarsko obutev, ki navdušuje tudi najbolj zahtevne smučarje. Smučarske čevlje Sportmachine 100 odlikujejo nizka teža, odlične vozne lastnosti, podprte s »konstrukcijo Tri-Force«, nastavljivo zgornjo manšeto in membrano Primaloft. Smučarski čevlji so namenjeni odličnim rekreativnim smučarjem, ki iščejo čevlje zgornjega razreda z več udobja

Poc Vpd Air Vest JR.

Poc VPD Air Vest junior je trislojni otroški zaščitni brezrokavnik. Odlikujeta ga nizka teža in zračnost. Zaradi posebnega pasu je prilagodljiv različnim velikostim otrok. Predvsem pa ponuja optimalno zaščito hrbta, ki ustreza vsem sodobnim standardom.