Trendi

Alpsko zimovališče Vigilius

Matteo Thun je priznani italijanski arhitekt, ki je doma iz Južne Tirolske. Poleg tega je že od mladih nog velik ljubitelj narave. Prav ta ljubezen ima močan vpliv na njegovo ustvarjanje. Tako je v kraju San Vigilio zasnoval izjemen alpski resort Vigilius, ki je nekakšna oaza miru in spokojnosti. Tam bodo razvajali vaše telo in duha. Med drugim bodo poskrbeli, da se boste za tistih nekaj dni odklopili od digitalnega sveta in spleta. Vseskozi pa bo za vas skrbela tudi prefinjena arkitektura, zasnovana v sozovočju z okoljem.

Advent v Kitzbühlu

Kitzbühel je morda najbolj znana alspka vasica na svetu. Svetovno slavo mu prinaša legendarni smuk s Streiffa, ki velja za najbolj zastrašujočo progo, kar si jih je možno zamisliti. A Kitzbühel je slikovit kraj, tudi ko tam ne tekmujejo najboljši smučarski asi. Advent v tem kraju je vedno nekaj posebnega. Tam vas bo pričakalo prijetno avstrijsko vzdušje, ki je olepšano  z alpskimi kulinaričnimi dobrotami.

Ledeniški ekspres  St. Moritz – Zermatt

Švica je dežela z alpske razglednice. Tam se lahko pohvalijo s skoraj nešteto slikovitimi alpskimi kraji in vasicami. Morda najbolj znana sta St. Moritz v kantonu Graubünden in Zermatt v kantonu Wallis. Oba kraja pa povezuje legendarni Glacier Express, ki na slabih 300 kilometrih prevozi 291 mostov, zapelje v znameniti tunel Furka, se ustavi v Andermattu … Vožnja s tem vlakom še vedno velja za eno izmed najbolj nepozabnih doživetij na stari celini.

Smučarski muzej Elan

Elan je slovenski smučarski ponos. V svetu smučanja je znan kot ultimativni inovator, ki je s svojimi izumi pogosto spreminjal smučanje. Z njihovimi smučmi so bili doseženi tudi številni fantastični uspehi. Ne nazadnje je z njimi vso svojo kariero smučal najboljši smučar vseh časov Ingemar Stenmark. Posebne zgodbe pa so pisali tudi slovenski smučarski asi – Bojan Križaj, Mateja Svet, Boris Strel, Jure Franko … Zato so v Begunjah na Gorenjskem organizirali zanimiv smučarski muzej, s katerim je Elan postal sploh prvi izdelovalec smuči z lastnim muzejem.

Ledeno potapljanje

Če ste bolj avanturistične narave in  povsod iščete nore dogodivščine, si  morate v francoskem Val d’Isereju nujno privoščiti potapljanje pod ledom.  To poteka v jezeru Tignes, ki je pol leta  odeto v ledeni oklep. Tam se boste lahko potopili do 80 metrov pod ledeno ploskev.

Après-Ski  v Ischglu

Ischgl je eno izmed najsodobnejših smučišč v Avstriji. To verjetno pomeni, da je eno izmed najboljših na svetu. Ta avstrijski kraj slovi tudi po fantastični turistični ponudbi, ki jo odlikujejo vrhunski hoteli, restavracije in seveda posmučarska zabava. Ko je konec smučarskega dneva, se Ischgl prelevi v mega zabavišče. Tam se smučarija prepleta z zabavo, ki navdušuje staro in mlado. Vsako leto pa ob koncu zime organizirajo tudi številne koncerte,  ki potekajo ob neverjetni gorski kulisi.